De 8 methoden om volop in jouw power te blijven

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Veel hooggevoelige ondernemers hebben een uitdaging om in hun kracht te blijven. Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg ik namelijk vaak de vraag: ‘Hoe blijf je in je kracht’?

Jouw persoonlijke power is gekoppeld aan jouw persoonlijke energieniveau. Om in jouw kracht te blijven is het dus belangrijk om je persoonlijke energieniveau te verhogen. In deze blog deel ik 8 methoden die ik gebruik en die voor mij heel goed werken.

1. Yoga

Elke ochtend bij het opstaan begin ik met een yoga stretch. Ik start met de zonnegroet en voel daarna waar ik verder behoefte aan heb. Ik neem hier minimaal een kwartier de tijd voor. Zo activeer ik mijn hele lichaam en maak ik volledig connectie met mijn lichaam en geest. Ik vind het heerlijk om mijn lichaam op deze manier uit de slaapstand te halen en in de actieve stand te zetten.

Na de rustige yoga stretch ga ik door naar mijn trampoline en mijn boksbal. Daarmee geef ik mijn lichaam nieuwe energie. Het is verslavend. Ik sla dan ook geen dag over. Als ik weleens de verleiding voel om ‘s morgens toch langer in bed te blijven liggen, dan denk ik meteen aan de dufheid die ik door de dag heen zal voelen. Alleen al door deze gedachte ben ik dan in staat om direct m’n bed uit te stappen en ben ik geactiveerd. Door vol in de oefeningen te gaan, heb ik een positieve focus. Mijn meridianen zijn geactiveerd en ik voel me fit voor de nieuwe dag.

2. Muziek

Ik heb een play list met muziek waar ik heel blij van word. Als ik een dipje voel, dan zet ik de muziek lekker hard aan en dans ik alles even lekker los. Dansen stimuleert de aanmaak van het geluks-hormoon endorfine en het maakt mij vrolijk en blij. Wanneer de kinderen thuis lunchen, dansen we na de lunch altijd samen. Zij gaan daarna totaal opgeladen weer naar school en wij gaan weer aan het werk.

3. Creatie

Mijn trillingsfrequentie verhoog ik door mijn creatieve talent de ruimte te geven. Veel verslavingen ontstaan doordat er een gebrek aan ruimte is voor creativiteit. Ik schilder, teken en kleur heel graag. Een heerlijke activiteit om ook samen met de kinderen te doen. De creatie neemt de overprikkeling over en ik voel de overvloed aan prikkels direct wegzakken. Hierdoor krijgt de hogere energiefrequentie weer meer ruimte om een positieve impact te maken.

Creatie vind ik niet alleen in mijn hobby, maar zeker ook in mijn werk. Ik word heel bij en gelukkig van bijvoorbeeld het schrijven van blogs en het maken van video’s. Het opent direct een bruisend energieveld.

4. Meditatie

In contact met de stilte kom ik volledig tot rust en maak ik de mooiste verbindingen tussen hoofd en hart. Tijdens meditaties heb ik tijd en ruimte voor visualisaties en maak ik contact met de spirits die voor mij een bron van energie zijn. Visualisaties geven me weer nieuwe power en geven ook vaak duidelijkheid in situaties. De stilte geeft echt kracht. Er is ruimte om negatieve energievelden direct te laten verdwijnen waardoor er meer ruimte voor positieve energie ontstaat.

5. Natuur

Ik geniet van de natuur. Ik ben dan ook graag buiten, in het groen. Groen is namelijk de kleur die het hart heelt. Om in mijn power te blijven, is aarden zeer belangrijk. Ik ben daarom met regelmaat in het bos te vinden. We hebben een hond dus elke dag wandel ik een ronde met haar. Onze moestuin is ook een fijne plek waar ik m’n energie heerlijk kan opladen. In de natuur maak ik mijn hoofd leeg en schep ik ruimte voor nieuwe frisse energie. Borst vooruit, hoofd in de wolken en de wind door de haren. Een heerlijk cadeautje van moeder natuur.

6. Bewust ZIJN

Wees je bewust van de mensen die je in jouw omgeving hebt en wees selectief in wat je bekijkt en wat je leest. Het gaat erom dat je je bewust bent wie en wat je toelaat in jouw mind. Zo kijk ik zelf al jaren geen tv meer. Heerlijk! De angst om belangrijk nieuws te missen, heb ik absoluut niet; als het écht belangrijk is, komt het toch wel naar me toe.

Voorheen bekeek ik dagelijks het nieuws, zelfs nog kort voordat ik ging slapen. Toen ik besefte dat het nieuws veel negativiteit bevat en het mijn brein op geen enkele wijze ondersteunde, ben ik ermee gestopt om het te bekijken. Ik kies dus heel bewust wat ik lees, wie ik zie en wat ik bekijk. Op deze wijze blijf ik me heel bewust van mijn eigen energie en kies ik bewust aan wie of wat ik mijn energie wil blootstellen.

7. Eten en drinken

Voeding is voor mij een essentiële sleutel tot verhoogde energie. Ik eet heel puur en zuiver. Alleen groeten, fruit, biologisch vlees, gevogelte of vis, aangevuld met wat zaden en noten. Zo blijf ik super alert en voel ik me fit en vitaal. Mijn voeding bestaat voor 70% uit groenten en fruit, 10% uit vlees of vis, 10% koolhydraten uit pasta, aardappelen, rijst en brood en 10% gezonde vetten (zoals kokosolie en visolie met omega 3, 6 en 9) en rauwe noten.

8. Dankbaarheid

De hoogste vorm van zuivere energie is voor mij dankbaarheid. Bas en ik sluiten de dag altijd af met een dankbaarheidsritueel. Waar ben ik vandaag dankbaar voor? Ik vraag het ook altijd aan de kinderen voordat ze gaan slapen. Het zorgt ervoor dat ik met een mooie krachtige energie mijn slaapritueel start en dus in een mooie staat van zijn in slaap val. Zo laadt mijn lichaam zich goed op in de nacht en kan ik de diepe slaap die nodig is voor mijn herstel goed vatten.

Wat doe jij om in jouw power te blijven?

Heb jij zelf bepaalde gewoonten die je helpen om in jouw kracht te blijven? Ik ben benieuwd wat je doet om jouw energie hoog te houden. Graag hoor ik van je in het reactieveld hieronder.

Kun je nog wel wat hulp gebruiken om in jouw power hoog te houden? Begin dan eens met het toepassen van één of meer van de methoden die ik in deze blog met je heb gedeeld. Het maakt niet zoveel uit waar je begint. Kies datgene wat je het meeste aanspreekt en begin gewoon.

Wil je meer weten over hoe je in jouw power blijft? Tijdens het Succes In Balans Weekend besteed ik veel aandacht aan jouw energie en persoonlijke kracht. Het is echt mijn passie en ik help je hier graag mee verder!

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs,

Mirna

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat creativiteit helpt om overprikkeling af te voeren heb ik mij nooit gerealiseerd. Wel ervaren. Het helpt mij ook om gefocust te zijn en met plezier te leven.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!