Hoe je van het aankomend jaar jouw beste financiële jaar maakt.

Deze tijd van het jaar leent zich weer tot het plannen van zelfreflectie en het maken van nieuwe plannen.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Het jaar loopt inmiddels alweer bijna op zijn einde! Echt verbazend hoe snel 2017 is verlopen! Terugkijkend is dit mijn beste jaar tot nu toe geweest. En toch, er is altijd meer. Deze tijd van het jaar leent zich immers ook altijd weer tot het plannen van zelfreflectie en het maken van nieuwe plannen. Een goed moment dus om stil te staan bij waar je nu bent. Mirna en ik meten dit altijd op 3 vlakken: persoonlijke, zakelijke en financiële rijkdom. Voor de één zal het terugkijken een klein feestje zijn, voor de ander teleurstellend. Maar wat zeker is, het is een uitdaging om te zorgen dat het komende jaar jouw beste jaar ooit wordt. Maar hoe zorg je daar nu precies voor? Welke stappen moet je nemen? In deze blog meer hierover.

Vier jij ook een feestje?

Terugkijken op afgelopen jaar kan ertoe leiden dat er een flesje champagne kan worden opengetrokken. Immers, de doelen zijn bereikt en het wordt tijd om nieuwe te stellen. De ervaring leert echter dat dit feestje meestal uit blijft. Wat we vaak zien bij hooggevoelige ondernemers is dat de lat zo verschrikkelijk hoog ligt dat ze niet of nauwelijks met TROTS terug kunnen kijken op hetgeen ze wel hebben bereikt. Ze ervaren meestal eerder datgene wat niet is gelukt dan wat wel is gelukt. Dit is een hele belangrijke missing link in het leven van vele hooggevoelige mensen. Zeker als jij je bedenkt dat succes op succes voortbouwt. Dus, het vieren van je successen is hierin essentieel. Het is een sleutel tot een nieuw level. Het brengt je namelijk in een andere state of mind en flow. Door succes te ervaren, zul je meer succes creëren. En de ervaring van succes ga je niet of zelden direct (op korte termijn) terugzien op je bankrekening. Sterker nog, het aantal EURO’s wat je wel of niet hebt, is een direct gevolg van je innerlijke en persoonlijke succes. Ofwel van je succesvolle zijn. En niet andersom.

Daarom zeggen wij altijd dat je beter kunt werken vanuit je ZIJN -> DOEN -> HEBBEN omdat daar succes ervaren en geboren wordt. Niet zozeer door veel te veranderen aan je innerlijke ik, maar meer door los te komen van wie je niet bent. Merkwaardig, is het niet? Een blog die gaat over je beste financiële jaar, gaat niet alleen over financiën, maar ook en eigenlijk vooral over je staat van ZIJN. Hierbij is het uitbouwen van je identiteit van wezenlijk belang. Wie ben je? Wat voor innerlijke dialoog voer je met jezelf? Oók over je financiën…

Ego, als je denkt dat je genoeg hebt

Voor eenieder van ons ziet succes op zowel persoonlijk, zakelijk als financieel vlak er compleet anders uit. Daarom is het voor ons ook zo interessant om veel verschillende mensen te helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Wat we zien, is dat het voor veel hooggevoelige mensen een serieuze uitdaging is om succes echt te omschrijven, laat staan ernaar te leven. En dat terwijl elk succes altijd start met wat je wilt hebben. Of het nu op persoonlijk, zakelijk of zoals in deze blog op financieel gebied is. Vaak doen hooggevoelige mensen zich enorm tekort door zich te beperken in hun financiële doelen. Voor het universum is dit heel uitdagend om te begrijpen. Want, wat is het nu precies dat je echt wilt? Vooral het anders naar geld kijken, speelt hierbij een essentiële rol. Geld heb je immers niet alleen voor jezelf nodig, je hebt het nodig om de wereld te kunnen veranderen, om meer positieve impact te mogen en kunnen maken. We noemen dit het creëren van een doorgeefluik. Een doorgeefluik waarmee je financiële welvaart voor jezelf én anderen kunt creëren. Rijkdom voor iedereen dus! Om zoveel mogelijk impact te kunnen maken, heb je in de meeste gevallen geld nodig….

