Zakelijke ondersteuning
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd dus voor nieuwe doelen. Zelf hebben Mirna en ik ook weer een aantal nieuwe commitments gemaakt voor 2019. In deze blog meer over die commitments en wat ervoor nodig is om die gestelde doelen ook te bereiken.

De eerste stap: doelen stellen

Wat ging er goed in 2018? Wat wil je anders in 2019? Het proces van het stellen van doelen fascineert mij enorm. Het is een proces waarin je richting geeft aan je leven. Het is als het hijsen van de zeilen op een zeilboot, het roer in handen nemen en je schip in beweging brengen. Doelen stellen kun je natuurlijk op vele verschillende gebieden. Dat vind ik zo gaaf aan dit proces. Je kunt er letterlijk alle kanten mee uit. Als je wilt, kun je bepaalde zaken belangrijker maken of juist minder aandacht geven. Je kunt doelen stellen op zakelijk, emotioneel en wellicht op gezondheidsvlak. Dit proces hoeft overigens geen ver-van-je-bed-show te zijn. Ga voor jezelf gewoon na welke dingen je belangrijk vindt en waar je je tijd in wilt steken.

Keuzes maken, daarna uitvoeren

Vanuit de doelen die je voor jezelf stelt, geef je richting aan wat je met je meest kostbare bezit – je tijd – doet. Waar geef je aandacht aan? Waar ga je mee aan de slag? Die keuze maken is de eerste stap. Je kunt doelen stellen en het daarbij laten. Weinig effectief. Dit zie je vaak bij commitments die ver-van-mijn-bed-show zijn. Je onbewuste kiest er dan namelijk voor dat dit doel of dit commitment simpelweg te ver van je huidige realiteit af is, dat het onmogelijk is om te geloven dat je dit ooit kunt bereiken.

Commitment is dus stap 1, uitvoering is stap 2. De wil om te kiezen en voor je doelen te gaan, zal genoeg zijn om je in de eerste paar weken te helpen. Daarna val je meestal weer terug in je oude routines. Logisch ook, als je bedenkt dat het aanleren van nieuwe routines gemiddeld tussen de 60 en 100 dagen duurt. Het is dan de kunst om te volharden in je nieuwe commitments.

Vertrouw op de natuur, de wil om te creëren

Ik geloof, dat er van nature in iedereen een diepe drive zit om ‘iets’ te creëren. Dat zit ook in jou. Durf die drive ook te volgen. Durf naar die innerlijke roep van je ziel te luisteren, wat je jezelf ook ten doel hebt gesteld. Wat je in het verleden hebt gedaan, maakt daarbij niet zoveel uit.

Als er in 2019 een volgende stap voor jou is weggelegd, dan is het maken van commitments vanuit je vrije wil een goede eerste stap. Wat echter nog veel belangrijker is, is om te durven vertrouwen op de roep van je eigen, unieke zielenmissie. Mocht je over dit thema overigens meer willen weten, bekijk dan ook eens deze blog hierover.

Waar het om gaat, is dat wij als mensen op aarde zijn om ‘iets’ te manifesteren. Om iets tastbaars op te bouwen. Om andere mensen verder te helpen. En laat succes nu net vooral te maken hebben met het succesvol maken van andere mensen! Het is oké om je talent te zoeken, mocht je het nog niet helemaal weten. Het is oké om soms te twijfelen (zoals ik dat zelf ook nog wel eens kan doen). Het is oké om te verdiepen wanneer je voelt dat je al op jouw eigen karrenspoor zit. Het is oké om te leven en prioriteiten te stellen rondom jouw zielenmissie.

Gedachten en beelden over je gestelde doelen

Mocht je dit nu lezen en je doelen nog niet helemaal scherp hebben, ga dan zeker even terug naar de eerste stap. Want, over die commitments die je jezelf gesteld hebt, heb je gedachten en beelden. Die beelden kunnen positief en negatief zijn. In de gedachtewereld geldt simpelweg het recht van de sterkste. Je brein zal er alles aan doen om de gedachten die gedurende de dag het meest dominant naar voren komen, uit te voeren. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Je wilt dus voorkomen dat je brein met onscherpe doelen aan de slag gaat.

