De besluiten van vandaag bepalen jouw toekomst

Het maken van besluiten. Voor veel hooggevoelige mensen een echte uitdaging. Lees er in deze blog meer over.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]besluitenBewust krachtige besluiten nemen heb ik door de jaren heen echt moeten leren. Ik wilde niemand teleurstellen en ging hier zo in op dat ik niet altijd de juiste besluiten voor mezelf genomen heb. Dit terwijl de besluiten die je vandaag neemt je toekomst voor een groot deel bepalen. In deze blog leg ik hier graag wat meer over uit.

Analysis Paralysis:

Allereerst is het belangrijk om te beseffen wat voor belangrijke (grotendeels onbewuste) processen er allemaal op gang komen op het moment dat je voor een dilemma, uitdaging of een keuzemoment wordt geplaatst. De verwerkingscapaciteit van ons onbewuste is vele malen groter dan onze bewuste mind en dit zorgt ervoor dat de meeste prikkels en afwegingen op een bepaald level, dat in ons onbewuste ligt, genomen worden. Hier schuilt de kracht van het nemen van krachtige besluiten die je verder helpen. Maar er is meer…

De mind heeft altijd een reden nodig om iets juist wél of niet te doen. Hier schuilt voor veel hooggevoelige mensen een gevaar. Juist doordat informatie veel dieper verwerkt wordt, bestaat het gevaar van over-rationaliseren waardoor je helemaal geen keuzes maakt. Juist daarom is het belangrijk je redenen voor je keuzes helder te hebben en vanuit daar uit te voeren. Uiteindelijk komen immers een aantal van die onbewuste processen die je over je beslissing hebt, naar boven “gedreven” en worden ze bewust… Vanuit daar is het een kwestie van al het andere loslaten en je beslissing uitvoeren.

De “what if” scenario’s…

Wat zou er gebeuren als ik dat doe. Dan gebeurt dit en daarna weer dit. Juist doordat hooggevoelige mensen een hele sterke verwerkingscapaciteit hebben, zijn ze zich zeer bewust van oorzaak en gevolg. Zeer bewust van denken en handelen. Dit heeft echter ook een keerzijde. Juist als het gaat over het nemen van beslissingen. Deze keerzijde is dat er altijd een “wat nu als”…. in elke beslissing zal zijn. Elke beslissing heeft immers zowel voor- als nadelen… Ben je bewust van de uitdaging om de ‘wat nu als’ opzij te zetten en 100% in het nu te zijn als je een beslissing neemt.

Hart/hoofd integratie:

Om 100% in het hier en nu te zijn bij het nemen van een beslissing, is het belangrijk dat je hoofd en je hart met elkaar communiceren en in harmonie met elkaar zijn. Deze staat van zijn kun je goed bereiken door de hoofd hart integratie te doen. Je legt je rechterhand op je hart en je linkerhand op je voorhoofd. Dan sluit je je ogen en je ademt een aantal keer diep in en uit. Je verbindt jezelf met de aarde en focust je daarna op het samenvoegen van de energie in je hart en de energie in je hoofd. Je zult het verschil merken. Neem hier een paar minuten de tijd voor. Vanuit deze staat van zijn, kijk je vervolgens naar de beslissing die je te nemen hebt en je stelt jezelf de volgende vraag: Wat is de beste oplossing voor de uitdaging die ik op dit moment heb? Het antwoord zal je verbazen:)….

 

Liefdevolle groet,

Bas

Vind jij het uitdagend om bewust krachtige besluiten te nemen die je toekomst op een positieve manier vormgeven?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Vind jij het uitdagend om bewust krachtige besluiten te nemen?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!