Hoe ik door ‘anders-zijn’ mijn eerste 100.000 Euro verdiende…

Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Anders zijn. Het klinkt zo simpel, maar hoe kun je nu met jouw eigen anders-zijn geld verdienen? Hoe kun je daar een succesvolle business mee maken? In deze blog leg ik uit hoe ik het gedaan heb en welke obstakels ik hiervoor heb overwonnen, want al met al zijn de resultaten zeker niet vanzelf gekomen :).

Economische studies

Na het behalen van mijn master aan de universiteit van Tilburg wist ik het zeker: die 7 jaar economische studies zouden mij er wel eventjes doorheen helpen. Die zouden mij écht laten zien hoe ik een succesvol bedrijf moest opzetten. Hoe ik ‘eventjes’ klanten kon aantrekken, want met een diploma op zak is het enige dat je kunt doen toch succesvol worden? Nou ja… dat dacht ik toen zeker wel. Nu niet meer :).

Mijn studie zat erop en ik wist één ding zeker: ik ga  niet voor een baas werken in een job waarin ik mijn betekenis niet kwijt kan. Het besluit om voor mezelf te beginnen, lag dus voor de hand, maar ik had nog geen idee wat ik dan precies wilde gaan doen.

Mijn eerste jaar als ondernemer: 8.000 Euro omzet

Vol goede moed ging ik toch aan de slag. Bij de inschrijving in de Kamer van Koophandel werd de bedrijfsnaam vertwijfeld gezet op ‘Bas van Vugt Advies’. Alsof ik daarmee de oorlog wel zou gaan winnen. Ik had 7 jaar economie gestudeerd, maar de positionering van mijn bedrijf kreeg ik maar niet helder. Van Simon Sineks Start With Why had ik toen nog nooit gehoord.

En helaas, ondanks hard werken, faalde ik in het eerste jaar… en niet zo’n klein beetje ook! Aan het eind van dat jaar stond er 8.000 Euro omzet op de teller… met zo’n 5.000 Euro aan kosten… Dus 3.000 Euro winst voor een heel jaar. 250 Euro per maand voor fulltime werken. Dat was een harde klap in m’n gezicht. Ik was namelijk elke dag in mijn kantoor te vinden – want ik was zeker niet lui – en dit was het resultaat. Wat een teleurstelling! Ik had gefaald en dan te bedenken dat ik het jaar daarvoor Mirna was tegengekomen en dat er 2 kleine kinderen betrokken waren bij mijn falen. ‘Ineens’ voelde ik mij verantwoordelijk voor een gezin met twee opgroeiende kinderen.

Het keerpunt

Mirna kon het niet meer aanzien en op een dag stelde ze mij de vraag: “Bas, waar ben jij eigenlijk mee bezig?”. Op dat moment kon ik haar wel schieten. Ik zei tegen haar dat ik bezig was met het binnenhalen van nieuwe klanten, dat de economie tegenzat en al dat soort stomme excuses. Het waren echt excuses, want alles om er een succes van te maken, was gewoon aanwezig. Het enige dat ik echter deed, was anderen de schuld geven van mijn eigen falen. Anderen kregen mijn frustratie over zich heen, want geloof me, het is erg frustrerend als je geen geld binnen weet te brengen, zeker als man zijnde.

Gelukkig prikte Mirna moeiteloos door deze hele poppenkast heen. Ze zei: “Bas, jij hebt een probleem. Je kunt wel iedereen de schuld geven van je falen, maar het probleem zit in jezelf. Het is tijd om met jezelf aan de slag te gaan. Neem alle tijd die daarvoor nodig is”.

Waardevoller worden, anderen helpen succesvol te zijn

De eerste dagen na deze confrontatie zat ik in de ontkenningsfase en hadden we ruzie. Ik gaf haar de schuld en legde uit waarom het niet waar was wat ze zei. Terwijl ze écht gelijk had: ik was zelf het probleem en het had NIKS met de buitenkant te maken. Er moest drastisch iets veranderen in mezelf. Dit is een moeilijke tijd geweest, maar achteraf gezien heeft deze confrontatie mijn hele leven veranderd. Er is toen een nieuw proces in gang gezet; ik ben een weg ingeslagen en die weg bewandel ik tot op de dag van vandaag (en waar ik ook nooit meer mee zal stoppen, want het is simpelweg de weg naar rijkdom :)). De sleutel die Jim Rohn, de mentor van Tony Robbins, hier zo mooi voor geeft is de volgende:

