Bezinning
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

De omslag van 2018 naar 2019 staat voor de deur. Voor mij persoonlijk altijd een interessante tijd. Even geen afspraken voor het werk – alhoewel mijn brein nooit stil staat… Deze tijd is een periode waarin Mirna en ik extra dankbaar zijn (zie ook het blog van vorige week hoe je dit op een makkelijke manier kunt doen), waarin we individueel tot bezinning komen én waarin we samen tot nieuwe inzichten komen. Een aantal van die inzichten wil ik graag met je delen hier in deze blog.

Als iets ‘moeilijk’ is om te doen, is het het waard om te doen

2018 was een jaar van uitersten voor ons. In het voorjaar gingen we grotere groepen draaien. In de zomer hebben we ons complete marketing team vernieuwd (inclusief dip in nieuwe aanwas van klanten). We hadden een nieuwe medewerker aangenomen, maar dit werd helaas geen succes en het heeft ons uiteindelijk veel geld gekost. En nu – aan het einde van het jaar – hebben we de business weer helemaal op de rit. Een ‘nieuwe’ bestaande business waarin alles scherp ‘staat’. Alles wat we doen, heeft een hogere standaard gekregen. We zijn gegroeid als ondernemers en vooral als personen.

Mirna en ik hebben gezien, dat het de moeite loont om te vechten voor datgene wat voor ons belangrijk is. Dit is een heel belangrijk inzicht dat we het afgelopen jaar op een dieper niveau mochten ervaren. In deze tijd van Kerst en de komende jaarwisseling komt dit besef nog eens extra scherp naar voren. Ondanks dat het soms uitdagend was dit jaar hebben we het nooit bestempeld als moeilijk. Een business heeft immers simpelweg zijn ups and downs en dat is prima. Het is een organisch proces van groeipijnen en van het mogen herontdekken van prioriteiten. Voor ons was 2018 een jaar waarin we nog meer naar onze eigen kern terug hebben kunnen gaan. In dat opzicht ook echt een jaar van bezinning!

Prangende vragen

Eén van de dingen die ons telkens ‘op koers’ houdt – zo ook het afgelopen jaar – is dat we onszelf goede, kwalitatieve vragen te stellen. Vragen die ons verder helpen. We noemen dit ook wel prangende vragen; vragen die je jezelf aan het begin van de dag stelt om je mind in beelden en gedachten te richten op waar je mee bezig bent en op waar je naar toe wilt. Je zou kunnen stellen, dat zo’n prangende vraag richting geeft aan wat je doet.

Wij als mensen stellen onszelf natuurlijk voortdurend allerlei vragen, of we ons er nu bewust van zijn of niet. De kwaliteit van onze vragen bepaalt echter voor een belangrijk deel de output die we krijgen. Op het gebied van financiën kan iemand zichzelf bijvoorbeeld (onbewust) de vraag stellen hoe hij de maand weer door kan komen. Een andere vraag die diezelfde persoon zichzelf zou kunnen stellen, is: “Hoe ga ik deze maand nog meer in overvloed leven?”. Je voelt waarschijnlijk al, dat de tweede vraag een heel andere dimensie opent.

Het is interessant om eens te kijken naar wat voor soort vragen jij jezelf stelt en welke vragen je belangrijk wilt maken in het komende jaar. De prangende vraag die ik zelf voor 2019 heb geformuleerd, is: “Hoe help ik vandaag nog meer mensen?”. Met deze vraag sta ik ’s morgens op en in de dagen die komen gaan, focus ik me dus op de vraag hoe ik nog meer mensen kan helpen. Vanuit een positieve verwachting ontstaan er – tijdens deze schitterende reis die ‘het leven’ heet – vanzelf situaties waarin ik nog meer mensen kan helpen.

