Aanbevelingen en tips voor hooggevoelige Ondernemers

Drie aanbevelingen voor hooggevoelige ondernemers die een succesvol en dienend bedrijf op willen zetten.…….
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


In deze blog delen we drie aanbevelingen voor hooggevoelige ondernemers die een succesvol en dienend bedrijf op willen zetten.…….

Wat is een dienend bedrijf?

Het opzetten van een dienend bedrijf betekent dat je ALLEREERST helder hebt hoe je ideale leven eruitziet en DAARNA pas je focus legt op je bedrijf. Succesvol zijn met je bedrijf, is in de tijd van het internet relatief simpel. Een leven hebben EN succesvol zijn, dat is de grote uitdaging van deze tijd. Vanuit de gedachte dat je allereerst je leven helder hebt, komt hier minder druk op te staan en is het vanuit daar makkelijker om met je business aan de slag te gaan…

1. Werk aan je zijn

“DURF TE ZIJN” klinkt voor de één ontzettend makkelijk en normaal, voor de ander bijna zweverig en bijna niet te doen. Maar toch wil ik dit ECHT als allereerste aanbeveling meegeven in deze blog. Omdat je staat van ZIJN zo ontzettend belangrijk is bij het creëren van rijkdom op alle vlakken vanuit het ZIJN -> DOEN -> HEBBEN. Omdat je succes en geluk nagenoeg nooit bepaald worden door je afkomst of opleiding, enzovoorts. Maar eerder door de beperkingen die wij onszelf opleggen, door gedachten, emoties  en uiteindelijk dus gedragingen.

Maar wat is ZIJN nu precies? Op deze vraag wil ik eerst antwoord geven. ZIJN is niet zozeer dat je hele dagen gelaten en passief gaat zitten mediteren op een berg. Sterker nog, dat is het juist niet!

Aan je staat van ZIJN werken, betekent veel meer het uitvoeren van specifieke acties gekoppeld aan bewustwording, ZIJN is veel meer bewust zijn van je valkuilen en een state of mind bereiken waarbij je acties, gedachten en gevoelens volledig coherent zijn aan je doelen en dromen. In ‘lijn’ met je zielenmissie zou je het kunnen noemen.

Meditatie kan hier perfect bij helpen om tot inzichten te komen, die je iets leren over je valkuilen of patronen die door de jaren heen je leven ingeslopen zijn en je enorm beperken om bijv. gelukkig of succesvol te zijn.

Zoals ik al zei, ons succes en geluk worden ons niet opgelegd door onze omgeving, maatschappij of cultuur waarin we leven. Maar door onze eigen beperkingen in onze gedachten, de beelden die deze met zich meebrengen en uiteindelijk dus in ons alledaags handelen. En daarom is het zo belangrijk om aan onszelf te werken, nieuwe vaardigheden aan te leren en achter ons te laten wat ons voor geen meter verder helpt. Dat is ZIJN. Vanuit ongekende kracht, in overeenstemming met je zielenmissie en vanuit zichtbaarheid.

Oké!, dat dus. Laten we er een concreet punt uithalen, onze valkuilen, waaraan je volgens mij als hooggevoelige ondernemer als eerste zou kunnen werken in je ZIJN stuk. Voor mij is spiritualiteit niks meer en niks minder dan het oplossen van de alledaagse uitdagingen die eenieder in zijn of haar leven te verwerken krijgt. Iedereen heeft zijn valkuilen, maar voor hooggevoelige ondernemers geldt dit zonder meer. Zeker vanwege het risico op overprikkeling, perfectionisme en ‘het goed willen doen voor iedereen’. Wij leven immers in een wereld, waar het overgrote deel van de mensen niet hooggevoelig is en zaken heel anders aanpakt.

Door hier rekening mee te houden en het als dusdanig te integreren in je leven, kun je veel krachtiger in de wereld staan, kun je jezelf veel beter wapenen tegen bijv. overprikkeling. Maar je kunt ook veel sterker gebruikmaken van je talenten, authentieker zijn en daardoor vele malen zichtbaarder en succesvoller. Gewoon omdat het je zielenmissie is om rijkdom op alle vlakken te creëren voor iedereen ;-)…. Door aan je ZIJN te werken, zul je merken dat je een hele andere kijk op de wereld krijgt en andere dingen gaat doen gedurende de dag.

