ALL-IN (2/2)

De tweede blog over ALL-IN gaan en het proces wat daarbij komt kijken. Lees er in deze blog meer over.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]all-inDeze blog is een vervolg op de eerste blog over ALL-IN.

Mijn eerste keer ALL-IN:

De eerste keer dat ik ALL-IN ging, waren Mirna en ik net samen en was ik naar een training geweest. Tijdens deze training had ik een product gekocht zonder met haar te overleggen. Ik was midden 20 en werkte vooral één op één en was ZEKER niet succesvol in datgene wat ik deed. Mijn bedrijf lag op zijn gat met weinig omzet en idem klanten. Ik voelde dat ik faalde om voor Mirna en het gezin te zorgen op financieel gebied. (Dit zorgen is zeker voor mannen heel belangrijk, ladies;). Vanuit die situatie besloot ik dat een nieuwe stap nodig was om vooruit te komen. Ik dacht dat ik vooral potentieel liet liggen in mijn bedrijf maar eigenlijk deed ik dat in mezelf. Ik kwam af op een event waarin ik zou leren mijn business beter te kunnen ontplooien en realiseerde mij daar dat het vooral IN mezelf was waar het écht niet goed zat.

Ik besloot tijdens dit event dat er echt een stap nodig was voor mezelf. Dat het tijd was om te stoppen anderen (in mijn geval waren dat allerlei redenen om niet te presteren zoals de economie, klanten enzovoorts) de schuld te geven. De investering in mezelf was ongeveer 5.000 euro en ik besloot Mirna ook mee te nemen. Op de terugweg naar huis belde ik Mirna op met de mededeling dat “we” een training gekocht hadden. Een klein detail was echter dat we die 5.000 euro NIET hadden en geen enkele mogelijkheid zagen om hier aan te komen. Mirna wilde in eerste instantie de koop annuleren, zeker nadat ze hoorde dat het bedrag dinsdag van onze rekening afgeschreven zou worden. Zoals je weet zijn dit de cruciale momenten in een relatie: Geef je toe aan de angst (en blijf je dus binnen je comfortzone) of ga je door je angst heen en creëer je die nieuwe stap? Na lang overleggen besloten Mirna en ik het laatste te doen: Ervoor gaan zonder dat we wisten wat er precies op ons pad lag en wat ons te wachten stond. Ik herinner mij dat dit een van de langste zondagen was die ik mij kon bedenken. 5.000 euro vinden in 2 dagen kan soms best een uitdaging zijn;).. Uiteindelijk werd het dinsdag en stond het geld op onze rekening. We zijn dit traject samen ingegaan en hebben hier heel veel van geleerd. Nog altijd zijn we dankbaar voor die eerste stap die we daar gezet hebben. Nog altijd bouwen we ons fundament verder uit vanaf die eerste stap die we daar gemaakt hebben. Ik denk dat iedereen deze stap kan zetten en dat Mirna en ik in ons succes geen uitzondering zijn. Als wij het kunnen, kan jij het ook! Mirna en ik hebben geen bijzondere speciale talenten. We volgen slechts ons hart en geven door aan andere mensen. Het gaat niet om ons maar om die specifieke boodschap die we hebben om anderen mee verder te helpen. Net zoals jij een specifiek talent hebt waar je anderen mee kunt helpen. Zoals wij inmiddels zeggen: Het is jouw verplichting om je talent te geven. Als je besluit om het niet te geven, denk je slecht aan jezelf. Zeker als jij je bedenkt dat vele mensen smachten op jouw kennis en talent. Als je het geeft, help je deze mensen verder…

Die andere keren:

Dit spel van het ALL-IN gaan is elke keer hetzelfde en we hebben het nog minstens 6 keer gedaan. Vanuit vertrouwen die volgende uitdaging aangaan. Ook al weet je niet hoe dit proces zal verlopen. Het enige dat je kunt doen, is die weg naar jezelf volgen en jezelf beloven dat je hier nooit vanaf zult stappen. Dat je altijd zult blijven ontdekken en groeien… Die andere 6 keer ALL-IN verschillen niet veel met die eerste keer. Alleen de bedragen worden alsmaar groter. Het spel dat gespeeld wordt, speelt zich nu op een hoger plan af dan die eerste keer. De principes blijven echter 200% hetzelfde.

