Check up voor jouw business in 2021

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Dit jaar sluiten we bijna af. Tijd dus voor een check up. Hoe staat het met de doelen die je aan het begin van dit jaar hebt gesteld? Wat heb je bereikt? Waar ben je super trots op en wat wil je voor het komende jaar anders gaan doen? Voor 2021 is het doel wat mij betreft om meer ondernemers te helpen moeitelozer te ondernemen en een gezonde winst op alle vlakken te behalen. Ondernemers zijn namelijk de motor die de economie draaiende houdt (denk bijvoorbeeld aan zaken als werkgelegenheid, productiviteit en groei) en daarvoor is een gezonde winst op alle vlakken onmisbaar. Kun je hier hulp bij gebruiken van software die je het leven gemakkelijker maken? Bekijk dan eens deze software die wij voor onze business gebruiken. Vind je het leuk om iets met community te doen? Dan kan dit je verder helpen. Zoek je mogelijkheden om direct met je klant in contact te treden op een laagdrempelige manier? Bekijk dan eens Bonjoro hier. 

 

Terug naar de checklist voor 2020:).

Voor veel ondernemers is het stellen van winstdoelen echter een enorme uitdaging. Meestal laten ze zich leiden door de sleur van alledag en vliegt een dag in een flits voorbij. En voor je het weet, is er een jaar voorbij. Een jaar waarin je jouw succes hebt kunnen vormgeven. Daarom is het nu de hoogste tijd voor een check up. Wat heb je in 2020 bereikt en waar wil je in 2021 naar toe?

Een gezonde winst op alle vlakken betekent voor ons dat je kijkt naar je persoonlijke winst, je zakelijke winst en je financiële winst. Deze 3 pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn van invloed op elkaar en werken nauw met elkaar samen. Wie jij bent, jouw zijnskracht, wordt gevoed door de winst die je maakt op persoonlijk vlak. Dit leidt tot bepaalde acties en met die acties creëer je een resultaat. Voor deze eindejaars check up nemen we alle drie de elementen – persoonlijk, zakelijk en financieel – onder de loep.

Persoonlijke winst check

Wat wil je nu echt voor jezelf, voor je eigen groei en ontwikkeling? Als geld geen rol zou spelen, wat zou je dan nu doen? Waar zou jij je focus op leggen en waarom? Wat is het dat jouw innerlijke vuur brandend houdt? Hoe is jouw ideale tijdsindeling? Voor mij is mijn persoonlijke winst erg afgestemd op mijn gezin. Met vier kids ben ik graag na schooltijd met ze thuis en vrij, zodat ze gezellig kunnen afspreken en er tijd en ruimte is om thuis te ontladen. Als onderneemster vind ik me-time ook belangrijk. Regelmatig een moment echt helemaal voor mezelf. Mijn persoonlijke winst zit in de juiste balans tussen privé en ondernemen.

Persoonlijke winst is ook de overvloed die ik ervaar op alle vlakken in het leven. Overvloed is voor mij een ‘staat van zijn’, een ervaring. Het gevoel dat je hebt, wetende dat er genoeg is voor iedereen. Het woord dat er waarschijnlijk het dichtst bij in de buurt komt, is vertrouwen.

Check eens bij jezelf. Ervaar je jouw leven op alle vlakken vanuit overvloed? Wat is voor jou een leven in overvloed? Geloof jij oprecht dat er genoeg succes in de wereld is, zodat er ook voor jou een groot stuk is weggelegd? Of geloof jij dat je pas meer kunt krijgen als een ander minder krijgt?

En hoe zit dat met liefde? Is er genoeg liefde in de wereld?
En waardering? Tijd? Geld?

Het effect van overvloed

Wij geloven erin dat de overtuiging van overvloed ons ontzettend helpt. Het helpt, want in het vertrouwen dat er genoeg is voor iedereen, durven we veel weg te geven. Geen angst voor tekort. Ook durven we flink te experimenteren en regelmatig te falen, want we vertrouwen dat dit ons altijd verder helpt. We kunnen super eerlijk zijn tegenover elkaar en tegenover anderen, want we vertrouwen in de onderlinge relatie. We durven voor onze diensten goede tarieven te vragen, omdat we weten dat onze methode zich dubbel en dwars terugverdient voor onze studenten. Overvloed is het medicijn tegen angst, wantrouwen, frustratie en teleurstelling.