Denk-tijd

Zo tussen Kerst en Oud & Nieuw is er altijd ruimte om wat losser te komen van het werk en de dagelijkse beslommeringen. Het schept ruimte om wat na te denken over de dingen die ik aan het doen ben. Dit noem ik ook wel ‘denk-tijd’. In plaats van je gedachten de vrije loop te laten, kun je ook kijken naar het opzetten van een proces dat die denk-tijd enigszins helpt te structureren. Bij mij is dat althans wel nodig :-). Dit is hoe ik mijn momenten van bezinning aanpak:

  • Allereerst zet ik denk-tijd in mijn agenda. Bijvoorbeeld van 15.00-16.00 uur op donderdagmiddag. Een uurtje is een goede indicatie.
  • Vervolgens formuleer ik een specifieke vraag die op dat moment in m’n leven speelt en waarmee ik aan de slag wil.
  • Dan zet ik mezelf in een goede energetische vibe door even te bewegen en m’n hartslag omhoog te brengen.
  • Vervolgens ga ik zitten schrijven. Alle gedachten die er in me opkomen rondom m’n specifieke vraag schrijf ik op.

De tijd die de meeste mensen zo rond de jaarwisseling hebben, is écht ideaal om eens te kijken naar het inplannen van denk-tijd. Mij brengt het persoonlijk ontzettend veel. Je hoeft immers niet direct honderden of duizenden kilometers te reizen om ‘tot rust’ te komen. Rust en bezinning zitten vooral in jezelf.

Standaarden verhogen

In het kader van mijn prangende vraag, zijn we na de zomer begonnen met het verhogen van onze persoonlijke standaarden. Zo zijn we bijvoorbeeld met een groepje mensen uit ons jaarprogramma nóg dieper gegaan tijdens onze business retreat op Sardinië. Dromen komen écht uit, dat is mijn persoonlijke conclusie. Het was een dankbaar proces om mensen in een periode van 5 intensieve dagen zo te mogen helpen transformeren. 7 jaar geleden had ik écht niet kunnen dromen dat ik zoveel kon bijdragen aan het leven van andere mensen. Het was simpelweg magisch! Hierbij een korte impressie.

De standaarden zijn voor ons tijdens deze retreat definitief veranderd. We hebben dan ook besloten om het komende jaar nog meer van dit soort events te doen voor mensen die het jaarprogramma al hebben afgerond en die voluit willen gaan om al het geleerde te gaan implementeren.

Verder hebben we het Succes In Balans Weekend eens goed in beeld laten brengen. Mensen vroegen ons namelijk regelmatig wat we in het Succes In Balans Weekend precies doen. Nou, deze video geeft een korte indruk.

Richting bepalen

Het verhogen van onze standaarden is voor ons in 2019 echt een speerpunt. Het geeft ons richting voor waar we met onze business naar toe willen: mensen helpen die er écht klaar voor zijn om uit hun comfort zone te komen. Die écht een volgende stap willen maken. Die een diepere drive hebben om iets geweldigs van hun leven te maken. Mirna en ik houden er ZO van om de levens van mensen te mogen helpen transformeren. Dat is voor ons écht voelen dat we leven.

Ook op andere levensgebieden willen we in 2019 hogere levels nastreven. Bijvoorbeeld aan onze fitness en gezondheid, aan onze relatie. We willen nog meer impact maken. Een bestseller schrijven. Voor mij persoonlijk misschien wel een nieuwe band in karate. Zo maar een aantal zaken die we onszelf voor 2019 ten doel hebben gesteld.

Over bezinning en het verhogen van onze standaarden gesproken… Deze tweede video geeft een korte indruk van de zaken die we tijdens het Succes In Balans Weekend bespreken. Het gaat om zaken die ook jou kunnen helpen om jouw standaarden te verhogen en richting te geven aan dat wat je in de wereld wilt zetten.

Jouw momenten van bezinning

Plan jij bewust momenten van bezinning in? Hoe pak je dat dan aan? Wat is het pad dat je voor 2019 voor jezelf uitstippelt en welke standaarden dien je dan voor jezelf te verhogen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Het creëren van rijkdom op alle vlakken gaat soms makkelijk, maar meestal is het een pijnlijk gevecht van groei.  De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis te komen maken in het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!