(Financiële) eigenwaarde

Geld en het hebben ervan heeft in onze ontwikkelde Westerse wereld vaak te maken met eigenwaarde. De diepe onderliggende negatieve emotie die veel mensen ervaren. is dat ze niet goed genoeg zijn, dat rijkdom op alle vlakken voor anderen is en niet voor hen. Dit herken ik enorm en heb ik ook écht mee geworsteld. Herken jij deze ook? Dan is het belangrijk om te beseffen dat je gedachten leiden tot je realiteit. Oftewel het trainen van je brein is hierin voor mij heel belangrijk gebleken. Een ongetrainde brein maakt zich zorgen.

Heb je hulp nodig bij het creëren van nog meer eigenwaarde? Wat mijzelf geholpen heeft, is een bekend Hawaiiaans ritueel (Ho’oponopono), dat heel simpel en tegelijkertijd enorm krachtig is:

I LOVE YOU

THANK YOU

I AM SORRY

PLEASE FORGIVE ME

Deze 4 zinnen, uitgesproken met zekerheid, hebben voor mij een groot verschil gemaakt. Zeker als je ze uitspreekt voor een spiegel, kun je hier écht contact maken met je ziel!

Dromen met een deadline

Word 2018 jouw beste financiële jaar ooit? Dat hangt ervan af of je denkt vanuit dromen of vanuit doelen. Een doel heeft immers een plan, een droom niet. Zo gezegd zou je kunnen zeggen dat doelen dromen zijn met een deadline. Dit betekent dat wanneer je grootste doelen durft te stellen vanuit je ZIJN je daar ook een concreet actie plan voor op moet stellen, oftewel je zult actie moeten ondernemen. Napoleon Hill zegt het heel mooi wanneer hij zegt: “Kennis alleen trekt geen geld aan…” Dit betekent dus ook dat jij voor jezelf een tijdspad maakt waarbinnen je dingen gerealiseerd wilt hebben en alleen nog maar dingen in je leven en omgeving tolereert die ondersteunend zijn aan het leven en de impact die je wilt creëren. Hiervoor enkele tips:

  1. Zorg voor een re-frame van de niet ondersteunende gedachten en gedragingen, die je niet verder helpen. Meestal kun je dit niet alleen! Zoek daarom een goede coach die met jou de reis wil en kan maken zodat je staat van ZIJN coherent is aan je doelen. Vraag hierbij bewust naar het herprogrammeren van niet ondersteunende gedachten. Gedachten gecombineerd met beelden (dus visueel beeld) van je financiële jaar 2018, zijn voor het universum makkelijk te herkennen en in te vullen.
  2. Ga werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf en durf o.a. te investeren in de expertise van anderen en stop met alles zelf te doen. Dit is een essentiële stap om 2018 jouw beste financiële jaar ooit te maken. Trek de conclusie dat je het simpelweg niet alleen kunt en investeer tijd en geld in het opbouwen en uitbouwen van je team. Heb je hiervoor nog niet de juiste middelen? Zorg er dan voor dat je hier creatief in gaat denken. Toen wij financieel gezien erg moeilijk zaten, betekende dit bijvoorbeeld dat we gebruikmaakten van dienst/wederdienst. Oftewel: Jij helpt iemand, en die persoon helpt jou vervolgens weer verder. Op deze manier werk je dus met gesloten beurzen.
  3. Betaal jezelf eerst. Creëer ruimte voor jezelf voor de toekomst door een goed en slim financieel beheer toe te passen om zo snel als mogelijk uit de verstikkende RATrace te komen. Voor meer tips hierover, zie deze blog die ik hierover schreef….
  4. Maak gebruik van alle marketing tools die er zijn, zoals het internet, bouw je marketing funnels en durf zichtbaar te zijn. Wil je hier meer over weten, kijk dan even bij deze blog waarin ik uitleg wat een marketing funnel is en hoe je marketing kunt toepassen binnen de betekeniseconomie.

Wil je komend jaar ook jouw beste financiële jaar maken?

En meer weten over rijkdom op alle vlakken en een andere kijk krijgen op het hebben van financiële overvloed en je eigenwaarde vergroten en een feestje vieren! Kom dan eens vrijblijvend naar het Succes in Balans weekend. In dit weekend leer je van mij en Mirna, als ervaringsdeskundigen, hoe jij je financiën opbouwt van niks naar financiële overvloed. We gaan je een aantal tips geven die je kunt implementeren om stap voor stap jouw financiën te verbeteren…..

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Wil je komend jaar ook jouw beste financiële jaar maken?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!