Hoe vind je de beste balans tussen je business en privéleven?

Hoe kun je precies je werkprivé balans goed inrichten?
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Binnenkort geven we weer een Succes in Balans Weekend. Alhoewel we het Succes in Balans Weekend inmiddels al tientallen keren gegeven hebben, is een goede voorbereiding nog altijd heel erg belangrijk. Eén van de vragen die deelnemers aan deze weekend training ons vaak stellen, is hoe ze precies hun werkprivé balans goed in kunnen richten. In deze blog geef ik je daarom hier heel graag meer informatie over.

Wat is balans überhaupt?

Dat onze maatschappij vele malen drukker en intenser geworden is dan een aantal decennia geleden, staat voor mij vast. Laatst had ik een gesprek met mijn vader hierover. Hij zei dat zijn vader het zich waarschijnlijk écht niet voor kon stellen hoe de maatschappij er nu uit zou zien, met alle prikkels en dingen die van mensen worden verwacht.

Door die hoeveelheid prikkels zijn er steeds meer mensen die zichzelf kwijtraken of die het uitdagend vinden om een goede modus tussen rust en activiteit te creëren. Vanuit drukte ontstaat immers uiteindelijk slechts de vraag naar de andere kant van het uiterste: rust. De balans tussen deze twee bereiken, is wat mij betreft echter écht een utopie. Het mooiste voorbeeld hiervan is natuurlijk ons lichaam. Het líjkt alsof ons lichaam in balans is maar hormonaal gezien is dit natuurlijk niet zo. Het ene stofje compenseert immers voor het gebrek aan het andere. Ons lichaam is op die manier voortdurend aan het ZOEKEN naar balans, om vervolgens weer bij te sturen. Vanuit die optiek zou je kunnen zeggen dat de optimale balans nooit behaald kan worden, juist ook omdat er altijd een verstorende factor is die op dat moment je balans weer een beetje naar zakelijk of privé door laat slaan. Maar, als balans niet écht bestaat, wat kunnen we dan gebruiken om enige rust, overzicht en ruimte in ons leven te creëren?

Karrenspoor

karrenspoorHiervoor hebben Mirna en ik het concept van het Karrenspoor ontwikkeld. Deze simpele tekening geeft twee uitersten aan: werk en privé. Als je helemaal in je werk opgaat, heb je het risico dat je overslaat naar een burn-out situatie (en we zien steeds meer mensen in het Succes in Balans Weekend met deze verschijnselen!), als jij je helemaal focust op je privésituatie, bestaat de kans op een bored-out, oftewel het totaal verveeld door het leven gaan. Geen van deze uitersten is een gewenste situatie, maar kunnen natuurlijk altijd kortstondig voorkomen. Denk maar eens aan het moment dat je op vakantie gaat. Ben je dan in balans tussen je werk en privé? Nee, want je focus richt zich op je privésituatie en er zullen dingen blijven liggen van je werk. Hetzelfde geldt natuurlijk omgekeerd. In een Succes in Balans Weekend zijn Mirna en ik echt niet in balans met onze 4 kids. We focussen ons immers op het verzorgen van een zo goed mogelijke training voor onze studenten.

Het karrenspoor is dus een metafoor voor het leven. Sommige mensen hebben richting, anderen gaan constant van het uiterste werk naar het uiterste privé. Niks mis mee natuurlijk maar een andere en vooral strakkere richting kan je hierbij wel helpen. Dit is de weg die tussen de twee uitersten (werk en privé) in ligt. Stel je maar eens zo’n landweggetje voor. Zo’n echt ouderwets plattelandsweggetje waarbij er gras groeit in het midden en het paadje twee wielsporen heeft waarover je kunt rijden. Die wielsporen zijn altijd enigszins verdiept en juist dát is een enorm voordeel. Je hoeft immers slechts je tractor op het spoor te zetten en je kunt je handen loslaten van het stuur. De wielen zoeken immers bijna vanzelf hun weg en hoeven veel minder te worden bijgestuurd.

Sommige mensen zitten als op hun karrenspoor en kennen hun zielenmissie. Bij anderen is het nog zoeken. Sommigen gaan zelfs meerdere keren in hun leven dwars OVER hun karrenspoor. Dit gebeurt vaak door een (mini) crisis waarin iedereen de mogelijkheid heeft om op zijn karrenspoor terecht te komen, te ontspannen en het stuur los te laten. Anderen WETEN intuïtief wel dat er iets anders voor hen ligt te wachten in hun leven. Bij zo’n mini crisis kijken ze eens naar links en rechts op het karrenspoor en gaan weer verder, om vervolgens (na een aantal jaar) nogmaals over hun karrenspoor te gaan zonder erop te gaan staan en het leven te leiden dat écht voor hen is weggelegd.

Waar het ons als De Hooggevoelige Ondernemer om gaat, is het creëren van positieve impact. En, hoe meer hooggevoelige mensen op hun eigen persoonlijke karrenspoor staan, hoe meer impact Mirna en ik kunnen maken. En het maken van positieve impact, dat is dan weer ónze zielenmissie en ons karrenspoor.

Wil jij een nieuwe stap zetten op jouw karrenspoor of wil je onderzoeken hoe jij jouw zielenmissie kunt leven? Dan zijn we er natuurlijk voor jou. We hebben hier het gratis Succes in Balans Weekend voor gecreëerd. Je betaalt slechts 49 euro voor de lunches, tussendoortjes, zaalhuur e.d.

Hoe vind jij het beste balans tussen je business en privéleven?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe vind jij het beste balans tussen je business en privéleven?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Wil je meer weten over de juiste balans tussen je business en je privéleven? We schreven er laatst al een blog over. Klik hier om te lezen. […]

[…] uit ;-). Soms hoeven oplossingen niet complex te zijn. Over dit thema kan overigens deze blog: Hoe vind je de beste balans tussen je business en privéleven? ook interessant […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!