Waarom je als succesvolle ondernemer altijd cursussen moet blijven volgen?!

Waarom je als ondernemer altijd cursussen moet blijven volgen? In het ondernemerschap staat kennis gelijk aan innovatie, voorsprong en dus groei. Op alle vlakken wel te verstaan.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


In het ondernemerschap staat kennis gelijk aan innovatie, voorsprong en dus groei. Op alle vlakken wel te verstaan. In deze blog deel ik een aantal redenen waarom ik denk dat je als ondernemer altijd cursussen moet blijven volgen.

Omzet= persoonlijke groei

Of anders gezegd: jouw persoonlijke groei bepaalt hoever jouw omzet mee zal groeien. Dat omzet en persoonlijke groei met elkaar verbonden zijn, staat voor mij als een paal boven water. In de tijd dat ik mijn bedrijf net startte, heb ik een grote persoonlijke groei doorgemaakt. Een groei die ik besloten heb nooit meer te stappen. Juist ook omdat het resultaten en rijkdom op alle vlakken in het leven met zich meebrengt. Ik zie echter veel mensen die zich alleen proberen te focussen op omzetgroei en niet zozeer op persoonlijke groei. Ze gaan ‘echt hand in hand’ en zijn in die zin niet los van elkaar te zien. Juist ook omdat het praktische level waarin we dingen doen, voorkomt uit jezelf en de gedachtes die jij zelf hebt.

Kennis alleen is onvoldoende

Ik kom veel hooggevoelige ondernemers tegen die alleen IN hun bedrijf werken en niet zozeer AAN hun bedrijf. Dit betekent dat ze alleen tijd, geld en aandacht besteden aan het beter worden IN wat ze doen. Alleen, wat heb je hier aan als er te weinig mensen zijn die je producten of diensten kopen? Of, als je voortdurend onder financiële druk staat omdat er te weinig klanten zijn? Napoleon Hill zegt het in zijn boek ‘Think and Grow Rich’ heel erg mooi: “Knowledge will not attract money. Unless it is organized and intelligently directed through practical plans of action”. Kennis alleen is volgens hem onvoldoende. Ik ben het hiermee eens. Juist ook omdat ik veel goede vakmensen tegenkom die onvoldoende mensen helpen in hun bedrijf. Deze vakmensen zijn ontzettend goed IN hun bedrijf maar weten vaak niet hoe ze deze praktische plannen, waar Napoleon Hill het over heeft, kunnen maken en implementeren. Met als gevolg een dalend zelfvertrouwen en een verschraald gevoel in het leven. Juist ook omdat veel mensen het persoonlijk nemen als ze een praktijk hebben die onvoldoende loopt.  Cursussen volgen: JA ABSOLUUT. En toch is er een maar: Want, zijn de cursussen die je volgt juist voor het verbeteren van je kennis (IN je bedrijf dus) of juist over die dingen die buiten de comfortzone liggen (werken AAN je bedrijf) die naar voren komen in deze cursussen? Helaas komen Mirna en ik veel ondernemers tegen die het uitdagend vinden om uit hun schulp te kruipen en zichtbaar te worden. Wat mij aan het hart gaat, is dat veel ondernemers de laatste euro’s die ze hebben nog investeren in het werken IN hun bedrijf. Terwijl daar juist niet de grote groeikansen liggen in het groots maken van het bedrijf en dus het helpen van veel mensen.

Volgorde is belangrijk

Conclusie: cursussen volgen is zeer belangrijk maar óók selectief in welke wel en welke niet. In het ondernemerschap gaat het erom de juiste dingen te doen op het juiste moment. Niet zozeer wat je doet. Timing is essentieel om een bedrijf op te bouwen. Zit je krap bij kas? Zorg dan vooral dat je investeert in marketing. Hierdoor komen er meer klanten naar je toe met als gevolg omzet. Die omzet kun je dan vervolgens weer door investeren in alles wat voor jou belangrijk is. Durf hierin risico’s te nemen en door te investeren waar anderen starten met consumeren. Een van die dingen die mij altijd verbaast, is wat er gebeurd zodra er geld binnenkomt. Teveel mensen laten zich verleiden tot emotionele aankopen in plaats van terug investeren in hun bedrijf met als gevolg misschien wel 10x zoveel luxe. Het opbouwen van een business vereist de juiste prioriteiten. En dat heb ik écht moeten leren voordat ik de juiste prioriteiten kon stellen. Het is een kwestie van zaaien en oogsten. Je kunt niet oogsten zonder te zaaien. Waarom je als ondernemer altijd cursussen moet blijven volgen is dus heel erg simpel: Je zaait nieuwe dingen die uiteindelijk je volgende oogst zullen betekenen. Mits er gewerkt wordt AAN je business en de volgorde waarin je welke cursus volgt helder is. Vakinhoudelijk zijn de meeste hooggevoelige ondernemers al lang expert. De vraag is alleen hoe je hiermee veel mensen helpt én hoe je dit terug gaat zien op jouw bankrekening.

Hoe belangrijk is het volgen van cursussen voor jou?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe belangrijk is het volgen van cursussen voor jou?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!