Aantrekken wat je wilt of manifesteren wie je bent?

Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Manifesteren. Het is één van de onderwerpen waarmee wij mensen binnen De Hooggevoelige Ondernemer verder helpen. Dat doen we op zakelijk, emotioneel en financieel gebied. In deze blog meer hierover en een aantal tips om jouw kracht hierin toe te laten.

Aantrekken wat je wilt

Het is goed om je te richten op de dingen die je wilt in je leven. Zaken die voor jou belangrijk zijn en waar je meer over wilt weten. Iedereen heeft de capaciteit in zich om te manifesteren wat hij of zij wenst. Op alle vlakken. De theorie van “The Secret” legt meer uit over het manifesteren van de dingen die je wilt.

Manifestatie kan echter ook plaatsvinden vanuit het ego, vanuit het bewuste. Dit gaat zeker op voor materiële zaken. Wat dat betreft is het natuurlijk heel leuk om aan te trekken wat je wilt, maar voor mij persoonlijk zal dit nooit voldoening geven. Het kan een “trucje” worden waarbij we bepalen wat we willen, zonder te kijken of dit écht in lijn is met wat we komen doen op deze wereld.

Vrije wil

Om dit proces beter te begrijpen, is het essentieel om allereerst te kijken naar jouw vrije wil. De wil die jij als mens hebt gekregen om te kiezen voor die dingen die voor jou belangrijk lijken. Ik zeg bewust lijken, omdat het niet is wat je denkt dat het is. Je vrije wil kan je immers behoorlijk vastzetten in allerlei illusies. Dingen waarvan je denkt dat ze nu belangrijk zijn, kunnen later ineens totaal onbelangrijk worden, omdat je op een dieper bewustzijnsniveau terecht komt.

Aantrekken wat je wilt, vindt plaats vanuit de vrije wil. Zoals gezegd, kun je met je vrije wil bepaalde zaken belangrijk maken. Dat kunnen dingen zijn die vanuit jouw zielenmissie niet per definitie belangrijk zijn. Het kan immers zo zijn, dat jouw vrije wil niet in connectie staat met jouw zielenmissie en wat je eigenlijk op aarde komt doen. Wanneer jouw vrije wil en zielenmissie niet op één lijn zitten, dan zul je altijd bepaalde stress en disharmonie voelen bij de dingen die je aan het doen bent. Simpelweg omdat je iets anders hebt gekozen dan wat eigenlijk jouw weg is.

De vrije wil is een enorm krachtig instrument om te manifesteren wat je wilt. Als je er je best voor doet, zal het je ook vaak lukken om vanuit de vrije wil bepaalde zaken aan te trekken. De vraag is echter of het voldoende is voor jou om die dingen te manifesteren die je wilt. Ik denk namelijk dat er nog een diepere laag is waarmee je in connectie kunt treden. Deze mogelijkheid komt om de hoek kijken, zodra je het stukje van de vrije wil naar de achtergrond laat zakken en gaat voelen en vooral toelaten wie je écht bent.

Manifesteren wie je bent

Wanneer je vanuit verbinding met je hogere zelf, god, het universum, engelen of hoe je het ook wilt noemen, jezelf te zoekt, kun je vele malen krachtiger manifesteren. Aantrekken wie je écht bent is een levenslang proces dat nooit af zal zijn. Simpelweg omdat je elke keer nieuwe lagen in jezelf zult ontdekken.

Toelaten wie je bent, betekent allereerst handelen vanuit compassie, liefde en mededogen voor alles wat leeft. De magie zien in het leven dat je hebt gekregen en waarmee je mag manifesteren. Toelaten wie je bent, betekent ook dat je voor een belangrijk deel uitgedaagd zult worden om met ego-stukken aan de slag te gaan. Je zult worden uitgenodigd om te kijken naar alles wat er in je leven gebeurt en dat je mee gaat in de flow van creatie vanuit wie jij werkelijk bent. Dit alles zonder oordeel over hoe dit door anderen wordt ontvangen. Zonder de vraag of het wel “goed genoeg” is of dat het wel op tijd af komt. Vanuit het toelaten wie je bent, zul je anders naar de wereld gaan kijken.

Gebruik de juiste gedachten en woorden

manifesteren

Veel mensen kijken in hun leven naar wat er ontbreekt. Dit heeft geen enkele zin, te meer omdat overal waar wij als mensen onze aandacht op focussen, er zich manifestaties zullen voordoen. Kies dus de juiste gedachten en woorden en omring je met mensen die positieve gedachten en woorden cultiveren. Die er aandacht aan geven en die zich bewust zijn van dit proces.

We leven in een schitterende wereld waarin wij enorm veel vorm mogen geven. Elimineer negativiteit in ieder geval uit je omgeving. Het werkt namelijk besmettelijk en kan manifestatie in de weg staan. Het onbewuste wordt aangestuurd door gedachten en beelden. Juist daarom is het cultiveren en gebruiken van de juiste woorden een absolute noodzaak als je ervoor kiest om te manifesteren wie je bent. Manifesteren wie je bent is een levensopdracht en vergt discipline.

