ALL-IN (1/2)

ALL-IN gaan. In deze blog meer over het proces hierachter en de uitdagingen die dit met zich meebrengt..
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]all-inIn het leven hebben we geen tijd om overal tijd voor te hebben. De keuzes die we elke dag maken, zijn bepalend voor onze toekomst. In een eerdere blog heb ik het over het karrespoor gehad. In deze blog meer over het kiezen van richting en het omgaan met de angst die hierbij komt kijken. ALL-IN gaan betekent dat je richting kiest en ergens 100% voor gaat, dat jij je schepen achter je verbrandt. Mirna en ik zijn in de afgelopen jaren een stuk of 7 keer ALL-IN gegaan. Met 4 kids best wel een intens en stressvol proces. Zeker de eerste keer. In deze 1e blog meer hierover.

Praktische realiteit:

Zoals je weet, wordt onze praktische realiteit vormgegeven door die dingen die we denken. Veel mensen proberen hun leven positief te veranderen maar ze vergeten dat hier vooral eerst ondersteunende gedachtes voor moeten zijn. Wat je denkt, stuurt je handelen aan. Je handelen lijdt uiteindelijk tot een bepaald resultaat. Als we onze realiteit willen veranderen, zullen we dus allereerst anders moeten gaan denken over die vlakken waarop we uitdagingen ervaren. Zo is een financieel probleem nagenoeg nooit op te lossen door alleen op financieel vlak te kijken. Het begint altijd met je zijn dat leidt tot je doen en uiteindelijk komt daar een resultaat uit.

 

Ik vertel je dit omdat die praktische realiteit ook weer leidt tot een comfortzone. Het woord comfortzone is vreemd gekozen. Zeker als je denkt dat de meeste mensen die in hun comfortzone zitten dat helemaal niet zo comfortabel vinden…

De comfortzone= uitnodiging tot groei:

We hebben allemaal onze (oncomfortabele) comfortzone. De mens fungeert in de meeste gevallen nu eenmaal vanuit pijn. De comfortzone heeft wat dat betreft dus zeker een doel: Ons aanzetten om te groeien en die comfortzone steeds verder uit te rekken. En juist daar, op de rand van die comfortzone, komt vaak veel angst om de hoek kijken. Je kijkt achterom naar de dingen die je nu hebt en die zeker voor je zijn; vooruit zie je de dingen niet helder, weet je vaak nog niet welk resultaat dat zal opleveren. Ik realiseer mij, vanuit 10 jaar trainingen geven, dat de meeste mensen hier af zullen haken. Het is echter goed om te bedenken dat angst een functie heeft en dat is ons laten overleven. Deze oerfunctie heeft ervoor gezorgd dat wij als mensen nog steeds op deze planeet rondlopen. Toch heeft het ook de keerzijde van het blijven hangen waar je nu zit. Iedereen heeft een vorm van angst. En juist die mensen die zeggen dat ze geen enkele angst kennen, hebben de grootste uitdagingen. Waar het uiteindelijk om gaat, is om te dansen met de angst en te manifesteren. Hoe uitdagend je dit ook vindt om te doen, je bent hier met een reden. Die reden is om iets te manifesteren, om dat leven te leiden met rijkdom op alle vlakken dat je zo graag wilt. Het is echter ook belangrijk om je te beseffen dat op dit punt (de rand van de comfortzone) de meeste mensen terug zullen trekken en jou zullen willen meenemen terug jouw eigen comfortzone in. Zo gezegd worden de meeste mensen geleefd door hun angst in plaats van gebruik te maken van dit oerinstinct.

Van twijfel naar geloven naar vertrouwen:

In de comfortzone is er twijfel, angst en in de meeste gevallen een middelmatig leven. Op relationeel, zingeving en financieel gebied. Zodra je begint met geloven in jezelf, ga je de oneindige mogelijkheden zien. Je realiseert je meer en meer dat rijkdom op alle vlakken niet slechts weggelegd is voor een selectief groepje mensen. Dat die rijkdom wellicht ook voor jou toegankelijk is. Op het moment dat je volledig vertrouwt op jouw kunnen, zie je dat rijkdom op alle vlakken voor JOU is en dat je alleen nog niet weet HOE je dit precies kunt bereiken. Die rijkdom is niet bereikbaar door af te wachten totdat het naar je toekomt. Van twijfel naar geloven naar vertrouwen komen, is in de meeste gevallen simpelweg hard werken. Mirna en ik hebben hier serieus veel geld én tijd in geïnvesteerd. Juist omdat wij ons in de twijfelfase realiseerden dat we, als wij rijkdom op alle vlakken wilden bereiken, écht serieus aan de slag moesten met onszelf. Door te werken aan onszelf zijn we steeds verder gegroeid en is ons bedrijf en onze financiën met ons meegegroeid. Zoals je weet, zijn de meeste mensen niet bereid om opofferingen te doen. Zowel in tijd als in geld als in commitment. Toch zie ik voor iedereen de  mogelijkheid weggelegd om succesvol te worden. Mits je leert hoe je met angst om kunt gaan en zodra je snapt dat werken aan jezelf de belangrijkste eerste stap is. De rest lijkt vanuit het niets te komen maar is en blijft een gevolg van werken aan jezelf. Jim Rohn zegt het heel erg mooi in zijn citaat: “Learn to work harder on yourself then you do on your job”. In onze maatschappij worden mensen geconditioneerd om hard te werken voor een baas of voor zichzelf. Zoals je weet, wordt door veel mensen “werken aan jezelf” als een luxe gezien die niet tot resultaat leidt maar slechts leuk is voor erbij. Natuurlijk werken Mirna en ik ook hard aan ons bedrijf maar de allerbelangrijkste investering zal altijd in onszelf blijven. Ondanks de vele successen is dit proces nog altijd vol in gang en zullen we dit niet meer onderbreken…