Het gebeurt VOOR jou!

Tot slot wil ik het in deze serie nog hebben over de rol van gebeurtenissen in het leven van eenieder van ons. Ik vertrouw erop dat wij spirituele wezens zijn die een menselijke ervaring meemaken. Al die dingen die je nu in jouw leven hebt, gebeuren voor jou. Om jou verder te laten groeien en jouw zielenmissie te laten leven. Elke uitdaging is er een die een functie heeft. Niet leuk wellicht als je hierin zit maar achteraf zie je vaak de reden waarom die dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Elke dag hebben wij de mogelijkheid om met onze beslissingen verschillende paden te bewandelen. Die verschillende paden zullen verschillende uitdagingen en dus groeikansen opleveren. Altijd. Uit onderzoek komt naar voren dat mensen nu eenmaal het gelukkigst zijn als ze zich ontwikkelen en creëren. Als ze doen waarvoor ze zijn gekomen. Dit geldt ook voor jou.

De rol van geld:

Tot slot (en nu bedoel ik écht tot slot) is het nog belangrijk om de rol van geld in dit geheel een duidelijke plek te geven. Geld heeft als functie om goede dingen mee te doen en positieve verandering voor jezelf, anderen en de wereld te creëren. Sommige mensen houden heel erg vast aan dit geld en zien investeren als de mogelijkheid om te verliezen. Zoals je weet, spelen veel mensen het geldspel om niet te verliezen. Dat is alsof je tegen de Duitsers speelt in het voetbal en op 0-0 wilt uitkomen. Je krijgt in de 89e minuut een goal tegen waardoor je de wedstrijd zult verliezen. Om dit niet te laten gebeuren, is het belangrijk om proactief met geld om te gaan. Ben niet bang om te investeren in jezelf, je bedrijf of anderen dingen. Zij die investeren winnen, zij die het spel met angst spelen, hebben de grootste kans om te verliezen.

Get at it!

Wat je ook wilt bereiken, wilt doen en realiseren in je leven: Zorg ervoor dat je ervoor GAAT. Je hebt geen tijd om overal tijd voor te hebben dus zorg dat jouw leven jouw persoonlijke meesterwerk wordt waarin je kunt schitteren, kunt opereren binnen de betekeniseconomie én in overvloed kunt leven. Rijkdom is voor iedereen weggelegd. Zie het als een persoonlijke goudmijn die er is en wacht om ontgonnen te worden. Zorg dat je investeert in een schep om te graven naar al dat persoonlijke goud dat op jou ligt te wachten. Sommige mensen zeggen dan: “Maar Bas, je weet toch hoe duur scheppen zijn?…..”

Ben jij wel eens ALL-IN gegaan?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Ben jij wel eens ALL-IN gegaan?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mooi artikel! Wil je delen op welke manier jullie er die 1e keer voor hebben gezorgd dat je 5000 euro had in 2 dagen? Dat vind ik inspirerend om te horen. Thanks!

Hi Annelien,
Dank je wel voor jouw bericht. Op de een of andere manier is het er toen gekomen. Ik kan je niet meer exact vertellen hoe dat toen is gegaan. Wat ik wel weet is dat we meerdere opties bij elkaar hebben moeten betrekken om ervoor te zorgen dat we aan dat bedrag kwamen.

Liefs,
Bas

Ik denk dat ik intussen een beroeps-ALL-IN’er ben… 😉
Dank voor je blog, Bas!

Thanks for sharing Marieke!!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!