“If you work hard on your job, you can make a living. If you work hard on yourself, you can make a fortune” – Jim Rohn

Door hard te werken aan mezelf ontdekte ik dat mijn ‘zijn’ direct invloed had op wat ik deed en welk resultaat ik had. Waar ik eerst bleef ‘hangen’ in mijn tekortkomingen van waarom het niet lukte, ging ik steeds meer beseffen dat het enige dat ik kon doen, was het veranderen van mijn ‘zijn’. Hierop zat natuurlijk een vertraging doordat de zaken niet zo snel omgekeerd konden worden. Vertrouwen houden in mezelf was het enige plan. In onderstaande video leg ik het proces uit dat ik hierbij heb gebruikt.

‘Anders zijn’ is beter dan ‘beter zijn’ dan anderen

Het belangrijkste dat ik leerde, was dat ik, zodra ik meer mezelf was en anderen hierin mee kon nemen, ik van veel meer waarde kon zijn dan omgekeerd. Er kwam een bepaalde rust over mij waar anderen weer op konden inhaken. Ik had altijd al wel het idee gehad dat ik ‘anders’ was, dat ik op een andere manier naar de wereld keek. Zoals Paulo Coelho mij zo mooi schreef:

“Dear Bas,
Thank you for your kind email.
Always follow your dreams and fight for them with faith.
Happiness sometimes is a blessing, but usually a conquest.
Never give up on your dreams – follow the signs
The magic moment is that in which a “yes” or a “no’ may change the whole of
our existence.

Paulo Coelho”

“Happiness sometimes is a blessing”? Yes, die had ik ervaren. Soms was het ‘leuk’ om met mijn anders-zijn bezig te zijn, maar dat bracht nog altijd geen enkele Euro in het laatje. Mij en mijn talent, het leek een onmogelijke combinatie. Als het dan al mogelijk zou zijn, wie zou er dan op mijn talent zitten te wachten? Al snel kwam ik erachter dat die laatste vraag niet relevant was om de eenvoudige reden dat dat aan anderen is om te beoordelen. Het enige dat wij als mensen uiteindelijk kunnen doen, is ons pad lopen, anderen inspireren en verder helpen.

“Happiness usually is a conquest”. Die was héél duidelijk. Voor mij was het een groot gevecht om mijn anders-zijn te omarmen, om het toe te laten. Ik zie dit bij heel veel mensen gebeuren. Mensen die ZOVEEL weten, ZOVEEL mensen verder kunnen helpen, maar simpelweg hun anders-zijn niet kunnen accepteren.

Kennis opsplitsen

Ik besloot om mijn kennis op te delen. Dat was één van de eerste stappen, want ik merkte dat mensen het vaak moeilijk vonden om te zien wat ik allemaal in huis had. Je kennis opdelen kun je bijvoorbeeld doen via de P1-P2-P3-methode. In onderstaande video leg ik dat verder uit:

Ik merkte dat mijn kennis op deze manier beter bij mensen kon landen en dat het meer impact had. Vele jaren later besefte ik, dat ik één van de belangrijkste principes binnen de marketing onbewust had gevolgd. Om invloed te hebben in het leven van mensen, om impact te kunnen maken, heb je bepaalde skills nodig. Eén daarvan is de manier waarop je mensen kunt bereiken. Dit proces is overigens heel erg goed beschreven in het legendarische boek Influence van de bekende marketeer R. Cialdini.

Gevoelens, gedachten en beelden over je anders-zijn?

Eén van de belangrijkste dingen die ik mocht leren over mijn anders-zijn is dat ik vele niet ondersteunende beelden en gedachten hierover had. Ik beperkte mezelf door deze gedachten en beelden over mezelf als ‘de waarheid’ te zien. Napoleon Hill’s werk Think and Grow Rich verslond ik, van kaft tot kaft. Ik wilde meer weten over dat concept: denk en groei rijk. Wow, wat een fantastisch concept!

Ik zette mijn doelen zoals hij beschrijft in de eerste paar hoofdstukken, maar er gebeurde helemaal niks. Althans, niks zichtbaars. Mijn talent verspilde ik nog altijd en mijn gestelde doel van 100.000 Euro was heel ver weg. Ik leerde van neurowetenschapper en co-trainer van Tony Robbins, Joseph McClendon, meer over hoe het manifestatie-proces in de hersenen werkt en hoe ik mijn doelen kan stellen én kan behalen. Een voorbeeldje van hoe ik dit nu toepas, kun je bekijken in onderstaande video waarin ik Harry help met zijn manifestatie-proces en vooral zijn gedachten, gevoelens en beelden te veranderen over wat hij zo graag wil bereiken.

