5 hsp tips: hoe laat je je hooggevoeligheid voor je werken

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Als klein meisje was ik altijd heel stil en teruggetrokken. Een grijze muis, zogezegd. Een Einzelgänger. Ik las heel veel. Elke vrijdag ging ik thee drinken bij mijn oma en ging ik naar de bieb. Stapels boeken haalde ik. Heerlijk lezen. Even weg uit de realiteit. Weg, weg ,weg. Ik was aan het ontvluchten, zo klein als ik was. Tot frustratie van mijn moeder. Buiten spelen met de kinderen in de straat dat hoefde van mij niet. Ik zat prima thuis met mijn boeken.

Mijn oma was een zeer wijze vrouw. Zij vertelde me verhalen en gaf boodschappen aan me door. In haar verhalen vertelde ze mij, dat het oké is om anders te zijn. In deze blog deel ik graag de 5 belangrijkste levenslessen die ik van mijn oma mee kreeg.

Les #1 Geloven en vertrouwen – in jezelf

M’n oma vertelde eens een verhaal met een voor mij heel belangrijke kern. Ik had uitdagingen op school met lezen en rekenen. Ik wist echt niet hoe ik met de materie moest omgaan. Mijn brein was teveel op alles en iedereen aan het letten en ik had heel veel buikpijn. Ik was de onuitgesproken energetische spelregels aan het voelen en hiermee aan het spelen.

De kern van het verhaal van mijn oma was: “Je hoeft jezelf niet te verbeteren. Het is alleen belangrijk om met een lach en een traan jezelf te zijn. Te zijn wie jij bent en te laten zien waar jij voor staat. Als je blijft zitten en je jouw wijsheid verstopt, zal je nooit de wereld veranderen en zal je de wereld nooit kleuren met jouw wijsheid. De wijsheid vanuit dit leven en de zielenwijsheid vanuit vorige levens. Ze willen spreken en door jou nu doorgegeven worden. Dat kun je alleen doen door jezelf te laten zien en door je uit te spreken. Door te geloven in jezelf. Er is in het leven één belangrijke wet en dat is de Wet van Geloven.

Mijn oma geloofde in God en we konden geen kerk passeren of we moesten stoppen om een kaarsje aan te steken. Ze zei dan altijd: “Jij bent dit lichtje, verspreid het!” Dit is een ritueel wat ik van haar heb overgenomen en wat ik nog altijd doe. Zelf geloof ik ook, maar ik hang niet zo zeer één geloof aan. Ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde.

Mijn oma gaf aan, dat de Wet van Geloven niets met het kerkelijk geloof te maken heeft.

“Geloof in jezelf, geloof in wat je zegt en in wat je doet. Voel het door je lichaam stromen, voel het branden. Alleen dan behaal je wat je wilt behalen en zet je de juiste stappen”.

Een wijze les van een mooie, oude, krachtige vrouw die ervoor zorgt dat ik mijn ruimte inneem.

Les #2 Omarm veranderingen

We zijn als een zwaan. We hebben een connectie met het Universum. Bij de zwaan kan het water stromen en golven. Zo kan dit ook in ons leven. Omarm daarom altijd veranderingen. Wat kun je er van leren? Welke wijsheid kun je eruit halen om weer krachtiger te zijn?

Log uit en ga naar buiten. Mijn oma was altijd het liefst buiten. Ze ging graag naar het bos, want in het bos was het stil. Ze luisterde graag naar de vogeltjes. Dan zei ze: “Elk vogeltje zingt zijn eigen lied. Zo mag ook elk mens zijn eigen lied zingen. Zorg ervoor dat je jouw eigen lied zingt. Alleen dan zing je oprecht, puur en zuiver. Ga regelmatig naar buiten, zonder afleidingen. Hoor de vogels zingen en laad jezelf op om je eigen lied te zingen”.

Les #3 Focus

Doe één ding tegelijk. Focus. Zorg ervoor dat je de dingen met volle aandacht doet. Alleen dat is er flow. Alleen dan kun je echt alles geven. Focus je aandacht en wees voor 100% aanwezig, dat is wel zo lief en aardig”.

Tijdens de kopjes thee zat ik al wel eens met m’n hoofd in de bieb. Ik werd dan teruggefloten. “De boeken lopen niet weg hoor, die zijn er dadelijk echt nog wel”, zei ze dan lachend. “Nu ben je hier en ik vind het fijn als je er ook helemaal bent”.

Les #4 Ervaar voor 100%

Is iets spannend of eng, loop er dan niet voor weg. Ervaar de situatie voor 100%. Voel het, doorsta het en kijk wat je ermee kunt. Ren er niet voor weg”.

Dus: blijf staan en ga de diepte in, durf dieper te kijken. Om elke hoek is er iets nieuws. Kijk er steeds met verwondering naar. Kijk ook met een positieve blik. Wat brengt het jou? Wat heeft het jou te leren? Vanuit daar mag je groeien en word je krachtiger. Kijk naar elke hoek met nieuwsgierigheid. Zorg altijd voor een positieve nieuwsgierigheid.

Les #5 Iedereen is je vriend

Glimlach naar jezelf en naar anderen. Hoofd omhoog, schouders recht en schenk je glimlach. Het kost je niks en het zorgt voor verbinding. Vertel mensen over je dromen, zodat de juiste hulp op je pad verschijnt. De één vindt het niks, de ander vindt het geweldig. Leer dat je zonder de afbreuk en het applaus kunt leven en volg jouw pad met een glimlach”.

Het heeft echt wel jaren geduurd om mijn oma’s wijsheden echt te leven, om vol in mijn kracht te staan en deze kracht helemaal te ervaren. Met haar volle kracht – die nu nog sterker is dan toen ze nog fysiek bij me was – tikt ze zo nu en dan met haar breipennen op elkaar om me bij de les te houden en prikt ze even in mijn rug, zodat ik alert ben en blijf. Door de kracht vol te voelen, kan ik het vol leven en in liefde en kracht verspreiden.

 

In rijkdom leven is in rijkdom zijn. Jezelf omarmen en jezelf accepteren. Als je blijft zitten waar je zit, kleur je de wereld niet. Omarm je kracht en laat jouw verhalen de wereld kleuren.

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Bas en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens met ons kennis te komen maken tijdens Business & Meaning. De eerstvolgende mogelijkheid is op 6 en 7 juli a.s. Wie weet, tot dan!

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs,
Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!