De grootste belemmerende factor ben je zelf

Om vooruit te komen met je business, financiën of elk ander vlak dan ook, is het allereerst essentieel om te beginnen met het aanpakken van de grootste belemmerende factor.
spiritualiteit
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Het realiseren van resultaten, het lijkt zo makkelijk en in sommige gevallen is het dat ook. Maar, alleen business coaching heeft een heel beperkt effect. Meestal wordt de ondernemer zelf maar beperkt meegenomen in de begeleiding. Om vooruit te komen met je business, financiën of elk ander vlak dan ook, is het allereerst essentieel om te beginnen met het aanpakken van de grootste belemmerende factor. Dit ben je in veel gevallen namelijk zelf. Misschien niet altijd leuk om te horen, maar vanuit de praktijk wel heel erg herkenbaar. Zij die een grote studie maken van hun leven, zullen grossieren in het creëren van rijkdom op alle vlakken. In deze blog meer over die belemmerende factor die je zelf bent.

Die confrontatie…

Met inzicht komt een verantwoordelijkheid. Daarom zeggen veel mensen, doe mij maar geen inzicht. De confrontatie met jezelf aangaan, is iets wat mensen vaak uitstellen tot later. Juist omdat die confrontatie op de korte termijn leidt tot pijn maar op de langere termijn kun je hier juist de vruchten van plukken. Het is even door de zure appel heen bijten. Net zoals het dat is bij financieel vooruitkomen of een business opbouwen. Vooruitkomen doe je niet zomaar, je gaat eerst door een grens voordat je de andere kant van je uitdaging ziet. Juist doordat veel mensen de confrontatie met zichzelf lastig vinden, komen ze niet aan de andere kant van de uitdaging en blijven ze vastzitten in de praktische wereld die ze voor zichzelf hebben gecreëerd.

Zo ook gister met een coaching klant. Hij WIST en VOELDE intuïtief dat hij door deze barrière heen moest breken maar merkte heel goed dat hij dit wel zelf moest doen. Of, anders gezegd: dat hij er wel zelf voor kon kiezen om door deze barrière heen te gaan.

Een stap verder is wanneer je actief naar dit soort bottlenecks in je leven gaat zoeken. Wat gaat niet zo goed als je wel zou willen? Waar kun je verbeteren? Wat zijn je knelpunten? Dit proactieve zoeken betekent dat je tijd neemt om de confrontatie met jezelf op te zoeken, om stil te zijn. Hoe je dit doet, is voor iedereen anders. De een vindt het in de natuur fijn, de ander een retraite. Er zijn tientallen mogelijkheden om de confrontatie met jezelf aan te gaan en te verbeteren. Een van de belangrijkste hoofdcriteria is dat je die confrontatie met jezelf alleen aangaat. Dit betekent dat je hier bij voorkeur geen andere mensen bij hebt en je je smartphone weglegt. 60% van alle berichten op onze telefoon wordt binnen 6 seconden geopend. Kun je nagaan wat voor druk dit legt op je tijd om te reflecteren. Erger nog is dat bij elk bericht wat binnenkomt, je brein reageert vanuit het reptielen deel, waarin je vlucht, vecht of bevriest. Best vermoeiend voor een hoop mensen kan ik je zeggen. De confrontatie met jezelf is dus bij voorkeur zonder smartphone en écht met jezelf. In volle aanwezigheid.

Investeren in jezelf

Om die confrontatie met jezelf aan te gaan, is het o zo belangrijk dat je investeert in jezelf. Je wilt die confrontatie als het ware faciliteren. Je wilt dat je ‘gedwongen’ wordt om verder te kijken dan de dagelijkse routines waarin je zit en waaraan jij je dus vast kunt houden. Dit investeren in jezelf is voor mij een absolute noodzaak geweest om verder te komen. Zie jezelf met al je potentieel als een goudmijn. Je kunt alleen die goudmijn ontginnen met het goede gereedschap. Sommige mensen zeggen dan: “Weet jij wel wat goed gereedschap kost?” Hier kun je jezelf letterlijk vastzetten, juist ook omdat mensen de kostenwaas voor ogen krijgen en alleen maar kijken naar wat iets kost. Eén feit staat bij dit alles boven water: als je NIET investeert, zul je dezelfde resultaten krijgen als die je nu hebt. Daar zal niks aan veranderen omdat je gedachtes en conditioneringen in de praktische wereld niet veranderen. Het voeden van je brein is hierbij een essentieel iets. Zie je brein als een delicaat iets waarin je de juiste informatie, de juiste conditioneringen en de juiste zaadjes wilt planten. Dit doe je door selectief te zijn wie je toelaat. Ook in het stuk investeren in jezelf. We leren maar al te vaak van mensen die niet succesvol zijn maar iets overbrengen vanuit de theorie. Zeker op (middelbare) scholen gebeurt dit heel erg veel.

In jezelf investeren kun je op vele manieren. Er is écht voor ieder wat wils. Welk budget je ook hebt, dat maakt niet uit. Belangrijk is dat je blijft werken AAN jezelf en jezelf uit de huidige situatie trekt, die je realiteit heeft vormgegeven. Uiteindelijk krijgen we andere resultaten door in onszelf te investeren. We weten alleen van te voren niet welke investeringen zullen lonen en welke niet. Mirna en ik kunnen achteraf niet zeggen welke coaching of welke training ons verder heeft gebracht. Dat hoeft ook niet omdat het eindresultaat het enige is dat telt. De weg van het telkens kritisch bekijken van jezelf, is er een met uitdagingen en vooral ups en downs. Paulo Coelho schreef mij eens: “Happiness is sometimes a blessing, but usually a conquest”. En zo is het. De weg naar jezelf is nooit af. Er is altijd een nieuw level. Het is aan jezelf om het eruit te halen.

Wat is de grootste belemmerende factor in jezelf?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Wat is de grootste belemmerende factor in jezelf?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] je hier meer over wilt lezen, kijk dan ook eens bij deze blog die ik eerder over dit onderwerp […]

Bas,

Hartelijk dank voor het delen van deze informatie. Keuzes maken, jezelf ontwikkelen zul je je hele leven mee te maken krijgen. Go with the flow… 🙂

Groet,
Michaël

Hoi!

Ik heb geen idee hoe ik aan jullie info ben gekomen, maar ben zelf vaak bezig met deze materie, studeer complementaire gezondheidszorg en ben sinds 24 jaar ook ondernemer. De laatste jaren ervaar ik ook idd moeilijkheden met de economie en de voortzetting van mijn activiteiten. Net daarom kan het week-end voor mij wel interessant zijn. Graag wat meer info via mail.

Groetjes uit België,

Kathy

Hallo Kathy, dank je wel voor je bericht. We gaan je een e-mail sturen.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!