10 wijze lessen voor succesvol ondernemerschap

10 lessen naar succesvol ondernemerschap.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Het ondernemerschap, één van de gebieden in het leven die enorm uitdaagt tot groei, het maken van impact en natuurlijk het leven van je levensmissie. In deze blog deel ik graag 10 lessen die mij enorm vooruit geholpen hebben.

1. Master je business, master the inner World

Je business is een uitvloeisel van je denken en doen in je onbewuste. Een enorm krachtige spiegel zou je kunnen zeggen. Gedachtes en beelden leiden tot emoties. Zodra je die gedachtes, beelden én emoties in je onbewuste aanpakt en kunt masteren, zal je bedrijf enorme sprongen voorwaarts maken. Simpelweg omdat die dingen die je DOET een uitvloeisel zijn van de dingen die je denkt, ziet en voelt. Om in business succesvol te worden, is het essentieel om altijd en overal je innerlijke wereld aan te pakken, te verdiepen en vooral voortdurend te verbeteren.

Je innerlijke wereld, en vooral het ervaren van rijkdom en overvloed hierin, zijn een excellent basis voor zakelijk succes.

2. Train je onbewuste

Een ongetrainde mind maakt zich zorgen…..

Het bewust worden dat je onbewuste je grootste kracht en saboteur is. Deze zin is het waard om nogmaals gelezen te worden :-). Want, op een gegeven moment word jij je er op bewust niveau bewust van dat de échte groei in je onbewuste zit. Een stap verder hierin is dan weer dat jij je onbewuste kunt trainen. Hier zijn verschillende technieken voor die jouw onbewuste toe laten werken naar de doelen die voor jou en jouw levensmissie belangrijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan breintraining. Onze oudste dochter bijvoorbeeld gebruikt breintraining voor het leren van haar proefwerken. Ze neemt het op, en speelt het in de nacht af terwijl ze ligt te slapen…. Over effectief tijdsgebruik gesproken…

3. Je business als verlengstuk van je zielenmissie

Je business is in die zin niet alleen een plek om naar jezelf en je inner World te kijken. Het is ook een verlengstuk van je zielenmissie. En het in de wereld zetten hiervan. Een van de meest fantastische dingen die jij als (aankomend) ondernemer hebt, is dat je iets concreets in de wereld wilt zetten. Een unieke en schitterende missie. Allereerst is het daarom natuurlijk écht belangrijk om 100% congruent te zijn met die missie en in contact te zijn met wat je écht hier op deze aarde komt doen. Vanuit deze gedachte leven (en dus zaken doen!) is wat mij betreft een enorm voorrecht en eer.

Tip: investeer dus ook tijd om je zielenmissie voortdurend te verdiepen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld retraites te volgen, boeken te lezen, naar seminars te gaan en aan zelfonderzoek te doen. Dit is een continue proces waarin we allemaal elke keer verder mogen groeien.

4. Verander de “hoe vraag” in de “wie vraag”.

Veel ondernemers stellen zich de vraag hoe dat ze dingen kunnen doen. Op zich heel logisch natuurlijk. En toch brengt het een aantal grote nadelen met zich mee en bovendien is het niet de meest effectieve manier van werken. Wat mij enorm geholpen heeft, is om de Hoe vraag te veranderen in de Wie vraag. Op die manier kun jij doen waar je goed in bent en krijg je hulp waar je misschien wat minder kennis in hebt. Wat mij betreft zou het uitvoeren van je zielenmissie en het creëren van positieve impact het hoofddoel mogen zijn van je business. Zorg dat je hier aandacht en tijd in investeert. De rest kun je uitbesteden, ook al heb je hier wellicht nog niet de budgetten voor. Als je negatief denkt, zie dan de eerste 2 tips in deze blog. Want, dit is bij uitstek een mindset stuk om aan te mogen pakken.