Focus op wat je wilt, niet op wat je niet wilt

Binnen mijn eigen proces merkte ik overigens ook dat ik teveel gericht was op wat ik niet had in plaats van te focussen op waar ik naar toe wilde. Het brein werkt namelijk zo dat het zich óf focust op wat je niet hebt (en vindt daar redenen voor) óf bekijkt waar je naar toe wilt (en helpt je daarbij).

Aan de hand van het boek The Biology of Belief van Dr. Bruce Lipton stelde ik mezelf de vraag hoe ik praktisch gezien mijn brein kon gaan trainen. Dat het werkte, daar was ik zeker van. Of, zoals dr Lipton het zelf zo mooi zegt: het enige dat je kunt doen om jezelf in de weg te zitten, is door je brein niet te trainen. Maar hoe kon ik hiermee mijn anders-zijn omvatten? Hoe kon ik hiermee mijn talent en mijn zielenmissie in de wereld zetten?

De juiste support

Zoals altijd gaf het universum mij de oplossing in de vorm van een nieuwe mentor. Dr. Roy Martina was al langere tijd in mijn leven, maar ik was er toen nog niet klaar voor om door hem gecoacht te worden. Nu dus wel. We werkten samen met Mirna en onze doelen én gingen er praktisch mee aan de slag om deze in ons brein te integreren, om dit te trainen. Roy maakte voor ons zogenaamde brein-trainingen waarin we onze doelen naar voren lieten komen.

Eén van mijn persoonlijke doelen was het behalen van 100.000 Euro omzet. Iets wat toen nog helemaal buiten mijn comfort zone lag. Elke dag luisterde ik een aantal keer naar deze brein-trainingen. Ik stond letterlijk op met het trainen van mijn brein en ik ging ermee naar bed. Soms tot vervelens toe. Ook maakte ik zelf een brein-training voor onze oudste zoon voor het vak geschiedenis waar hij moeite mee had. We zetten deze training de gehele nacht voor zijn proefwerk aan. Eén keer raden wat voor cijfer hij haalde ;-).

Ik merkte dat er iets begon te veranderen. Ik ging samen met Mirna en onze oudste dochter naar Tony Robbins’ ‘Unleash The Power Within’ event en we liepen met zijn 3-en zonder veel moeite over de hete kolen. Als we over hete kolen konden lopen, wat konden we dan allemaal nog meer bereiken?

Terug naar mijn anders-zijn

Heel ‘toevallig’ begreep Roy als geen ander mijn anders-zijn en wat ik in de wereld wilde zetten. Hij besloot een promotie voor ons op poten te zetten naar zijn eigen mailinglijst. Waar we eerst op maximaal 10 workshop-deelnemers bleven steken, hadden we nu ‘ineens’ 70 mensen in onze training. Natuurlijk ging het niet ‘ineens’. Ik had keihard aan mezelf gewerkt. Onze laatste Euro’s waren er letterlijk aan op gegaan. Werd mijn doel nu realiteit? Ik durfde er niet op te hopen.

En juist dáár maakte ik een essentiële fout: ik had verwachtingen. Verwachtingen over mezelf én over omzet en die verwachtingen maakten dat ik mezelf vastzette, blokkeerde. Ik leerde dat het geld gaat naar de mensen die er rustig mee om kunnen gaan. Naar de mensen die geen stress ervaren rondom geld. Ik had iets nieuws om aan te werken, want ik leerde wél hoe krachtig het hebben van een grote mailinglijst is. Die mailinglijst wilde ik nu zelf hebben, zodat ik m’n kennis kon gaan delen. Zodat ik mezelf meer kon laten zien.

Investeren

We begonnen te investeren in het opzetten van onze business structuur, ons virtueel vastgoed. Mirna verkocht haar fiscale adviesbureau en dit geld investeerden we direct weer door in onze marketing. Immers: “what you put in is what you get out of it” zo leerde ik al snel.

Ik merkte dat ons publiek groter werd en dat er als ‘vanzelf’ meer aanmeldingen kwamen voor ons Weekend. Conclusie: Ik werkte hard aan mezelf, maar zonder bereik zou dit alsnog nutteloos zijn. Het jaar daarna begon ons virtuele vastgoed steeds meer vorm te krijgen. We kregen zelfs ‘automatisch’ verkopen binnen op het moment dat we op vakantie waren. ‘Automatisch’. Bizar vond ik het. Ik begon te merken, dat zodra we onszelf lieten zien en we deelden wat ons bezighield én we ons kwetsbaar opstelden het steeds beter ging lopen.

