Vermoeid
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Als ik om me heen kijk, zie ik een maatschappij die vooral gericht is op ‘doen’ en ‘hebben’. Ik neem even mijn vader, een schat van een man, als voorbeeld. Steeds als ik hem zie, vraagt hij me: “Ben je druk?”. Druk-zijn lijkt een status van zijn te zijn geworden. Iets dat we onszelf hebben aangeleerd en dat we nodig lijken te hebben in onze maatschappij. Maar is het niet veel fijner om gewoon te leven en te werken vanuit de kracht van wie je bent?

Wat ik in coaching-sessies regelmatig van studenten hoor, is dat ze soms een hele dag druk kunnen zijn en zich door allerlei prikkels laten leiden, maar dat er aan het einde van de dag niets concreet uit hun handen is gekomen. Of dat ze juist heel erg gefocust zijn op wat ze willen hebben. Het hebben op zich wordt tot een heilig doel gemaakt, maar als het doel dan bereikt is, is er teleurstelling en rijst de vraag: “Is dit het nu?”.

Herkenbaar voor je? Nou, ik kan daar zelf heel eerlijk met je over zijn… Voor mij zijn het in het verleden enorme valkuilen geweest en daar heb ik hele mooie lessen uitgehaald. De kracht om gewoon te ZIJN, is daarin wel de belangrijkste les geweest. Het gaat over de kracht van wie je bent, in de kern. Als je vanuit deze kracht leeft en onderneemt, dan voel je steeds de tevredenheid vanbinnen en kun je het innerlijke vuur ervaren. De rest komt dan vanzelf. Daarover in deze blog meer.

Wat je hebt = wat je doet + wie je bent

Vaak zie ik dat mensen wordt gevraagd wat ze willen hebben, waar ze voor willen gaan. In de winstplan-sessies die ik geef, bepalen de studenten ook altijd de winst (dus ook wat ze willen hebben), alleen dan gaat het om de winst op alle vlakken. Dus persoonlijke, zakelijke EN financiële winst. Ik geloof dat deze drie sterk met elkaar verweven zijn en dat een financiële winst zonder persoonlijke en zakelijke winst geen vervulling brengt. Het gaat uiteindelijk om winst en succes in balans.

Succes betekent voor iedereen iets anders en als het om succes gaat, lijkt het gras bij een ander altijd wel groener. Waar het natuurlijk echt om gaat, is dat je vanuit wie JIJ bent jouw gras met liefde verzorgt en onderhoudt.

Creëren van succes

Als je weet wat wilt hebben, dan gaat het erom dat je allereerst de juiste intentie zet. De intentie om het gewenste resultaat te bereiken. Belangrijk is dat je daarin zo specifiek mogelijk bent; dat je helemaal voor je ziet hoe je het wilt hebben.

Daarna volgt een plan om jouw intentie en de weg naar het resultaat attentie te gaan geven. Vergelijk het met het nodige onderhoud, het bemesten en verzorgen van je gras. Besteed elke dag aandacht aan hetgeen je wilt bereiken.

Intentie en attentie zijn de strategieën die je toepast om jouw gewenste resultaat te bereiken. Daarna komt het belangrijkste punt en dat is dat je de uitkomst van jouw inspanningen loslaat. De uitkomst is namelijk een middel om weer verder te creëren.

Vaak zie ik bij studenten dat ze in het winstplan een doelbedrag, een financieel doel, hebben neergezet. In mijn ogen is alleen een financieel doel niet in balans, want geld alleen mag nooit een doel op zich zijn. Geld is slechts een middel, een bron van energie, om weer iets anders mee te kunnen creëren. Als geld een doel op zich wordt, ontstaat er juist teleurstelling. Draai het om. Het doel is om andere mensen te helpen met iets waar jij goed in bent en de financiële winst volgt dan vanzelf. Of zoals Bas vaak in de trainingen zegt: geld is slechts een bijproduct van succes.

Terug naar de basis – de kracht van wie je BENT

De basis van jouw onderneming, dat ben jij. De echte kracht zit ‘m in wie je BENT en de reden die je hebt om te doen wat je doet. Jouw innerlijke drive, jouw passie. Als ik in sessies met mensen werk aan de winst op alle vlakken en de winst is in hoofdlijnen bepaald, dan is de volgende stap het beantwoorden van de ‘waarom-vraag’.