5. Zorg voor een dienend bedrijf

Een goed fundament is absoluut essentieel als het over het ondernemerschap gaat. Het is relatief makkelijk om een volle praktijk, business of wat dan ook te creëren. Zeker als je mensen om je heen hebt die slim gebruik kunnen maken van het internet. De uitdaging zit er echter in om een dusdanige business te bouwen die dienend is aan jouw leven. Een dienend bedrijf noemen we dat in onze aanpak. Door vanaf het fundament te bouwen, kun jij je impact vergroten zonder extra hard te werken.

6. Deel je kennis (op)

Veel ondernemers vinden het uitdagend om hun kennis te doseren. Door je kennis op te delen in 3 of bijvoorbeeld 4 verschillende producten kun je veel meer doserend werken. Dit heeft als grote voordeel dat jij je klanten stap voor stap mee kunt nemen op hun reis naar overvloed, gezondheid of andere doelen die je wilt bereiken voor je klant. Zo doseren wij bijvoorbeeld onze kennis door over specifieke elementen van onze kennis te schrijven in onze blogs. In het Succes in Balans Weekend gaan we hier dieper op in om vervolgens in ons jaarprogramma full out te gaan en alles te geven wat we hebben.

7. Denk in funnels

Door je kennis op te delen en je klant stap voor stap verder te helpen, kun je veel makkelijker in funnels denken. Funnels is een manier om je klant stap voor stap verder te helpen en om die klanten te selecteren waarmee je zaken wilt doen omdat je ze verder kunt helpen. Bij funnels heeft een klant bijvoorbeeld een kennismaking en investeert vervolgens in een product en dienst. Dit is de meest simpele manier om in funnels te denken. Het leuke is overigens dat veel ondernemers het uitdagend vinden om op deze manier te denken, terwijl ze het vaak intuïtief al doen. Door verder te structureren kun jij je makkelijker focussen én een bredere en diepere impact maken voor je klanten. Simpelweg omdat je aandacht gericht is op de juiste (potentiële) klanten.

8. Werk gestructureerd

Er zijn allerlei manieren om gestructureerd en doelgericht te werken. Mits je natuurlijk weet waar je naartoe aan het werken bent…. Gestructureerd werken betekent dat je werkt met planningen voor zowel de korte als de lange termijn. Een goed voorbeeld hiervan is een contentagenda. Oftewel: wat ga je wanneer met de buitenwereld delen. Door een goede contentagenda te maken die de juiste zoekwoorden bevat, kun je veel dieper en sneller de juiste (potentiële) klanten bereiken.

9. Geld is een bijproduct van succes

Wat mij betreft is geld slechts een bijproduct van succes. Hoe meer jij je op het geld focust, hoe minder je ervan zult krijgen. Door aan je onbewuste te werken, zoals besproken in de eerste 2 tips, kun je geld veel meer loslaten. Het enige dat je hoeft te doen om geld te verdienen, is om anderen verder te helpen. Geld is dan slechts een eindresultaat van het verder helpen van zoveel mogelijk mensen.

10. Manage je geld

Anderen succesvol maken, resulteert in het eindproduct geld. Maar, daar blijft het natuurlijk niet bij. Want zodra je, als bijproduct van succes, geld naar je toe kunt laten komen, wordt er van je gevraagd om het te managen. Voor meer tips hierover, check dan zeker deze blog die we hier aan het begin van deze week over schreven. Hierin gaven we bijvoorbeeld aan dat jezelf betalen belangrijk is.

Welke van deze 10 tips is het meest urgent voor jou om toe te passen?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Welke van deze 10 tips is het meest urgent voor jou om toe te passen?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] gezegd door het toepassen van de juiste marketing funnel. Dit betekent dat je nadenkt over hoe jij die superklanten gaat aantrekken, hoe je ze kunt vinden. […]

[…] te zorgen dat de creativiteit dienend is aan de business. Dit kun je doen door te werken in een funnelstructuur. Op die manier pas je je creativiteit aan aan degene die je voor je hebt. Dit betekent dat je je […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!