Doel behaald

Toen ‘ineens’ uit het niets behaalde ik mijn doel van 100.000 Euro omzet. Het gebeurde nog niet eens in een heel jaar. Het gebeurde ‘nagenoeg’ in een enkel weekend, want we hadden onze structuur zo opgezet dat we mensen in het Weekend op een laagdrempelige manier verder hielpen middels de P1-P2-P3-methode. Al onze pijlen waren gericht op het helpen van zoveel mogelijk mensen in dit weekend en dan bedoel ik ook écht helpen.

Het Weekend gaf de antwoorden die mensen verder brachten. Vanuit mijn anders-zijn. Vanuit ons virtueel vastgoed dat we online hadden gebouwd, kregen we daar elke keer weer een unieke groep mensen bij elkaar. Een groep mensen die mijn anders-zijn omarmde én van mijn anders-zijn wilde leren. Ze wilden leren hoe ík de dingen deed. Hoe ik mijn bedrijf, ons bedrijf, in de wereld zette en hiermee impact maakte en anderen verder hielp. Het mooie was, dat dit delen mensen vanzelf nieuwsgierig maakte naar wat er nog meer te leren viel van Mirna en van mij. In een weekend krijg je namelijk nooit alle kennis ‘gepropt’ die je graag wilt, ontdekten Mirna en ik al snel ;).

Daar stonden we dan aan het einde van het Weekend met bijna 85.000 Euro aan omzet. In één weekend. Samen met nog wat andere dingen hadden we ons jaardoel bereikt. Door gestructureerd te werken. Door discipline, maar vooral door het delen van onze eigen verhalen.

Nieuwe doelen

Inmiddels is onze situatie flink veranderd. We geven nu deze lessen door aan andere mensen. Aan iedereen die het maar wil horen. Wij worden nu gevraagd in plaats van dat we klanten hoeven te werven. Een goed voorbeeld hiervan is de business retraite die we afgelopen oktober hebben gedaan op Sardinië. Al 3 jaar vroegen mensen erom, maar ik hield de boot af, was te druk met andere dingen in de opbouw van onze business. In oktober hebben we het dan uiteindelijk tóch gedaan. In onderstaande video een korte sfeerimpressie.

Het smaakt naar meer, kan ik je vertellen. 2 keer per jaar 5 dagen werken en daarmee je basisinkomen voor een heel jaar verdienen ? Hoe zou dat zijn? Alleen maar door je anders-zijn te omarmen én vooral door je te laten begeleiden door professionals die weten wat ze doen. Ik had het nooit kunnen begrijpen in mijn 1e jaar als ondernemer. Bovendien zou ik het nooit, maar dan ook nooit, bereikt hebben zonder mijn anders-zijn te omarmen. Zonder te beseffen dat ik niet op zoek hoefde naar mijn persoonlijke goudmijn, maar vanuit de gedachte dat ík en mijn anders-zijn de goudmijn ZIJN. Op alle vlakken.

Jouw persoonlijke goudmijn

Als je zover gekomen bent met lezen van mijn verhaal dan weet en voel je dat jouw persoonlijke goudmijn op je ligt te wachten om ontgonnen te worden. Dat er meer uit te halen is dan er nu uit komt. Niet door in de concurrentie mee te gaan met anderen. Niet door jezelf aan te passen. Niet door angst voor het ondernemerschap te hebben. Niet door je te laten leiden door al die angsten, maar wel door vanuit jouw eigen kracht te handelen.

Om mee af te sluiten nog een quote van Napoleon Hill die mij te binnen schiet:

“Knowledge will not attract money, unless it is organized through practical plans of action” – Napoleon Hill

Kortom: kennis alleen trekt geen geld aan. Je hebt praktische plannen nodig om mensen te bereiken. Om je anders-zijn met anderen te kunnen delen. Om je talent te mogen delen, want in deze blog gaat het wellicht om die 100.000 Euro omzet, maar veel belangrijker is nog altijd: het leven van jouw leven, zoals jij het wilt, vertrekkende vanuit wie jij bent. Met binnen jouw bedrijf jouw talent als startpunt. Met liefde als output.

Ben benieuwd: wat is jouw anders-zijn?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens met ons kennis te komen maken tijdens Succes in Balans.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nice post. I learn something totally new and challenging on websitesrenovaties

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!