Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

De slogan hier in huis bij het opstaan is: “Ik mag anders zijn en ik mag anders denken”. Dit vind ik voor mijn kids heel belangrijk, vooral omdat ik daar voor mezelf heel vaak tegen aan gelopen ben. Op school was ik altijd zoekende. Ik vond het erg lastig om het leerwerk te snappen en de rationele zaken onder de knie te krijgen. Ik vroeg me op jonge leeftijd al af waar het echt om draait in het leven. Is dat alleen maar lezen, schrijven en rekenen? Die vraag heb ik vaak gesteld. Het antwoord dat ik dan te horen kreeg, was dat ik eerst de basis moest leren en dat de rest dan vanzelf wel zou komen.

Zelf vond ik het veel interessanter om ‘waarom’ -vragen te stellen en de verhalen van mensen te horen. Ik was meer gericht op het gevoel van de medemens in plaats van op alle stomme lijstjes. Ik was vaak afgeleid, stil en ik observeerde alles van een afstandje. Op een bepaald moment merkte ik voor mezelf dat school een trucje was, een spel waarvan je de spelregels moest snappen en zo heb ik mezelf het schoolse leren eigen gemaakt. Het anders-denken heb ik altijd in alles meegenomen. Vooral in mijn loopbaan.

Anders denken op financieel gebied

Veel adviseurs werken vanuit het standaard model: omzet minus kosten = winst. Ik doe dat anders. Ik geloof er volledig in dat je mag kiezen welke winst je wilt realiseren, zodat je echt het leven dat je voor jou en je dierbaren wenst, kunt leven.

Daarom kies ik voor de aanpak Financieel Anders. In mijn aanpak gaat geld helemaal niet over geld, maar om tijd en vrijheid zodat je jouw leven kunt leiden  zoals jij dat graag wilt. Dus heb het lef om bij geld en financiën je innerlijke stem te laten spreken en bepaal eerst welke winst je wilt behalen. Niet alleen op het financiële vlak, maar ook op persoonlijk en zakelijk vlak. Het gaat om de creatie van succes en winst in balans. Dat betekent dat je het anders mag doen. Ook bijvoorbeeld financieel:).

Kiezen voor een gezonde winst is mijn stijl van leven en ondernemen en één ding weet ik heel zeker: als ik het kan, kan jij het ook. Het vergt vooral veel geloof en vertrouwen in jezelf. Durf door te gaan, waar anderen zeggen dat je beter kunt stoppen. Of zoals ik altijd tegen mijn kinderen zeg: “Durf voor de kudde uit te lopen, dan trap je minder in de stront van anderen“.

Van passie naar winst

Zorgdragen voor je eigen financiële situatie vergt moed. Je hebt moed nodig om bepaalde kansen te pakken, maar waar een wil is, is een kans. Het draait vooral om de kracht van implementatie. Je passie omzetten in echte winst.

Het is heel mooi om te ondernemen en je missie in de wereld te zetten. Voor mij draait het ondernemerschap om de volgende definitie: vanuit passie los je problemen op. Als ondernemers zijn we probleemoplossers en we ontvangen geld voor onze oplossing. Durf voor jouw oplossing een eerlijke prijs te vragen. Dat is waar ik heel veel ondernemers zie struikelen. Ondernemen is het oplossen van problemen tegen een eerlijke prijs. Bepaalde dingen zijn voor jou misschien vanzelfsprekend, maar  voor een ander kan het magisch zijn. Dat wordt in de prijsbepaling vaak over het hoofd gezien.

Ga je anders denken over je financiën, dan krijg je een andere energie. Zie jouw financiën als basis voor winst voor jou en je dierbaren. Beschouw geld als een middel, een vorm van energie, om jouw bedrijf en jouw leven vorm te geven.

Houd rekening met ‘onzichtbare’ kosten

Als ondernemer ben je overal zelf verantwoordelijk voor. Denk bijvoorbeeld aan je pensioen, je ziekte-risico’s en de risico’s voor de perioden waarin je even geen opdrachten hebt. Daarom vraag ik ondernemers bij het maken van een winstplan om  ook een financieel bedrijf op te zetten.

Ga anders denken. Stap uit het systeem en bouw een duurzaam financieel bedrijf. Veel intuïtieve ondernemers zijn bezig met duurzaamheid en met zelfvoorzienend-zijn. Bouw dan ook een duurzaam financieel bedrijf zodat je grip hebt op jouw winst.

Je begint daarmee stap voor stap. Eerst bepaal je de juiste prijs. Hoe je dat doet, leg ik in deze blog uit. Vervolgens reserveer je van elke Euro die er binnenkomt een bepaald percentage. Dat deel zet je opzij op een aparte rekening. Dit proces kun je het beste automatiseren. Het geld op die aparte rekening is er niet om uit te geven, maar om er mee te gaan beleggen, te investeren noem maar op. Er zijn legio mogelijkheden.

Jouw kijk op geld maakt het verschil

Vaak hoor ik ondernemers zeggen, dat ze niks met geld en cijfers hebben. Dat ze cijfers en financiën maar stom en saai vinden. Cijfers en vooral geld is vaak een beladen onderwerp, waar allerlei negatieve, beperkende overtuigingen aan kleven. Herken je dat voor jezelf? Ga dan anders denken over geld en winst. Besef dan dat winst eten is. Winst is je voortbestaan en je toekomst. Aan je toekomst mag je bouwen, vol liefde en kracht. Niks geen bullshit verhalen. Je hebt recht op een duurzaam en overvloedig leven.

Je kunt dit alleen waarmaken als je geld gaat omarmen. Als je jezelf opent om te ontvangen en het een positieve en duurzame bestemming te geven. Je wilt impact maken? Dan is geld het middel om dat te bereiken. Hoe meer geld, hoe groter de impact die je kunt maken. Als je anders tegen geld aankijkt, zul veel sneller en veel makkelijker impact maken. Jij wilt een verschil maken? Maak het dan. Kijk anders naar geld, bouw je eigen duurzame financiële bedrijf en maak het verschil. Juist jij bent het meer dan waard.

Anders denken over duurzaam succes en winst?

Wil jij ook succes in balans creëren en geloof je dat je een duurzaam succes als basis mag aanleggen? Besef je dat het nodig is om de volgende stap te maken? Kom dan zeker een keer naar de Succes in Balans training. Dan vertel ik je nog veel meer hierover.

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!