Wat is een burn-out?

Burn-out. Veel hooggevoelige mensen hebben een burn-out, hebben er één gehad of zitten er tegenaan.
vermoeid
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


Volgens de Dikke van Dale is een burn-out: toestand van geestelijke uitputting ten gevolge van langdurige stress.

In de blog video deel ik mijn eigen burn-out ervaring. Hieronder heel kort mijn persoonlijke omschrijving van mijn definitie van een burn-out. Veel hooggevoelige mensen, die wij in het Succes in Balans weekend zien, hebben een burn-out, hebben er één gehad of zitten er tegenaan. De belangrijkste oorzaak is mijn inziens het feit dat veel hooggevoelige mensen niet op hun karrespoor zitten en hun hooggevoelige kracht niet op de juiste manier inzetten.

Mijn persoonlijke omschrijving van een burn-out is:

 • een totale uitputting van lichaam en geest als gevolg van langdurige stress,
 • het niet op je karrespoor zitten,
 • niet je passie leven,
 • niet je missie leven,
 • het verslaafd zijn aan adrenaline,
 • het niet goed zorgen voor je eigen lichaam en geest,
 • het negeren van je hooggevoelige kracht als persoonlijke krachtbron.

Het is belangrijk om tijd te nemen om te herstellen van een burn-out en de signalen van je lichaam heel serieus te nemen. Je intuïtie speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Zet deze goed in voor je herstel.

Mijn persoonlijke tips om een burn-out te voorkomen of te herstellen van een burn-out:

 • houd je energie hoog,
 • zorg dat je op je karrespoor zit,
 • leef vanuit passie,
 • kies elke dag voor positiviteit,
 • waardeer jezelf,
 • waardeer je lichaam,
 • houd heel veel en passioneel van jezelf,
 • zorg voor een persoonlijke succesroutine,
 • pas de 3 D’s toe, wat doe je, wat delegeer je en wat delete je,
 • koester je hooggevoelige krachtbron,
 • zorg voor de juiste gezonde (biologische) voeding,
 • durf nee te zeggen,
 • kijk naar wat er wel is,
 • leef in het nu, dit moment is het enige dat je hebt.

Deze lijst kan ik met nog veel meer aanvullen. Voor mij zijn dit de belangrijkste elementen.

Leef bewust

Ik ben mezelf bewust dat mijn voeding de motor is van mijn energie en kracht huishouding. Ik eet groente, fruit, vis, eieren, noten, zaden en gezonde vetten. Dit voedingspatroon zorgt voor mij voor veel positieve energie. Daarnaast heb ik een persoonlijke succesroutine, elke ochtend sta ik een half uur eerder op voor een workout. De ene keer een aerobics workout, de andere keer een yoga workout. Op deze wijze houd ik mijn energie hoog, en zorg ik dat mijn energie bij mij blijft. Na mijn workout pas ik altijd een spiegel moment toe, waarin ik de positieve waardering uitspreek naar mezelf en mijn lichaam en ik kies een positieve affirmatie voor de nieuwe dag. Deze affirmatie laat ik gedurende de dag regelmatig terugkomen. Om de energie gedurende de dag hoog te houden, heb ik ook altijd een moment in de natuur. De verbinding met de natuur maakt mijn hoofd leeg en zorgt voor nieuwe energie en kracht. Dit zijn voor mij de krachtpunten om een burn-out te voorkomen en deze punten hebben mijn herstel destijds bespoedigd.

In het succes in balans weekend pas ik ook altijd veel energie oefeningen toe om de energie hoog te houden en de energie van anderen buiten je te laten. Wil je hierover meer weten, kom dan zeker een keer langs.

Hoe blijf jij in jouw kracht? Hoe voorkom jij een burn-out?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe blijf jij in jouw kracht? Hoe voorkom jij een burn-out?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Mirna den Reijer

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] te ver, want als het elastiek teveel op spanning staat, is de kans dat je te maken krijgt met een burn out natuurlijk ook groter. En daar heb je helemaal niets […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!