Zichtbaar
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Heel veel hooggevoelige ondernemers vinden het doodeng om zichtbaar te zijn. Ze verstoppen zich liever dan dat ze zich laten zien. Herken jij dit ook in jezelf?

Lange tijd ben ik zelf ook onzichtbaar geweest. Ik vond dat wel lekker veilig. Iedereen vindt namelijk altijd wel iets van iemand anders en ik was hier altijd heel gevoelig voor. Voor mij was het dan ook heel fijn om op de achtergrond te blijven. Totdat ik me begon te realiseren, dat wanneer ik echt succesvol wilde zijn, ik niet langer onzichtbaar kon blijven.

Ik begon een aantal principes in m’n leven toe te passen en sindsdien ben ik steeds meer van onzichtbaar naar zichtbaar verschoven. In deze blog deel ik de 5 principes die bij mij voor een ommekeer hebben gezorgd, waardoor ik nu zichtbaar kan zijn en het bovendien absoluut goed voelt!

Regel nummer 1

Iedereen heeft altijd wel een mening over een ander. Sommige mensen maken er zelfs hun hobby van om andere mensen af te kraken of te bekritiseren. Dat is jammer, maar daar kun je niets aan veranderen. Alleen de manier waarop je hiermee omgaat, kun je veranderen. Ik leerde in dit proces een hele belangrijke regel en dat is regel nummer 1: niets is persoonlijk. Wat een ander ook zegt, dat zegt meer over de ander dan over jou. Toen die regel bij mij indaalde en ik de regel echt kon voelen, was het vele malen makkelijker om mezelf te laten zien. Dus: niets is persoonlijk.

Impact is zichtbaar

Je wilt impact maken en de wereld verbeteren. Je vindt het belangrijk om andere mensen verder te helpen. Dat kan alleen als mensen je weten te vinden. Dus laat van je horen. Draag jouw boodschap uit en laat het zich als een olievlek verspreiden. Hoe kun je impact maken als niemand je kent en je onzichtbaar blijft? Om jezelf op de kaart te zetten en impact te kunnen maken, is het belangrijk om van je te laten horen.

Zichtbaar is kwetsbaar

Veel hooggevoelige mensen durven hun kwetsbaarheid niet te tonen vanwege het feit dat ze hier zelf mee gekwetst zijn. Ook hier geldt regel nummer 1. Als je jezelf kwetsbaar opstelt, open je je hart, stel je jezelf voor de ander open en laat je zien wat jij te bieden hebt. Van jouw pure kwetsbaarheid kunnen anderen weer leren. De hooggevoelige mens is heel authentiek en kwetsbaarheid is daarbij een hele mooie krachtbron. Laat jouw authentieke ‘ik’ zien en onthoud daarbij altijd regel nummer 1.

De prijs van onzichtbaarheid

Alles heeft een prijs. Belangrijk is dat je beseft, dat wanneer je ervoor kiest om onzichtbaar te blijven, je daarmee jouw weg naar succes blokkeert. Op alle vlakken betaal je dan een prijs. Op persoonlijk, zakelijk EN financieel vlak. Door jezelf zichtbaar te maken, groei je als mens persoonlijk. Wanneer je zelf zichtbaar bent, kun je jouw onderneming op de kaart zetten en creëer je daarmee zakelijke rijkdom. Door de groei in jezelf en jouw onderneming kan het niet uitblijven, dat je ook financiële rijkdom zult ervaren. Jouw succes wordt immers omgezet in euro’s. Dus: betaal je de prijs van onzichtbaarheid en houd je jezelf klein? Of ga je ervoor om jezelf zichtbaar te maken en kom je tot groei en ontwikkeling op alle vlakken? De keuze is altijd aan jou.

Doen

Dit is eigenlijk waar het allemaal op neerkomt: ga gewoon doen. Als mensen mij in het Succes In Balans Weekend vragen hoe ze zichzelf zichtbaar kunnen maken, dan is mijn standaard antwoord “gewoon doen”. Wat is het ergste dat je kan overkomen wanneer je gewoon gaat doen? Of, zoals mijn coach altijd tegen me zei: “Face the fear and do it anyway”.

Dus kom uit de schaduw en stap in de zon! Dat is waar je kunt groeien en bloeien. Dat is waar de energie is en waar nieuw leven ontstaat.

Hoe maak jij jezelf zichtbaar?

Wat heb jij tot nu toe gedaan om jezelf op de kaart te zetten, om jezelf en je business zichtbaar te maken? En hoe voelde dat voor jou? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Realiseer je je dat je na het lezen van dit blog nog wel wat steun kunt gebruiken als het gaat om jouw zichtbaarheid? Wil je graag een helpende hand om jouw zichtbaarheid kracht bij te zetten en voel je dat je daarvoor bij ons aan het juiste adres bent? Kom dan gerust eens kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend. Daar helpen  we je heel graag verder om je een zetje in de juiste richting te geven.

Liefs,
Mirna

 

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goede blog Mirna!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!