De 10 stappen die mijn leven veranderden

Verandering in balans
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Op het moment dat ik dit schrijf, maak ik zelf, volledig in balans, een verandering door. Het Universum heeft me een knock down gegeven om volledig de verdieping te kunnen maken.

Een knock down is niet fijn, maar soms is het wel nodig. Ik ben een bezige bij, altijd in de weer. Ik heb een gezin met 4 kids, een hond, een konijn, een bedrijf, een man en mezelf. Er is altijd wel iets en er is ook altijd wel iets dat mijn planning overhoop kan halen.

Mijn hooggevoelige brein staat daarbij altijd open en is vol in verbinding met het Universum, los van alle prikkels van buitenaf, dus voor mij kunnen er best 48 uur in een dag zitten. No problem :).

De grootste uitdaging voor ons als mensen is, dat als we iets anders willen hebben, we daar iets anders voor mogen doen en we iemand anders mogen worden. De blijvende verandering is daarin uitdaging nummer 1. Er zijn namelijk altijd wel omstandigheden die je in de patronen weten te houden.

Dus voor mijn hooggevoelige brein is verandering alleen mogelijk als ik dat in balans kan doen. Hoe werkt dat nu voor mij?

Verandering begint bij geloven

Voor elke verandering geldt, dat het pas werkt vanuit de Wet van Geloven. Wat wil je veranderen en waarom? Als het ‘waarom’ niet duidelijk is, werkt het voor mij heel moeizaam. Voor mij is het ‘waarom’ echt noodzakelijk. Waarom wil ik iets anders?

Op dit moment mag ik een verdieping op alle vlakken maken. Een verdieping op helder horen, helder voelen en helder zien om vanuit een krachtige verbinding levens-veranderende changes te mogen helpen maken.

Verander je iets, verander dan alles!

Wat gebeurt er als we alles op z’n kop zouden zetten? Dan komt het echt aan op de Wet van Geloven. Als je het gelooft en als je het voelt, dan gaat het vanzelf. We houden te vaak vast aan zekerheden die een totale schijnzekerheid zijn. Een gecreëerde waarheid om onszelf een bepaald verhaal te laten geloven om daar houvast aan te hebben. Om onze hooggevoeligheid te laten bestaan tegen de boze buitenwereld die zo hard en massaal is.

Een verandering kun je dus maken wanneer je je ‘anders-zijn’ totaal accepteert. Jarenlang voelde ik me het lelijke eendje. Wat heb ik dat verhaal als kind vaak gelezen. Ik voelde me totaal onbegrepen. Wat was er zo raar aan mij? Ik was stil, rustig, zoekende naar de signalen voor de volgende stap in plaats van op een denderende trein te moeten zitten en in de massa mee te moeten.

Ik was een moeizame leerling en leefde in m’n eigen wereld. Ik leerde op mijn manier in plaats van met allerlei moeilijke, onduidelijke structuren. Voor mezelf was daar niks mis mee, maar de buitenwereld zag dat anders. Dus ik trapte harder op de rem. Totdat ik het verhaal van het lelijke eendje volledig begreep. Ik ben geen eendje, maar ik ben een prachtige, krachtige zwaan die er mag zijn. Die met haar mooie lange nek vol in verbinding staat met de hogere dimensies, met krachtbronnen die haar ondersteunen en de weg wijzen.

Blijf in je kracht!

Hoe blijf je staan als anderen zeggen dat je gek bent en onzinnig praat over gevoeligheid? Door gewoon te doen. De Wet van Geloven. Geloof jij in jezelf en wat je kunt doen? Of laat je jezelf steeds uit je kracht halen?

Het gaat mij echt aan het hart wanneer mensen zich uit hun kracht laten halen, wanneer mensen zich steeds aanpassen aan de maatschappij. Besef dat jij ook de maatschappij bent en dat je vanuit jouw hooggevoeligheid voor mens en dier juist een twist kunt maken in die maatschappij. Dan moet je er wel middenin staan en niet als een muurbloempje aan de kant hangen. Dus middenin de maatschappij en jouw ‘anders-zijn’ volledig omarmen.

Hoe werkte dat dan bij mij? Ik had steeds een stemmetje in m’n hoofd dat zei: “Je mag anders zijn.” Dit negeerde ik heel lang, totdat ik er niet meer omheen kon. Ik werd te moe en verloor teveel energie met het vechten tegen mijn ‘anders-zijn’. Het was nu buigen of barsten. Die keuze was snel gemaakt. Ik betaalde er wel een prijs voor. Ik raakte mensen kwijt en ging pijnlijke processen door.

Picture perfect?

Kijk nu naar wat 90% van de mensen doet en doe dat juist niet. Dat kan alleen als je er volledig in gelooft. Dat is voor mij ook nog een hele strijd geweest. Ik wilde van tevoren eerst graag weten hoe dan wel. “Eerst het perfecte plaatje helder hebben en dan gaan”, zo was mijn redenatie. Maar nee! Het Universum had me al een paar hardhandige signalen gegeven en ik was telkens een superster geweest in het negeren daarvan. Totdat iemand tegen me zei: “Kom nu toch eens uit je kooitje, dat gouden kooitje dat je voor jezelf hebt gecreëerd. Sta je nu waar je wilt staan? Nee? Verander dat dan!”