Wil je ook meer het gevoel van overvloed in je leven ervaren? Hieronder geef ik je een oefening die zich in de praktijk echt bewezen heeft. Het gaat zo:

1.  Geef de komende week elke dag 10 oprechte complimenten.
2.  Bedenk de komende week elke avond voordat je gaat slapen een aantal zaken waarvoor je dankbaar.

Je zult merken dat je langzaam gaat verschuiven van ‘tekort’ naar ‘overvloed’ en dat is een geweldige ervaring.

Zakelijke winst check

Wat doe je graag? Is jouw missie helder? Waar kom je s morgens je bed voor uit? Wat is jouw passie en waar word je blij van? Wat wil jij als ondernemer met jouw passie in de wereld realiseren? Voor welke uitdagingen en problemen bied jij een oplossing? Welke methoden en technieken heb jij hiervoor in huis? Wat zijn de huidige marktontwikkelingen in jouw lokale markt? En hoe speel jij daar vroegtijdig op in? Welke ondernemers zijn er in jouw markt nog meer actief en bieden vergelijkbare oplossingen? Wat zijn de zwaktes, de gaten die de concurrentie laat vallen en die jij juist kunt opvullen?

Als je kijkt in jouw lokale markt, welke kansen en bedreigingen voorzie jij dan? Wat ga je hier mee doen. Hoe speel je daarop in? Welke positionering kies je? Wat is jouw onderscheidende vermogen? Hoe plaats jij jezelf in de markt? Wat is jouw boodschap aan de mensen die jij kunt helpen? Welke kanalen gebruik je om je boodschap over te brengen? Hoe ziet jouw content jaarplan eruit? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en die het fundament vormen voor jouw zakelijke winst.

Financiële winst check

In de dagelijkse praktijk zie ik bij veel (hooggevoelige) ondernemers een weerstand op geld. Geld is vaak een vies woord. Het heeft een negatieve lading. Op geld zit vaak een taboe. Wat mij betreft onterecht, want als je beseft dat geld niks meer of minder is dan energie, dan krijgt het een hele andere lading. Geld is een energie die nodig is om andere mensen te kunnen helpen en om de wereld een stukje mooier te maken.

Geld is energie dat moet stromen, ook in jouw bedrijf. Met geld kun je jouw bedrijf zo groot maken als je wilt. Belangrijk is wel dat je de energie van geld goed onderhoudt, verzorgt en bijhoudt. Het verdient je aandacht, want alleen met jouw aandacht zal het groeien.

Veel (hooggevoelige) ondernemers zeggen dat ze maar weinig geld nodig hebben. Ze nemen vaak genoegen met minder. Herken je dit? Bedenk dan dat hoe meer geld je kunt creëren, hoe meer mensen je kunt helpen met jouw onderneming. Als je het vanuit deze invalshoek bekijkt, kun je gaan bedenken hoe je meer geld kunt aantrekken. Waar wil je de focus op leggen? Hoe zorg je ervoor dat je meer geld gaat verdienen met jouw unieke talent? En hoe zorg je ervoor dat je de controle houdt over de geldstromen? Dit zijn de vragen die je jezelf kunt stellen en die de basis vormen voor jouw financiële winst.

Een aantal financiële (en meetbare!) doelen die je jezelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:
* gewenste winst in Euro’s;
* rendement in Euro’s en in %;
* omzetgroei;
* marge-ontwikkeling;
* gemiddelde kostenniveau
* als er sprake is van medewerkers: de omzet per medewerker

Winstplan 2021

Als je jouw persoonlijke, zakelijke en financiële doelen helder hebt, dan is de basis voor jouw winstplan voor 2021 klaar. Een winstplan gaat dus niet alleen over geld, maar over de tijd en de vrijheid die geld je opleveren waardoor je jouw missie echt kunt gaan leven, ervaren en verspreiden. Een winstplan geeft duidelijkheid en duidelijkheid is kracht. Duidelijkheid heb je nodig om juist jouw doelen kracht bij te zetten en ervoor te zorgen dat jij jouw doelen behaalt.

Wil jij voor 2021 ook helderheid creëren met een winstplan? Een plan dat je gaat helpen om jouw doelen daadwerkelijk te realiseren? Wordt dan lid van onze Implementatie Community voor Intuïtieve Ondernemers. We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

4 1 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!