missie
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Op een missie zijn. Je kunt het zien en je kunt het voelen. De blog van vandaag gaat over missie. Over de zoektocht naar geluk, naar betekenis in het leven. Naar het toevoegen voor anderen.

Angst 

Angst is de tegenhanger van het leven van je missie. Om écht tot je missie te komen, zul je allereerst altijd getest en geconfronteerd worden met je diepste angsten, met de dingen die je juist niet wilt. Om te doen wat je wilt doen, is het goed om eerst te weten wat je niet wilt. Natuurlijk is angst een slechte raadgever, dat weten we allemaal. Het vervelende is vooral, dat angst ons reptielen-brein – dat deel van onze hersenen dat ons laat overleven – prikkelt.

Zodra angst overheerst, kun je niet gelukkig zijn, laat staan jouw eigen ding in de wereld zetten, jouw missie leven. Het is denk ik een illusie om te denken dat je ooit helemaal angst-vrij kunt zijn. Angst heeft namelijk ook de functie om je te beschermen. Het mag je echter nooit afremmen. Om je purpose te leven, om op je missie te komen, ga je bijna altijd door een uitdagende periode heen. Een periode waarin je het even niet meer weet, waarin alle houvast weg lijkt te vallen. In die periode kan paniek het van je overnemen. Schematisch ziet dat er zo uit:

Panic zone - magic zone

Vanuit de comfort zone ga je door die periode van onzekerheid (ook wel de panic zone) en vanuit die panic zone kun je doorgroeien naar de magic zone. Juist omdat de angst in de panic zone zo sterk kan zijn, blijven de meeste mensen hangen in hun comfortabele zone (die overigens lang niet altijd comfortabel is).

Durf jij te vertrouwen?

Durf jij erop te vertrouwen dat het goed komt? Dat jouw leven zin heeft en dat je een missie hebt – ook al heb je wellicht geen enkel idee nu? Vertrouw je erop dat er een reden is waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren? Dat het leven vóór je gebeurt, en niet met jou? Zodra je erop leert vertrouwen dat alles exact klopt zoals het nu is, ontstaat er rust. De rust om vanuit jezelf te creëren, zonder dat je erover nadenkt of anderen dit wel van toegevoegde waarde vinden. Laat dat stuk maar los. Op een missie zijn, betekent voor mij vooral jezelf laten zien, iets toevoegen aan het leven van anderen met wie jij bent. Vanuit kracht en vanuit kwetsbaarheid.

It’s a process!

Wat is écht leven? Dit is een vraag die mij al mijn hele leven fascineert. Natuurlijk is leven voor iedereen anders en heeft iedereen een ander doel, andere dingen die hij of zij belangrijk vindt.

Voor mij betekent het in de wereld zetten van je purpose écht leven. Je purpose in de wereld zetten kan groot of klein zijn. Belangrijk hierbij is dat je het voor jezelf vooral niet te groot maakt. Dit betekent voor mij dat het ontdekken van je purpose en hiernaar leven een proces van continue ontwikkeling is. Een proces waarin je jezelf tegenkomt en waarin je vooral telkens nieuwe dingen mag leren over jezelf en waarvoor je hier op de wereld gekomen bent.

Het leven van je purpose heeft noch een begin, noch een einde. Het is er als jij voelt dat je het leeft, ongeacht wat anderen er ook van denken. Ga hierin vooral jouw eigen weg en kies wat dicht bij jouw hart ligt en wat goed voor jou voelt.

Onze eerste workshop met 4 mensen

Dat het geven van je purpose een echte zoektocht kan zijn, weten wij als geen ander. Zelfs nu we met De Hooggevoelige Ondernemer succesvol het jaarprogramma draaien, is er bij mij nog steeds wel eens dat stemmetje in m’n hoofd dat zegt: “Is dat nou écht voor 200% jouw purpose? Is dit het totaal?” Mijn bescheiden mening is, dat we altijd slechts een gedeelte leven van onze purpose; dat er meer is waarin we nog kunnen en mogen groeien.

In de zoektocht naar het uitdragen van die purpose is het handig om klein te beginnen. Dan maak je de drempel voor jezelf wat minder hoog, waardoor je makkelijker tot actie komt. Mirna en ik wilden bijvoorbeeld in onze eerste workshop direct 20 mensen bij elkaar krijgen. Een volle groep noemden we dat toen… Uiteindelijk kregen we er 4 bij elkaar, onder wie 2 bekenden…. Tja, dat leek op het eerste gezicht zeker geen succes! Onze purpose leek niet aan te slaan, er leek geen markt voor te zijn. Tientallen redenen om er per direct mee te stoppen, galmden door mijn hoofd. De overheersende gedachte was: “Er komt niemand op af, dus er is geen vraag naar”. Uiteindelijk hebben we besloten om door te pakken, om écht te gaan knallen en vooral voort te borduren op de lessen die we leerden uit die ene workshop met 4 mensen.

Leef jij jouw missie?

Het leven van je purpose is altijd in ontwikkeling. Geef het dan ook de ruimte die het nodig heeft om te kunnen ontwikkelen. Laat het stromen en ontdek!

Nu ben ik benieuwd… Leef jij jouw missie? Wat heb je eraan gedaan om jouw missie te ontdekken? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

De groei die Mirna en ik hebben ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Ben je benieuwd naar de lessen die wij doorgeven en wil je meer weten over het ontdekken van jouw missie? Kom dan eens kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!