Dus wat is jouw ‘waarom’? Waarom wil jij een bepaalde winst behalen? En waarom doe je wat je doet? Jouw ‘waarom’ is namelijk de drijvende kracht achter alles. Het is het vuur dat vanbinnen brandt dat zorgt voor emotie. Die emotie komt voort vanuit jouw persoonlijke verhaal en die emotie zorgt ervoor dat je in actie komt en dat je jouw gewenste resultaten bereikt.

Jouw ‘waarom’ is dus de drijvende kracht achter jouw resultaat. Het zorgt voor de kracht in jouw ZIJN. Als jouw ‘waarom’ echt vanuit je binnenste komt en je voelt het vuur, dan kom je echt tot actie. Jouw waarom is de basis.

De belangrijkste eerste stap naar succes

De belangrijkste stap in het creëren van succes is dat je allereerst bepaalt wie je wilt zijn. Je kunt nog zulke mooie plannen hebben en duidelijk hebben wat je wilt, de belangrijkste kracht van jouw succes dat ben je zelf!

De mooie krachtige jij, even voorbij alle labels en verhalen. Puur wie je bent. Er kan nog zo’n prachtig plan op tafel liggen, als je niet helder hebt wie je wilt zijn, dan blijf je worstelen. In de praktijk zie ik dat zo vaak gebeuren: de ene persoon voert een plan zonder moeite uit en voor een andere persoon blijft het een struggle. Het verschil zit ‘m in de kracht die je in jezelf vindt en het geloof en vertrouwen dat je in jezelf en in jouw missie hebt.

Belangrijk daarbij is, dat je het geloof en het vertrouwen op zowel bewust als onbewust niveau hebt. Je kunt je plannen namelijk op een bewust niveau helemaal duidelijk voor je zien, maar als je jezelf op een onbewust niveau wijsmaakt, dat je iets niet kunt of dat iets toch niet zal lukken, dan komt het plan niet van de grond. Het vergt dus onderzoek om erachter te komen of je jezelf ondersteunt of dat je jezelf saboteert. Is het voor jou “eerst zien en dan geloven” of kun je het ook “eerst geloven en dan zien”?

You are worth it

Het klinkt heel cliché, maar een andere belangrijke factor die meespeelt in het bereiken van jouw doel is dat je het jezelf waard vindt om je doel te bereiken. Vind jij het jezelf echt waard om succes in balans op alle vlakken te creëren? En geloof je in de kracht van wie je bent?

Te vaak zie ik het bij studenten gebeuren, dat als we de winst op alle vlakken hebben bepaald dat er dan allerlei twijfels om de hoek komen. Die twijfels leiden meestal naar één en dezelfde oorzaak en dat heeft te maken met de vraag of je het jezelf wel echt waard vindt. Dat is zo jammer, want die twijfels vertroebelen het proces.

Dus twijfel daar niet aan: jij bent het waard om de winst die jij voor ogen hebt echt waar te maken. Het vergt vaak nog wel wat ‘huiswerk’ om deze vaak diepgewortelde niet-ondersteunende overtuiging los te laten. Eén van de dingen die je kan doen, is een nieuw script schrijven naar jezelf. Een script dat je telkens voor jezelf herhaalt. Dat je goed bent zoals je bent en dat je er mag ZIJN.

Jouw vervolgstappen op weg naar succes

Als de basis is gelegd – dus je weet wat je wilt bereiken en waarom je dat wilt bereiken – dan komen we tot de strategieën. Welke stappen kun je gaan nemen om jouw succes te bereiken? Door onderstaande vragen te beantwoorden, creëer je een raamwerk voor jouw plan.

Wat doe je precies en welke problemen los jij op? Voor wie los je die problemen op? Wie is je doelgroep? Wat zijn de 3 grootste frustraties van die doelgroep? Hoe ga je te werk? Met andere woorden: wat is jouw pitch in 1 zin? Komt de kracht van wie je bent ook goed uit de verf?

Wat is jouw boodschap?

Hoe is het gesteld met jouw zichtbaarheid?

Wat is jouw unieke talent? Waarmee onderscheid je je van anderen in de markt?

Op welke manier laat je zoveel mogelijk mensen met je kennismaken?

Het raamwerk dat is ontstaan voor jouw plan kun je nu verder gaan uitwerken en vervolgens in de markt gaan zetten.

Hulp nodig met het creëren van jouw winstplan?

Wil je meer weten over het creëren van jouw persoonlijke winstplan? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het van de grond krijgen van jouw plan? Kom dan zeker eens naar de Succes in Balans training.

Hier vind je meer informatie over Succes in Balans.

We helpen je graag. Wie weet tot snel!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!