excuus
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Het is nog niet klaar. Het is nog niet perfect. Ik moet eerst nog even dit… Ken je dat? We noemen het ook wel uitstelgedrag. Het betekent – en het woord zegt het eigenlijk al – dat je bepaalde zaken, acties of taken maar voor je uit blijft schuiven, meestal onder het mom van een excuus. En natuurlijk is er altijd wel een reden te bedenken om ergens nog niet mee te starten…

Van mijn coach kreeg ik destijds te horen: “Zoals je één ding doet, zo doe je alles“. Dus als je bepaalde acties uitstelt, dan vertoon je hoogstwaarschijnlijk op meer vlakken uitstelgedrag. De uitspraak die mij echt confronteerde met mijn eigen uitstelgedrag en die me dus flink wakker schudde, was: “To snooze, is to lose”. Ik vond het namelijk heerlijk om s morgens, als de wekker al was afgegaan, nog even te blijven liggen…

Zo is er in het leven altijd wel iets om wakker te schudden, maar het hoeft gelukkig niet te heftig of te ernstig te zijn. De belangrijkste boodschap van deze blog is: Start het proces om je zielenmissie te leven, juist als je het gevoel hebt dat je er nog niet klaar voor bent. Maak nu een keuze dat je elk excuus laat varen en dat je het proces NU start. In deze blog een aantal tips om je te motiveren die start NU te maken.

Stel jezelf een doel

Bepaal nu je winst. Waar wil je staan over 6 maanden, een jaar, drie jaar, 5 jaar? Wat wil je bereiken? Hoe ziet het eruit als je je doelen bereikt? Kun je dat voor je zien?

Als je je doelen visueel maakt, laat je de kracht van visualisatie voor je werken. Dus zie jouw doelen helemaal voor je. Wat wil je echt bereiken? Hoe voelt dat? Welke smaak heeft het? welke geur heeft het? De visualisatie zorgt ervoor dat het voelt alsof je je doel al hebt bereikt en dat maakt de weg vrij om je doelen ook echt te realiseren.

Voor niets gaat de zon op. Je geeft eerst je unieke talent en je mooie energie aan de wereld om andere mensen verder te helpen. Geef aandacht aan je doelen, je idealen en je ambities. Stel je purpose vast: op welke manier wil jij van betekenis zijn voor anderen? Wie wil je helpen en wie niet? Waarmee wil je anderen helpen? Denk in absolute aantallen en koppel er ook bedragen aan vast. Binnen welke tijd wil je dit realiseren?

Zorg voor een denktank

Een mastermind die je kan ondersteunen, die je kracht geeft en die je feedback geeft, zodat je jouw plannen kunt bijschaven en eventueel onkruid op tijd kunt verwijderen.

Zorg voor een vastomlijnd plan

Wanneer doe je wat? Met wie? En wat is je budget? Zorg dat de kaders van je plan helder zijn. Duidelijkheid geeft kracht.

Onderzoek jouw talenten

Wat is jouw unieke talent en hoe zet je dat in? Welke talenten wil je eventueel extra ontwikkelen? Hoe kun je anderen met jouw talenten helpen? Wat is de shit die jij hebt meegemaakt en overwonnen? Laat jouw shit uit het verleden dan de mest zijn die anderen verder kan helpen in hun groei.

Inventariseer jouw gewoonten

Wat zijn jouw gewoonten? Leiden deze gewoonten tot succes of zijn er gewoonten die je beter kunt veranderen of aanpassen? Denk bijvoorbeeld aan je ochtendroutines. En hoe staat het met jouw energie? Jouw business begint bij jou, dus hoe hoger jouw energie – en hoe beter je die verhoogde energie kunt vasthouden – hoe succesvoller je zult zijn. Je trekt immers meer aan van wat je zelf uitzendt.

Geen excuus, begin gewoon

Er zijn drie concrete stappen die je NU al kan zetten op jouw weg naar succes en vervulling:

1) Zie je doelen onder ogen en kijk welke gewoonten jij nodig hebt om die doelen te bereiken.
2) Richt je blik op jouw winst. Waar sta jij over 6 maanden vanaf nu?
3) Maak een concreet actieplan en ontspan in je onwankelbare overtuiging dat het beoogde resultaat er al is.

Jouw plan slaagt

Er is geen twijfel dat jouw plan zal slagen, als je:

+ vol geloof en vertrouwen kunt werken;
+ je focust op kansen;
+ je door geen enkel excuus uit het veld laat slaan of laat tegenhouden;
+ jouw specialisatie kiest en daarbij jouw doelen de nodige aandacht geeft;
+ ervoor kiest om met jouw winst niet alleen jezelf te verrijken, maar dat je bevorderlijk werkt voor de wereld als geheel.
 

Heb je het gevoel dat de excuses bij jou diepgeworteld zijn? Zorg er dan voor dat je een coach hebt die aan de zijlijn met je meeloopt om je te ondersteunen, om nieuwe patronen te creëren en om los te komen van oude gewoonten, zodat je elk excuus eenvoudig kunt loslaten.

Verspil geen tijd en energie meer in het maken van een excuus. Kies voor liefde en daadkracht om jouw missie te leven. Onderschat je persoonlijke kracht, kennis en kunde op geen enkele manier en geloof heilig in jouw plannen.

Wil je kosteloos verder met ons kennismaken?

Kom dan eens 14 dagen ‘proefdraaien’ in onze Business Community. Dit is een online leeromgeving waarin we onze beste inzichten delen met andere intuïtief opererende ondernemers. Het is voor ons een eer om je daar verder te mogen helpen.

Liefs,
Mirna

5 1 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!