Uiteindelijk voelde ik in m’n hele lijf wel dat er geen andere weg was dan de vraag over het ‘hoe’ los te laten en gewoon maar te gaan, stap voor stap. Ik beantwoordde voor mezelf de 10 belangrijke vragen die leidden tot de 10 stappen die mijn leven veranderden. Die 10 vragen ga ik jou hieronder ook stellen:

Stap 1: Wat wil jij? Waar word je blij van?

Stap 2: Waarom wil jij dat wat je wilt?

Stap 3: Wat wil je hebben?

Stap 4: Wat wil je hiervoor doen?

Stap 5: Wat wil je geven? Wat wil je opofferen?

Stap 6: Wie wil je zijn? Wat is ervoor nodig om die persoon te worden?

Stap 7: Wat is je brandende verlangen? Waarom wil je het echt? Wat is je hartewens?

Stap 8: Hoe zie je het voor je? Wat is het beeld dat je erbij hebt? Wat voel je? Wat ruik je? Wat proef je? Met wie ben je?

Stap 9: Wat je kunt visualiseren, kun je materialiseren.

Stap 10: Geloof! Geloof je dat je het kunt? Ja of ja?

Neem de stappen

Nu komt het aan op de uitvoering. Zie elke dag het beeld (stap 8) voor je. Begin met een minuut en bouw het op.

Vind je het lastig om jouw antwoorden op de vragen te vinden, plan dan ‘thinking time’ in. Zet een ontspannend muziekje op, zet de kookwekker en vraag het Universum om hulp. Start met schrijven en blijf schrijven. Zo worden jouw ‘waarom’ en de verschillende scenario’s snel helder.

Zo wilde ik als kind altijd mama en juf worden. Mama ben ik van 4 kids en na vele omwegen mag ik nu ook voor groepen staan. Al die tijd zag ik het beeld al voor me en het werd ook steeds helderder. Van een klein groepje tot steeds grotere groepen. Mijn visualisaties bouwden zich steeds op van 1 minuut tot langer, elke dag een beetje meer. Elke dag paste ik regels van een verandering in balans toe.

Elke dag kies ik voor liefde.
Elke dag kies ik voor succes.
Elke dag kies ik voor geluk.
Elke dag kies ik voor rijkdom op alle vlakken.
Elke dag kies ik voor balans.
Elke dag kies ik voor positiviteit.
Dag en nacht worden mijn belangen bevorderd.
Zo is het, zo is het, zo is het.
Dank je wel, dank je wel, dank je wel.

Op deze manier creëer ik een verandering in balans. Zo creëer ik het voor mezelf en zo help ik anderen om in hun energieveld van geloof te stappen. Geloof in de gouden sleutel voor een verandering in balans. Geloof in jouw hooggevoelige kracht, jouw verscherpte intuïtie die spreekt.

We worden dagelijks geleid door beelden en gedachten. Als we hier nu zelf de regisseur van zijn en zelf bepalen waar we heen gaan om rijkdom voor onszelf en onze naasten te creëren dan creëren we een blijvende verandering met rust en duidelijkheid in liefde vanuit het hart.

Rijkdom op alle vlakken

Je persoonlijke rijkdom is je grootste rijkdom. Je ik! Je persoonlijke kracht! Je hooggevoeligheid die die krachtwijzer is om de weg te wijzen naar doen.

Je zakelijke rijkdom gaat over jouw boodschap. Wat wil je in de wereld zetten en wie wil je hiermee helpen? Van welke betekenis wil je zijn? Wat wil je zelf bereiken? Wat vind je jezelf waard?

Je financiële rijkdom gaat over geld. Wat wil jij hebben voor jezelf en voor je naasten? Hoe kun je een doorgeefluik van geld worden om een grote impact te kunnen maken in jouw persoonlijke wereld en in de grote wijde wereld vanuit jouw hooggevoelige kracht?

Het is mijn missie om hooggevoelige ondernemers krachtig te laten ondernemen en voor zichzelf en hun naasten rijkdom op alle vlakken te creëren. Het is mijn missie om bewuste miljonairs te creëren, die hun hooggevoelige kracht inzetten  en ondernemen om het verschil te maken.

Mag ik jou daarbij helpen?

Het moeilijkste van een verandering in balans is om het gedrag blijvend te veranderen. Daarbij is support nodig. Tijdens Business & Meaning laten we je ervaren hoe je een verandering in balans kunt maken. Vanuit geloof en vertrouwen, met de directe kracht vanuit het hart. Krachtig ondernemen vol passie vanuit ziel en zaligheid.

Geloof jij dat je het kunt, dan kun je het.
Geloof je dat je het niet kunt, dan kun je het niet.
Wat je ook gelooft, je hebt altijd gelijk.

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Bas en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens met ons kennis te komen maken tijdens Business & Meaning. De eerstvolgende mogelijkheid is al aankomend weekend op 11 en 12 mei a.s. Wie weet, tot dan!

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs,

Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!