Hieronder een hele mooie toevoeging van cursist Kurt over dit thema: 

ALL-IN gaat niet per se over alles op het spel zetten en risico’s nemen op het financiële en zakelijke vlak. Waarbij  je werkelijk alles wat je hebt naar het midden van de tafel schuift met de kans dat je tegenspeler een betere kaart heeft, waardoor je werkelijk alles verliest. All-IN kun je ook persoonlijk gaan. Sterker nog, misschien moet je eerst persoonlijk ALL-IN gaan om je comfortabel te voelen bij een financiële ALL-IN. Wellicht moet je inderdaad eerst alles wat er in je zit aan frustratie, verdriet, onvermogen en geprogrammeerde condities naar het midden van de tafel schuiven. De adrenaline voelen en de oer emotie en innerlijke pijn  aanvaarden en aanschouwen om alles te verliezen. Wanneer je vertrouwt op dit proces en er 100% voor gaat, dan pas zul je groeien, dan pas zul je loslaten en verliezen wat je beperkt. ALL-IN met jezelf is de enige vorm waarbij verlies en winst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Verlies wat je beperkt, verlies wat je tegenhoudt. Maar WIN jezelf in de meest krachtige vorm die je ooit zult ervaren.

 

Ben jij wel eens ALL-IN gegaan?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Ben jij wel eens ALL-IN gegaan?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
7 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] vraag toe te kunnen passen, is door tot financiering over te gaan. Mirna en ik zijn diverse keren ALL-in gegaan, juist ook om ons bedrijf over deze dode punten heen te trekken. Financieren kan overigens ook zijn […]

Hoi,
Is deze training geschikt als je laag zit in je cortisol en met uitgeputte bijnieren?

Groetjes
Marjolein

Hi Marjolein,
Over welke training heb je het precies?
Een bijnieruitputting is een hormonale disbalans. Daar kun je met training niet zoveel aan doen:). Jezelf eens goed door laten meten en een plan van aanpak maken samen met een therapeut die je vertrouwt zou meer mijn weg zijn.

Succes!

Liefs,
Bas

[…] Deze blog is een vervolg op de eerste blog over ALL-IN. […]

Ik ben een paar keer financieel All-in moeten gaan (scheiding, overname huis + zaak, uitbetaling aan ex met grote lening aan de bank, verbouwing waarin ik een hele grote geldsom geleend heb…) en telkens was dat niet goed voor mijn lichaam : slapeloze nachten, ongecontroleerde angst, doktersbezoeken, ontstekingen en pijn, …
Ik ben er telkens financieel beter uit gekomen, maar ik vrees dat het niet goed is voor mijn lichaam. Hoe kan ik dat oplossen ? Ik ben single en volledig op mezelf aangewezen voor alles…mijn allerbeste vriendin is al 4jaar gestorven en ik heb nu geen sociaal leven meer, wegens te weinig energie om dat terug te gaan opbouwen.
Ik ben ingeschreven voor jullie jaartraject en hoop daar het “ei” van Columbus te vinden :-), nee, alle gekheid op een stokje : ik hoop systemen te gaan leren om mezelf niet terug financieel in de penarie te werken en nu eens iets op te bouwen ipv altijd opnieuw grote sommen te moeten lenen. Ik hoop vertrouwen in mezelf te gaan vinden zodat ik weet dat het goed komt en ik hoop mijn lichaam de nodige rust te kunnen geven, zodat ik meer energie overhou voor andere leuke zaken dan enkel en alleen mijn werk…
Een hele boterham, hé 🙂

Hi Hi:).

Mooie input om mee te nemen in het jaartraject! Werk te doen!

Liefs,
Bas

Klopt helemaal! Ik lees momenteel het boek “Je kunt je leven helen” van Louise L. Hay, echt een aanrader over hoe negatieve gedachten je kunnen belemmeren in groei, zowel zakelijk als privé. Het boek staat boordevol positieve voorbeeld affirmaties en zet je echt aan het denken. Ik was zelf wat sceptisch, je moet een beetje door het zweverige heen lezen, maar de affirmaties werken echt. Je voelt je er sterker door en dit merk ik weer terug aan hoe ik met mijn bedrijf bezig ben.

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

7
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x
()
x
Scroll to Top

become unstoppable!