Betekenis ondernemer kiest voor duurzaam succes

betekenis
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Of je nu coach, mentor, healer, ontwerper of therapeut bent, vanuit het hart willen we als mensen allemaal hetzelfde: we willen van betekenis zijn. Duurzame betekenis, daar draait het om. Ik vertrouw erop, dat we als hooggevoelige ondernemers vanuit duurzame betekenis persoonlijk, zakelijk en financieel een verschil kunnen maken in de wereld. Ik zie veel mensen die (nog) niet durven te vertrouwen op hun betekenis, die (nog) niet de dans met de angst durven te maken.

Lieve ambitieuze, krachtige, betekenisvolle, hooggevoelige ondernemer, vertrouw erop dat je hier bent om het verschil te maken. Dat je hier bent om te winnen en om zichtbaar te zijn. Dat jouw bijdrage er écht toe doet.

Betekenis structureren

Om jouw betekenis te laten bruisen, is het nodig om er een structuur van te maken, om vanuit succesroutines te werken en zo jouw betekenis te laten stralen.

Je wilt graag vanuit liefde jouw ondernemerschap duurzaam en betekenisvol laten groeien en bloeien, maar er zijn steeds dingen die je tegenhouden. Zaken die je belemmeren om eens echt door te pakken. Dingen als:

– het innerlijke stemmetje dat je steeds zegt dat je “niet goed genoeg bent”;
– zorgen over wat anderen van je denken en vinden;
– jouw andere kijk op de wereld en het gevoel dat anderen je daarom raar vinden;
– gebrek aan vertrouwen in jezelf om je stoutste dromen na te jagen;
– vastzitten in je hoofd en het gevoel dat je hoofd je leven regeert;
– het gevoel dat je de hele dag van alles moet van jezelf;
– gebrek aan laserfocus;
– angst die overheerst en paniek die toeslaat als je buiten je comfort zone denkt.

Je voelt dat je van betekenis wilt zijn. Je leven ademt betekenis en als je zonder betekenis werkt dan ervaar je leegte. Je voelt een boosheid, omdat je jezelf laat afleiden door van alles en nog wat. Je voelt dat je ambities mogen spreken, maar er is iets dat je tegenhoudt. Je bent steeds zoekende en je gaat telkens vol goede moed aan de slag, maar je vervalt in oude patronen. Je voelt dat angst overheerst en dat je je laat terugwerpen.

Herken je dit?

Voel je hierdoor boos, moe en moedeloos?

Ik weet hoe het voelt! Been there, done that!

Ik riep heel lang, dat ik in balans wilde zijn. Vanuit balans wilde ik dan van betekenis zijn voor anderen. Totdat ik besefte dat balans zich alleen afspeelt in mijn mind. Ik wilde mijn leven als ondernemer gescheiden houden van mijn leven als vrouw, als moeder. Alleen dat is onmogelijk en levert onnodige stress op. Ik ben één en dezelfde persoon met één leven en binnen dat geheel is alles een keuze. Toen ik dat zo ging zien en voelen, gleden ook de schuldgevoelens van me af.

Een leven van betekenis

Wat ik ontdekte, is dat het erom gaat om in het moment te zijn. Ben ik bij de kids, dan ben ik 100% bij de kids en zijn mijn laptop en telefoon gesloten. Ben ik aan het werk, dan ben ik vol aan het werk. Dan moeten de kids zich even zelf vermaken, omdat ik dan 100% met mijn missie aan de slag wil zijn. Voor niemand een probleem wanneer ik uitleg waarom en hoe. Bovendien ben ik een leukere mama en partner als ik mijn missie leef, van betekenis kan zijn en vervullend leef dan dat ik alleen maar aan het zorgen ben. Het is belangrijk kinderen dat uit te leggen, dan is er geen strijd.

Balans is nu een keuze in mijn mind. Welke ballen ik hoog houd – en welke niet –  is nu een keuze in mijn mind. Zo ervaar ik het en zo maakt het mijn leven in het NU een stuk leuker en relaxter. We maken allemaal elke minuut dit soort keuzes; een keuze om vooruit te gaan, een keuze om achteruit te gaan of een keuze om een stap op zij te zetten. Niks mis mee, als je je maar bewust bent van welke keuzes je maakt. Op die manier maak je impact op het leven van anderen. Je mind is daarbij de ondersteunende factor om uitdagingen aan te gaan en kansen te pakken. We oordelen vaak te hard over onszelf en kijken te vaak naar wat er niet is. Wanneer we in liefde kijken naar wat er allemaal wél is, groeien we en maken we stappen vooruit.