2. Omlijn je doelen en zet deze om in praktische plannen

Doen is de tweede tip die ik je mee wil geven. En dan heb ik het voornamelijk over het doen van de juiste dingen op het juiste moment en niet over achteloos hard werken, zonder dat je enig idee hebt waar je wilt uitkomen. Dus stel eerst, op een zo concreet mogelijke manier, je doelen vast. Wat is het bedrag dat je nodig hebt om je dromen te realiseren of wat je wilt bereiken met je passie, met je zielenmissie. Kortom, wat is je nalatenschap?! En leef hier naar, laat het niet blijven bij geschreven plannen. Of, zoals één van mijn favoriete auteurs Napoleon Hill zegt :

“VERTEL DE WERELD WAT JE VAN PLAN BENT TE DOEN, MAAR LAAT HET EERST ZIEN.”

Dus start direct met het doen van de dingen die nodig zijn om je doelen te bereiken, omring je met experts, vergroot je (zelf)kennis en leef je leven alsof jij je droom al hebt bereikt, tenminste voor zover je kunt. Want eerlijkheid gebiedt hierbij op te merken dat je natuurlijk niet kunt beginnen aan je wereldreis als je nog geen EURO hebt verdiend. Maar onze geest is praktisch en creatief en redelijk makkelijk ‘voor de gek te houden’ door met beelden en gevoelens te werken die je nastreeft. Anders gezegd: ons onbewuste kent het verschil niet tussen echt en ‘nep’. Hier kun je heel handig gebruik van maken als je weet wat je te doen staat in het trainen van je onbewuste brein. Het gevolg zal zijn dat je brein congruent wordt met wat je wilt en dit gaat manifesteren in de praktische wereld, om zo snel mogelijk naar de gewenste uitkomst toe te werken.

Maar dat niet alleen, alleen met het trainen van je brein ga je nog niet het gewenste resultaat bereiken want daarnaast zul je ook hard moeten werken om het succesvolle en dienende bedrijf die je voor ogen hebt ‘from scratch’ op te bouwen. Zeker in de beginfase waarin je structuren bouwt, is het gewoon hard doorwerken

Hetgeen ook wil zeggen, dat je uitgenodigd zult worden om buiten je comfortzone te treden en ook dingen zult doen die wat minder aangenaam voelen. Dat is nu eenmaal ‘part of the game’. Wij noemen dit werken AAN je business in plaats van werken IN je business. Dus ja, je zult iets aan marketing moeten doen, je zult naar buiten moeten treden en zichtbaar moeten worden. Eén van de redenen waarom mensen het uitdagend vinden om zichtbaar te zijn, is omdat ze hun zielenmissie nog aan het ontdekken zijn, zodat het fragiel voelt. Realiseer je dat dit normaal is en dat de enige manier om hiermee om te gaan is om kleine stapjes te zetten in het zichtbaar worden.

3. Verander je kijk op geld, durf rijk te denken

Financiën zijn voor veel hooggevoelige ondernemers op zijn zacht gezegd ‘een dingetje’, terwijl financiën, dus ook geld, gewoon horen bij het ondernemerschap. Maar zoals ik vaak zeg: “Geld gaat niet over geld”. En dat zien we ook steeds weer terug in alle trainingen, Skype gesprekken en afspraken die we hebben om mensen verder te helpen. En in feite is het waar dat geld niet over geld gaat, zeker als je beseft dat onze kijk op geld altijd wordt bepaald door bepaalde gedachten en zienswijzen (geld is vies, wordt alleen verdiend door oplichters, geld maakt niet gelukkig, etc.) die we hebben over geld. Je kunt jezelf echter blijven afvragen welke overtuigingen rondom geld je dienen (die houdt je lekker vast ;-)), en welke overtuigingen je los mag laten. Dit zoeken naar de juiste kijk is iets dat je hele leven doorgaat. Ons doel is om 1000 bewuste miljonairs te creëren die weten hoe ze geld naar zich toe kunnen laten komen, hoe ze het kunnen houden EN hoe ze er een positieve impact mee kunnen maken in de wereld. Geld gaat wat dat betreft vooral over impact die jij kunt maken. Het worden van een doorgeefluik, noemen Mirna en ik dat…

Wil je ook als doorgeefluik fungeren?

