Van een burn-out naar een burn-in…

Tijdens het herstel van een burn-out is het niet alleen belangrijk dat je lichaam herstelt, veel belangrijker is het om nieuwe gedachten en nieuwe gewoontes, nieuw gedrag te creëren.
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Over een burn-out wordt veel geschreven. Daar ga ik vandaag niet te ver op in. Ik ben geen deskundige op het gebied van een burn-out. Wat ik hier deel, is mijn weg van een burn-out naar een burn-in.

Mijn verhaal: Bergopwaarts voordat Moeiteloosheid en Authenticiteit zich manifesteert om een burn-in te realiseren.

Het is voor mij een lange weg bergopwaarts geweest om mezelf verder te ontwikkelen en in mijn kracht te komen. Ik heb moeten breken met wat ik nu ervaar als slavernij van mijn werk en gezin. Het rare was dat het me zekerheid gaf en een gevoel van verbondenheid. Totdat ik erachter kwam dat het een illusie was die ten koste van mezelf ging. De prijs, die ik heb moeten betalen, was hoog. Ik kon helemaal niets meer, mijn lichaam zei totaal ho, stop en geen stap verder. Ik belandde in het ziekenhuis. Als moeder van 4 kinderen kan ik je verzekeren dat je je machteloos voelt en zeer miserabel.

Dat was voor mij echt de druppel en ik besloot dat het roer volledig om moest. Ik ben op zoek gegaan naar mijn burn-in situatie.

Een burn-in is voor mij het inbranden van nieuwe gewoontes. Tijdens het herstel van een burn-out is het niet alleen belangrijk dat je lichaam herstelt, veel belangrijker is het om nieuwe gedachten en nieuwe gewoontes, nieuw gedrag te creëren. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” zei iemand eens tegen mij.

Mijn onderzoektocht begon met het bezoeken van verschillende workshops, het lezen van boeken en als gevolg van mijn ontwikkeling, stap voor stap te kiezen voor mijn vrijheid, vrijheid om mijn waarheid te spreken, vrijheid om de keuzes te maken die niet altijd in goede aarde vielen bij de rest van mijn ‘inner circle’.

Op deze manier kon ik mijn frequentie verhogen. De frequentie verhogen is noodzakelijk om veranderingen door te voeren. Een probleem los je alleen op door een oplossing vanuit een diepere laag. Mijn belangrijkste leerpunten om een burn-in te realiseren en te behouden zijn:

Happy for no reason

Geluk is een keuze. Ik kies voor geluk en ben blij. Ook al is de situatie minder leuk, dan kijk ik naar de positieve zaken waarvan ik kan leren. Elke dag weer sta ik op en zeg tegen mijzelf: “Ik kies vandaag voor geluk”. Ik geniet van het moment, ik ben in het moment. Gisteren kan ik niet veranderen, morgen komt zoals het komt, daarop heb ik nu geen invloed. Het enige waar ik invloed op heb, is het nu, is dit moment en daar geniet ik van en daar ben ik voor de volle 100%.

Een Yes mind

Een positieve mind, een ondersteunende waardevolle mind is het belangrijkste cadeau voor jezelf. Zijn er kansen, zie je mogelijkheden, zeg JA. Zeg ja tegen jezelf en tegen het positieve leven zoals jij dat wilt. In een Yes mind zijn de 3 D’s voornaam. Wat doe je echt zelf, waar word je blij van en geeft je energie? Wat kun je delegeren en wat kun je deleten?

Een blij lichaam

Goed voor je lichaam zorgen. Voor mij is dat bewegen en gezonde voeding. Elke dag bij het opstaan een half uur een workout. Ik sta op voordat iedereen in huis wakker is en doe mijn workout, dit geeft mij mega energie. Zo sta ik op, vol in mijn kracht en laat ik mijn kracht door mijn lichaam dansen. Hierbij is gezonde, biologische pure voeding voor mij een must. Op deze wijze voel ik me fit en vitaal.

Me time

Genieten van de momenten puur voor mezelf. Echt ME time. Even tijd zonder mijn gezin, even lekker alleen om volledig op te laden. Een dagje de natuur in. Met een goed boek de boel de boel laten, een dagje sauna. In het begin voelde ik mezelf heel schuldig, maar het is voor mij een must om goed op te laden en met volle energie en volle aanwezigheid er weer helemaal te zijn in het hier en nu.

Ik wil je benadrukken, dit is mijn verhaal, mijn weg vanuit een burn-out naar het inbranden van nieuwe gewoontes. In het Succes in Balans weekend vertel ik er altijd graag meer over om samen te kunnen delen en van elkaar te kunnen leren.

Wat zijn jouw tips voor een burn-in? Ik hoor ze graag.

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Wat zijn jouw tips voor een burn-in? Ik hoor ze graag.

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs

Mirna

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een inspiratie! Zelf zit ik tegen die burn out aan, gelukkig nog op tijd door het universum ( waarschijnlijk voor de zoveelste keer) een verwittiging gehad en deze keer was het echt raak! Mijn mama is overleden… En dan? Ja blijf vooral bij jezelf zeggen mensen dan, en neem je tijd, en is die tijd nou net datgene dat zo kostbaar is?? En wie ben ik dan? Wat wil ik echt? Allemaal vraagtekens die toch wel echt nodig zijn om nu verder te kunnen! Deze zaterdag succes in balans was nog meer binnenkomen, spiegel, Hihi en dan ga ik nog meer nadenken, ohoho dat hoofd toch, konden we dat toch eens even afzetten he! Weet je, vandaag merkte ik al wel terug energie stromen en dat voelt geweldig, ik heb terug hoop, geloof ook echt dat alles goed komt en dat alles in het leven zijn doelen heeft! Ook dit weekend, ik weet dat het een grote verandering in mijn leven zal zijn, daarvoor oprecht dank… tot morgen! Knfls

Ha Hilde, wat was het leuk hè, dit weekend. We hopen dat jij de tools gaat gebruiken om de energie hoog te houden, en die van anderen buiten te houden. En ook te blijven voelen met je hart wat goed voor je is en wat niet. Fijn dat je er was. We zijn dankbaar voor je aanwezigheid. Veel liefs

Graag zou ik meer te weten willen komen over wat je hebt gedaan en wat de verandering is. Zelf heb ik ook in een burn out gezeten. Ik heb ook veel nagedacht om een switch te maken voor ander werk etc. Ik weet alleen niet wat precies mbt werk. Tevens kan ik mijn baan niet zomaar opzeggen last kostwinner. Heb jij hier nog tips over?

Hallo Natalie, dank je wel voor je reactie. Het is niet in een verandering uit te leggen. Maar het is wel heel belangrijk te realiseren dat als je niet je zielenmissie leeft, en dus in een werkomgeving zit waar jij je niet op je plek voelt, dat altijd weer frictie gaat geven. Dus kijk waar je passie ligt, neem op tijd rust, scherm je goed af voor de energieën van anderen, laat ze niet binnenkomen. En houd je eigen energie hoog. In het Succes in Balans weekend laten we zien hoe je dit kunt doen. Veel succes. Liefs.
https://hooggevoeligondernemen.nl/succes-in-balans-weekend/

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!