Braintraining
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Onderzoek toont aan dat we onze hersenen kunnen trainen. Het trainen van het brein is al langer iets waar ik door gefascineerd ben. Sinds een aantal jaren gebruik ik voor mezelf diverse methodes om mijn brein te trainen. Zo sta ik bijvoorbeeld elke ochtend op met een korte geleide meditatie om mezelf te focussen en mijn hoofd en hart met elkaar in evenwicht te brengen. Daarnaast pak ik verschillende korte power breaks van 5 minuten een aantal keer gedurende de dag. Dit is een perfect middel om productiever en meer gefocust te blijven. Braintraining wordt steeds vaker gebruikt om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren en staat steeds meer in de belangstelling.

Positief je gedachten beïnvloeden

Alles is energie. Zo ook de gedachtepatronen die zich voortdurend in je brein bewust maar vooral onbewust afspelen. Het zijn juist die gedachtes die ervoor gezorgd hebben dat je de dingen die je nu in je leven hebt, hebt aangetrokken. Om negatieve gedachtes om te buigen naar positieve gedachtes is het essentieel om met je brein te beginnen. Vanuit je brein beginnen zorgt uiteindelijk voor een positieve mindsetboost. Mits je braintraining frequent gebruikt. Zoals met alles ligt ook de kracht van braintraining in herhaling. In zijn algemeenheid geldt dat het ongeveer tussen de 60 en 100 keer duurt voordat een nieuw patroon zich in het systeem geïntegreerd is.

Loslaten door braintraining

Het trainen van je hersenen is voor hooggevoelige mensen een geweldige manier om te leren om met prikkels om te gaan. Je zult merken dat met regelmatige braintraining je reacties op prikkels steeds minder worden en dat je de (niet altijd positieve) reacties van anderen beter kunt verwerken.

Hoofd hart integratie

Voor hooggevoelige mensen is het vaak een gevecht om voelen en denken met elkaar in balans te brengen. Doordat je je hersenen traint met een effectieve braintraining ontstaat in de meeste gevallen een extra effect: Het hart en het hoofd worden als het ware automatisch met elkaar op een lijn gebracht. Hierdoor zul je sterker in je schoenen staan maar vooral beslissingen met zowel hart als hoofd nemen. Bijkomend voordeel is dat je je veel krachtiger zult voelen en dat je lekkerder in je vel zit.

Als je besluit dat braintraining je kan helpen om rustiger te worden, stress te reduceren, in balans te komen of wat dan nog meer zijn er een aantal mogelijkheden. Dr. Roy Martina bijvoorbeeld doet veel pionierswerk op het gebied van het trainen van het brein middels geleide braintrainingen. Deze kun je zelf maken en kun je gedurende de dag gebruiken. Een andere mogelijkheid om het brain te trainen is Neuro feedback. Een goede neuro feedback specialist waar ik nu een tijdje mee werk is Theo Splinter. Ik volg geregeld bij hem braintrainingen om voortdurend effectiever en met meer focus in het leven te kunnen staan.

Gebruik jij braintraining?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Zoals je in dit verhaal leest is het creëren van rijkdom op alle vlakken soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken in het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!