Over schuld

Wanneer je elke dag bewuste keuzes gaat maken, kun je ook gevoelens van schuld gaan tegenkomen. Schuld ten opzichte van hetgeen waar je op dat moment niet voor kiest. Realiseer je dan, dat schuld een energie is die je niet vooruit helpt en die niemand beter maakt. Zeg gewoon wat je gaat doen en doe wat je zegt. Rotsvast, geen twijfel, geen veroordeling; gewoon ZIJN, net als de natuur en de bergen die er ook gewoon ZIJN, in volle glorie. Zo mogen wij als mens er ook zijn. Die keuze is aan jou.

Train your brain

Wanneer je ervoor kiest om het roer om te gooien en te gaan voor succes vanuit je pure essentie, dan is het belangrijk om je brein te trainen, als het ware te herprogrammeren. Een ongetraind brein maakt zich zorgen, dus tijd om je ambitieuze ondernemende brein te trainen.

Het bewust worden dat je onderbewuste je grootste kracht is, maar ook je grootste saboteur kan zijn. Op het moment dat je je bewust wordt dat echte groei vanuit je onderbewuste komt en dat je je onderbewuste brein liefdevol kan trainen, dan kun je de flow op alle vlakken bereiken en je ambities tot uiting brengen.

Om je onderbewuste brein echt te activeren, is het belangrijk om te weten, waar jij in de ochtend voor opstaat. Wat is jouw brandende verlangen? Waar smacht jij naar? Stel je doel op, bepaal je focus en maak met jezelf de afspraak dat niets of niemand je af brengt van de weg naar jouw doel.

Gebeurt het voor je of met je?

Wat we willen, is impact creëren. We leven voor betekenis. Als je je purpose duidelijk hebt, is het belangrijk om goed in connectie te zijn met het Universum. Zeker in je tijdmanagement is het belangrijk om elke ochtend – en elk moment van de dag – te kiezen voor innerlijke kracht en rust. Bij alle situaties die je uit je kracht dreigen te halen, is het tevens goed om jezelf af te vragen: “Gebeurt dit met me of gebeurt dit voor me?”

In de impact die je wilt maken, is het goed om te weten welke ondersteunende woorden je gebruikt. Ondersteunende woorden voeden de mind en een ondersteunde mind brengt je naar een hoger level op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak. Een belangrijke verandering die je in je vocabulaire kunt aanbrengen, is het woordje ‘moeten’ vervangen door ‘willen’.

Ochtendroutines

Sta elke ochtend eerder op dan normaal en maak tijd om je lichaam even helemaal te activeren. Lekker sporten, rekken en strekken en maak tijd voor een visualisatie. Je onderbewuste brein is dol op beelden en als je iets kunt visualiseren, kun je het zeker realiseren. Stel jezelf bij de visualisatie de vraag: “Wat brengt mij dichter bij mijn goddelijke doel?” Schrijf na de visualisatie je inzichten en acties in je dagboek op. Wil je overigens meer weten over succesroutines in de ochtend? Lees dan ook zeker even deze blog.

Regels van succes

Pas de regels van succes toe en train je je brein elke dag een beetje meer. Start elke dag met de regels van succes en sluit hier ook de dag mee af. Voor mij zijn de regels van succes korte, krachtige zinnetjes die mijn brein ondersteunen op mijn weg naar rijkdom op alle vlakken vanuit betekenis. Die zinnetjes zijn de volgende:

Ik kies voor liefde
Ik kies voor succes
Ik kies voor geluk
Ik kies voor rijkdom op alle vlakken
Ik kies voor innerlijke kracht
Ik kies voor innerlijke rust
Ik kies voor overvloed
Dag en nacht worden mijn belangen bevorderd.

Klaar voor de volgende stap van betekenis?

Wil je meer weten over hoe je als hooggevoelige ondernemer duurzaam succes kunt creëren? Kom dan eens kennismaken tijdens Business & Meaning. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Meer informatie over het Business & Meaning weekend kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden. Wie weet, tot dan!

Liefs,
Mirna

 

 

 

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!