Kritische massa

Waar manifestatie vanuit de vrije wil vaak stuit op tegenstand en disconnectie, zal het manifesteren vanuit je authentieke zelf vele malen makkelijker gaan, óók in een wereld die soms ver van je af lijkt te staan. Terwijl ik dit schrijf, zie ik de overbuurman met een gifspuit door zijn 5×5 tuintje gaan om wat onkruid weg te halen…

Waar het hier om gaat, is dat je niet zozeer ziet wat er nu is of ontbreekt, maar veel meer welke mogelijkheden jij in handen hebt om iets te creëren. Zodra genoeg mensen dit principe van creatie, liefde en moeiteloosheid snappen, zullen er openingen ontstaan in het collectieve bewustzijn van de mensheid.

Soms lijkt het toepassen van de principes van manifestatie wel tegen de maatschappelijke trend in te gaan en lijken de meeste mensen het niet te snappen. Dit is wat mij betreft helemaal ok. Laten wij met zijn allen aantrekken wie we zijn. Vanuit authenticiteit, liefde en vooral onmetelijke kracht. Kracht zit hem niet zozeer in spierkracht, als wel in de manier waarop we anderen ondersteunen, de manier waarop we impact maken en anderen verder helpen. Dat is het allerbelangrijkste.

Malcolm Gladwell geeft in zijn boek “The Tipping Point” aan, dat wanneer plusminus 12% van een maatschappij een bepaald idee aanneemt als de absolute waarheid, de andere 88% zal volgen. In die zin zijn dus de ‘early adopters’ nodig om verandering in gang te zetten. En… laat nu net tussen de 14% en 21% van de mensen hooggevoelig zijn. Als hooggevoelige mensen kunnen we met elkaar dus wel degelijk impact maken en een krachtig collectief bewustzijn ontwikkelen!

Trek jij aan wat je wilt of juist wie je bent?

Wat is het dat jij wilt manifesteren in jouw leven? Lukt het je om die dingen aan te trekken? Of loop je op tegen weerstand en kom je niet echt verder? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Wil je een volgende stap maken in jouw persoonlijke stuk? Voel je bij het lezen van deze blog dat je hiervoor bij ons aan het juiste adres bent? Kom dan zeker eens met ons kennis maken tijdens het Succes In Balans Weekend. Hierin helpen we je graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken: emotioneel, zakelijk én financieel. Juist omdat we geloven dat wij als mensen door persoonlijk te groeien nog meer positieve impact kunnen maken.”There is always a next level”.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
8 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mooie blog en zeker waar! Ik ervaar het ook zo! Maar om het zelf helemaal te kunnen doorvoelen, heeft het bij mij nog wat tijd nodig. Het gaat steeds beter en kom steeds dichterbij. Er zijn nog wat hobbels op de weg maar de grootste hobbel verdwijnt deze zomer. Ik wil nog beter leren hoe ik mijn missie nog beter kan uitdragen zodat er niet meer door anderen om het belang heen gegaan kan worden! In november kom ik naar het weekend over ondernemen???? Succes met je nieuwe boek, Bas!

Dank je wel voor het delen Annemarie en tot dan! Liefs, Bas

Het doet mij iets na het lezen van het stukje over ‘vrije wil’, het trekt mij aan, en toch voel ik mij vandaag zo stuurloos.
groetjes, Nelle

Hi Nelle, Alles is goed zoals het is. Het is een beweging, een proces. Waarin je vrije wil natuurlijk een rol speelt. Kijk naar jezelf om je te trainen om in het moment te blijven, óók als je je stuurloos voelt. Je zult merken en ervaren dat er dan een vorm van acceptie komt vanwaar je weer verder kunt… groetjes, Bas

Bedankt voor het Delen,

Ik voel me steeds positiever worden net zoals ik als kind was. Maar deze keer voelt het eng aan, je ziet je omgeving steeds negatiever en angstiger rondhollen. Het is alsof ik niet meer op deze planeet pas. Maar zolang we niet dood zijn zal dit wel zen reden hebben.

Wat de spuit betreft,
Voor zover ik van hieruit naar de spuit kan kijken is het volgens mij eerder een vitaminen/mineralen spuit om de grond wat vruchtbaarder te maken. Maar ik zou me hier zomaar kunnen in vergissen. 😀

Dag Bas,
Dankjewel voor deze blog. Ik voel, sterker dan ooit, dat het na afgelopen training weekend bij jullie, tijd is om mijn talenten en zielenmissie te manifesteren. Jouw blog maakt iets in me los: als kind had ik bijzondere gaven die door anderen gebruikt werden waardoor het voor mij aanvoelde als misbruik. Ik beschuldigde mezelf en m’n gaven – die ik toen als een pest zag – voor dat miserabele gevoel. Ik wou helemaal niet anders zijn dan de anderen! Uit angst om me opnieuw zo te voelen, duwde ik alles diep weg. Gedurende decennia ontkende ik een heel belangrijk deel van mezelf. Vanaf nu, as we speak, erken ik wat was en geef ik het ruimte om opnieuw te laten zijn en te groeien vanuit een diepere laag van bewustzijn. Namasté

Dank je wel voor het delen Nele en dat jij je talent en zielenmissie in de wereld zet.

Thanks for sharing Marjan! Schitterend om jouw proces te zien. Zie het als een reconnectie met jezelf. Liefs, Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

8
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!