Wil je meer weten over hoe je kan werken aan je zijn, hoe je praktische plannen maakt om je dromen en doelen te realiseren en hoe je jouw kijk op geld kunt veranderen? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Wil je ook als doorgeefluik fungeren?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
6 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik wordt steeds heen en weer geslingerd tussen het idee een dienend bedrijf organiseren en de ideeën om gewoon eerst wat geld te verdienen om te leven… een loon op te bouwen als zelfstandige.
zo verlies ik focus op beide terreinen.

Je kunt allebei tegelijk doen hoor Sofie.

Overigens: Je zou voor jezelf eens op kunnen schrijven wat het is dat je aan het zaaien bent (dienend bedrijf?) en wat je aan het oogsten bent (loon?). Op die manier heb je wat meer inzicht over waar jouw focus op dit moment ligt en waar je nog kunt schaven…

knuffel,
BVV

Beste Bas en Mirna
Ik ben sinds 1994 zelfstandige, dus heb al wat watertjes doorzwommen …
Ik heb nu 17jaar een bedrijf dat IK dien en daar draag ik nu de gevolgen van : geen relatie, geen sociaal leven meer en een hele resem fysieke klachten, waarvan er al een deel niet meer terug te draaien zijn …
Sinds enkele tijd weet ik dat je ook ‘slim’ kunt werken ipv alleen maar ‘hard’ en dat is mijn doelstelling voor 2018.
Ik heb mijn visionboard gemaakt voor de eerstvolgende jaren en zal dat als leidraad gebruiken voor alle verdere beslissingen.
Voor het ogenblik werk ik enkel voor de centjes en de afbetalingen. Ik doe mijn job niet meer met volle overtuiging en zie meestal op naar de start vd dag. . Ik denk meer en meer aan het opstarten van een volledig nieuwe zaak, waarin ik voor mezelf meer vrijheid creëer en niet meer afhankelijk ben van openingsuren, stock, klanten aan de lopende band…
Tabula rasa … helemaal opnieuw starten en nu met de juiste instelling, zonder alle beginnersfouten en helemaal mijn eigen ding doen, zonder rekening te houden met wat ‘hoort’ en kan.
Graag zou ik bij die miljonairs horen, want dan kan ik eindelijk wat meer betekenen voor veel mensen die het slechter getroffen hebben. Nu kan dat niet, omdat ik alle centjes nodig heb om zelf goed rond te komen.
Via een traject van loopbaanbegeleiding heb ik één en ander ontdekt. Wat ik nu doe strookt niet met mijn talenten. Ik weet nu waar mijn energielekken zitten, waar ik energie van krijg en aan welke waarden mijn job moet voldoen.
Rest mij enkel nog de ideale job te creëren en dan kan ik er terug met volle goesting invliegen.
Ik zie uit naar volgend weekend : top ondernemer , want ik kan nog wel wat hulp gebruiken bij het helder krijgen van de chaos in mijn hoofd. Er zijn zoveel zaken die mij interesseren en kiezen wordt moeilijk.
Groetjes
Kathleen

Hoi Kathleen,
Dank je voor je uitgebreide verhaal. We nemen het mee in Top Ondernemer volgende week!

Liefs,
Bas

Mooi stuk Bas, dat ZIJN eerst komt is inderdaad hét belangrijkste inzicht dat ik meegekregen heb in het Succes in Balans weekend van oktober. Een waardevol weekend! Nogmaals bedankt.

Dank je wel Monique en leuk weer van je te horen!

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

6
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!