In 2018 voor jezelf beginnen vanuit huis?

De weg naar een succesvol bedrijf is voor iedereen anders. Sommige mensen starten fulltime, anderen parttime. Voor iedereen is het opstarten van een bedrijf anders
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Vanuit loondienst vanuit huis voor jezelf beginnen? Een uitkering hebben en de volgende stap willen maken? In deze blog deel ik graag mijn visie met je over het vanuit huis opstarten van jouw bedrijf.

De weg van de geleidelijkheid

De weg naar een succesvol bedrijf is voor iedereen anders. Sommige mensen starten fulltime, anderen parttime. Voor iedereen is het opstarten van een bedrijf anders. In deze blog leg ik meer uit over de weg van de geleidelijkheid. Bij deze weg kies je ervoor om stap voor stap op te starten. Om een idee vanuit rust stap voor stap uit te werken. Zonder de druk dat je hier direct een fulltime inkomen uit moet halen.

De voordelen vanuit huis opstarten

Vanuit huis werken heeft wat mij betreft alleen maar voordelen. Terwijl ik deze blog schrijf zit ik op mijn kantoor en hoor ik op de achtergrond onze kleintjes spelen. Zodra deze blog klaar is, neem ik een korte break om even wat met ze te drinken en te spelen.

Voor mij werkt vanuit huis werken prima. Wel hebben we de afgelopen jaren wat aanpassingen aan ons huis gedaan om rustig te kunnen werken. Dit is voor mij wel een voorwaarde. De kinderen weten overigens ook dat, wanneer ik aan het werk ben in het kantoor, ze me dan niet mogen komen storen. Daarover hebben we afspraken gemaakt en zijn we streng over.

Mijn opstartfase vanuit huis was op zijn zachtst gezegd nogal uitdagend. De eerste paar jaar maakte ik écht geen winst maar zat er wel veel tijd in mijn business. Waar ik precies mee bezig ben geweest, kan ik mij niet echt herinneren. Écht effectief was het zeker te weten niet. Ik ging pas effectief worden toen ik cursussen over het ondernemen ging volgen en toepassen. En dan te bedenken dat ik 7 jaar economie gestudeerd heb zonder écht veel over ondernemen te leren.

Het grote voordeel voor het vanuit huis opstarten, zit hem, wat mij betreft, in de flexibiliteit en de lage kosten.

Doel (en gewenste impact) helder hebben

Om vanuit huis een succesvol bedrijf op te zetten, is het erg belangrijk dat je helder hebt waar je met je bedrijf heen gaat. Een dienend bedrijf staat in de aanpak van de hooggevoelige ondernemer. Lees hierover meer in deze blog. Hierbij definieer je allereerst hoe je wilt dat je leven eruitziet. En daaromheen ga je pas je bedrijf bouwen.

De juiste dingen op het juiste moment

Zodra je helder hebt gekregen wat precies je doel is met je bedrijf, ga je jouw energie optimaal inzetten om zo snel mogelijk tot resultaat te komen. Het internet en systemen bieden immers heel veel voordelen, mits ze goed worden toegepast. Om optimaal gebruik te maken van deze systemen (en je energie zo goed mogelijk in te zetten), is het essentieel dat je de juiste dingen op het juiste moment doet. Dit betekent dat jij je energie exact richt op die dingen die je verder helpen naar je doel. Mirna en ik hebben, vanuit onze eigen ervaring, een stappenplan naar zakelijk succes ontwikkeld die we onze cursisten in ons jaarprogramma leren. Want, het gaat er niet over om druk te zijn, het gaat erom dat je zo effectief en efficiënt met je tijd omgaat!

Werken aan (je nog op te richten) bedrijf

Je kunt zowel werken IN als AAN je (nog op te richten) bedrijf. In je bedrijf werken, betekent dat je klanten helpt en je diensten of producten aan de man brengt. AAN je bedrijf werken is, wat mij betreft, het meest effectief van allemaal. Juist ook omdat je op die manier inzichten krijgt om een grotere impact te maken en effectiever kunt gaan werken. Zeker ook in de beginfase hebben veel mensen nog gedachtes en emoties die niet altijd even ondersteunend zijn aan hun ondernemerschap. Wat mij betreft is de onderneming even groot als wie jij als ondernemer bent. Dit betekent dat jij zelf het middelpunt van jouw zakelijke ontwikkeling dient te zijn.

Investeer in je (nog op te starten) bedrijf

Een (nog op te starten) bedrijf heeft creativiteit en geld nodig om vooruit te komen. Zorg dat je hier dus ook écht de budgetten voor vrijmaakt om dit te doen. In elke fase van het bedrijf zijn er groeipijnen die om aandacht vragen. Maak dus budgetten vrij om te investeren in jezelf en je bedrijf. Eén van die aandachtsgebieden is je marketing. Soms zie ik mensen die denken dat je zonder budget vrij te maken een bedrijf kunt opbouwen. Dit is in de meeste gevallen een illusie. Wij hanteren 10% van je omzet als minimum budget om je bedrijf zo te  laten zoals het nu is. 20% van je omzet investeren in de juiste marketing en je zult waarschijnlijk groeien. Geen budget om te investeren? Kijk dan wat je kunt doen met bijvoorbeeld dienst wederdienst. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Eén ding weet ik heel erg zeker toen ik startte: Geen geld hebben is NOOIT een excuus om dingen niet te doen, slechts een uitdaging om creatief te zijn.

 Begin jij voor jezelf vanuit huis in 2018? 

Wil jij meer weten over het opstarten van jouw dienende bedrijf? In het Succes in Balans Weekend helpen we je hier graag mee op weg.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Begin jij voor jezelf vanuit huis in 2018?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!