Hetzelfde geldt voor commitments. Het opschrijven van commitments is voor de meeste mensen niet zo’n hele grote challenge. Zorg er wel voor, dat ze helder zijn. Een tip als je het wél moeilijk vindt om je commitments aan het papier toe te vertrouwen: werk vanuit positieve emotie rondom je commitments en blijf jezelf afvragen of je blij wordt van je eigen commitments. Gaat je hartje er écht sneller van kloppen? Grote kans dat je dan op de goede weg zit, ook al vind je het wellicht nog spannend. Het spannend vinden is voor mij altijd wel onderdeel van het proces. Dan weet je immers dat je gekozen hebt voor iets wat boven je huidige standaard ligt. Uit je comfort zone dus. Dat is prima. De volgende stap die ik vanuit daar toepas is de volgende.

Bewust werken aan het onbewuste om bewuste resultaten te creëren

De capaciteit van ons bewuste brein is beperkt. Daarover zijn de meeste onderzoekers het inmiddels wel eens. De tegenhanger van het bewuste is het onbewuste. De capaciteit van het onbewuste is vele malen groter dan dat van het bewuste. De vraag die mij dus al een tijdje fascineert, is hoe je vanuit het bewuste kunt ‘zakken’ naar het onbewuste, naar het gevoel dat ons voor een groot deel aanstuurt. Dit gaat je bewuste niet leuk vinden, maar het is een feit: alleen denken over je doelen is onvoldoende. Er is emotie nodig om je commitments ook daadwerkelijk uit te voeren.

Het is nodig om je onbewuste te trainen. Dit kun je op vele manieren doen en het gaat te ver om in deze blog uit te leggen hoe Mirna en ik hier dagelijks mee aan de slag zijn. Waar het op neerkomt, is dat we onze commitments integreren in onze routines. In deze blog leg ik je hier meer over uit. Je gedachten hebben aandacht nodig, anders zijn ze de hele dag ‘all over the place’ met als gevolg dat je niet tot de gewenste resultaten komt.

Hoe je over je commitments denkt, welke beelden je hierbij hebt en welke gevoelens je erover hebt, kun je dus beïnvloeden. Dat noem ik ook wel het ‘bewust werken aan je onbewuste’ zodat je bewuste (tastbare en feitelijke) resultaten krijgt. Een heel interessant proces en heel erg nodig wanneer je commitments maakt om je doelen te bereiken in 2019. Emoties spelen immers een belangrijke rol in de aansturing van wat je wel of niet doet om je doelen te bereiken.

De juiste mensen

Het kan helpen om je commitments naar de juiste mensen toe uit te spreken. Mensen worden gevormd door de mensen met wie ze het meeste mee omgaan. Jouw inkomen is het inkomen van je 5 beste vrienden plus of min 10%. ZO krachtig is dus het hebben van de juiste mensen om je heen, zeker voor wat betreft je commitments. Natuurlijk niet uitsluitend op financieel vlak.

Mij helpt het enorm om mensen om mij heen te hebben die iets in mij zien wat ik zelf nog niet zie. Mensen die mij helpen en die voor mij de welbekende stok achter de deur zijn voor wat betreft mijn gemaakte commitments. Mensen met wie ik diepe en goede gesprekken kan voeren, met wie ik kan praten over de business. De juiste mensen om je heen is echt essentieel bij het bereiken van je doelen.

Jouw commitments voor 2019

Wat zijn jouw belangrijkste commitments voor 2019? Door ze te delen in het commentaar-veld hieronder kun je jezelf al voor een deel zichtbaar maken. Tevens is het voor jezelf een goede stok achter de deur ;).

Mirna en ik hebben het tot onze zielenmissie mogen maken om anderen verder te helpen bij het leven van hun zielenmissie. De groei die wij daarin ervaren, geven we heel graag aan jou door. Heb je het gevoel dat Mirna en ik jou een stap(je) verder kunnen helpen? Kom dan zeker eens vrijblijvend met ons kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!