Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

 

Succes ligt buiten je comfort zone. Dat klopt als een bus. Je zult dus uit je comfort zone moeten stappen om echt succesvol te worden, dat is duidelijk. Alleen, hoe DOE je dat nu precies, uit je comfort zone stappen? Iedereen roept het wel, maar hoe kun je dit nu praktisch toepassen? En wat heeft de Magic Zone te maken met de comfort zone? In deze blog vertel ik je hier graag meer over.

Gewoon doen

Voor de hooggevoelige ondernemer is het zeker ook een kwestie van gewoon doen. Het gaat erom dat je iets spannend mag vinden. Geef ruimte aan het gevoel van spanning en erken dat het er is, maar zet tóch de stap. Waarom? Omdat het je dichter bij je doel, bij je zielenmissie brengt. Het is jouw intentie om te groeien, te ontwikkelen en daar hoort bij dat je uit je comfort zone stapt. Daarom geef ik je graag wat tips om je te helpen uit de comfort zone te stappen.

1. Blijf in beweging

Wanneer je iets nieuws onderneemt, is het vooral belangrijk om in beweging te blijven. Denk bijvoorbeeld maar eens aan fietsen. Wanneer je niet beweegt, dan val je om. Zo werkt het ook met de comfort zone: blijf in beweging, want dan behoud je de balans die nodig is om vooruit te komen. Stop je met bewegen, dan verbreek je het momentum en stagneert de energie.

2. Benoem het proces anders

Wat mij enorm heeft geholpen, is het proces anders te beschrijven. Toen mijn spirituele coach in de gaten had dat het voor mij een hele uitdaging was om uit mijn comfort zone te komen, zei hij: “Je gaat vanuit je comfort zone eerst naar je panic zone. Vervolgens kom je vanuit je panic zone terecht in je Magic Zone”.

Als hooggevoelige ondernemers ligt onze kracht in het denken en voelen in beelden. Zo voelen we dus de paniek wanneer we uit bekende patronen stappen. Door de paniek te (h)erkennen en er objectief naar te kijken, kun je ondanks de paniek toch beslissen om er doorheen te gaan. Dan dient de oplossing zich vaak vanzelf aan.

3. Kijk waar je heen wilt

Wanneer je je focust op de oplossing en dus kijkt naar waar je naar toe wilt, dan kun je er een beeld bij creëren. Wanneer je je focust op het beeld dat je hebt gecreëerd, kun je het magische gaan zien. Oftewel, je komt in de Magic Zone terecht. Als je het ziet en voelt, is er maar één ding mogelijk en dat is ervoor gáán.

Zo had ik zelf tijdens m’n motorrijlessen een behoorlijke panic zone. Ik dacht: “Ik stop ermee, ik vind dit eng”. Totdat ik ineens het enorme gevoel van vrijheid ervoer. Mijn leraar zei: “Kijk waar je heen wilt en trek de motor op die manier door de bocht”.

Zo werkt het dus ook in het leven en in je business. Kijk waar je heen wilt en zorg dat je dit beeld helder voor ogen hebt. Zorg ervoor dat je jouw doelen zo helder hebt dat je het kunt voelen, zien en ruiken. Dan ontstaat de opening om vanuit de comfort zone, door de panic zone in de Magic Zone uit te komen. Dit is de zone waar verandering optreedt en waar succes op je ligt te wachten!

4. Maak het visueel

Zoals gezegd, veel hooggevoelige ondernemers zijn beelddenkers. Zodra ze het kunnen zien, dan krijgen ze een boost. Als ze het zien, dan kunnen ze het voelen en tot actie overgaan. Dus wanneer je voor jezelf je doelen kunt zien, dan rest je alleen nog maar de stap te zetten, gas te geven en in beweging te blijven.

Mijn advies is dan ook om dagelijks wat tijd te nemen om je doelen visueel te maken. Maak een plan, creëer het magische beeld en besteed daar dagelijks tijd aan. Als je het ziet, kun je de stappen zetten en kom je succesvol uit je comfort zone. Niemand zegt dat het makkelijk is, maar soms is het nodig om eerst door pijn en ongemak heen te gaan om vervolgens op een betere plek uit te komen. Maar ik beloof je, dat wanneer je eenmaal hebt geproefd aan de magic zone, dat het écht naar meer smaakt!

Zo weet ik nog heel goed dat ik voor de eerste keer voor een groep stond. Het proces daar naar toe was echt hels. Ik had buikpijn, darmklachten en transpireerde hevig. Ik kreeg rode vlekken in mijn nek en durfde bijna niets te zeggen. Toch bleef ik het beeld voor me houden, dat de groep enthousiast reageerde en dat ik in beweging moest blijven. Na het eerste woord, de eerste reactie en wat lachjes die mij bemoedigden, voelde ik ineens de magic zone. Ik voelde de vibratie en de kracht en de rest van de presentatie ging als vanzelf. Deze overwinning op mezelf smaakte naar meer en dat is wat ik jou ook toewens. Dat jij in liefde en kracht jouw magic zone bereikt en het succes behaalt dat je voor jezelf wenst.

Wat is jouw Magic Zone?

Welke stappen ga jij maken om uit je comfort zone te komen op weg naar jouw Magic Zone?

Wil je een volgende stap maken in jouw persoonlijke stuk en voel je bij het lezen van deze blog dat je hiervoor bij ons aan het juiste adres bent? Kom dan zeker eens met ons kennis maken tijdens het Succes In Balans Weekend  Hierin helpen we je graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken: emotioneel, zakelijk én financieel. Juist omdat we geloven dat wij als mensen door persoonlijk te groeien meer positieve impact kunnen maken.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Veel succes met het bereiken van jouw Magic Zone!

Mirna den Reijer

 

 

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] In eerdere blogs heb je kunnen lezen, dat het voor een succesvolle business nodig is om steeds uit de comfort zone te komen en dus ook om nieuwe wegen te kiezen. In deze blog geef ik je graag mijn visie hierop en welke […]

[…] Dit is eigenlijk waar het allemaal op neerkomt: ga gewoon doen. Als mensen mij in het Succes In Balans Weekend vragen hoe ze zichzelf zichtbaar kunnen maken, dan is mijn standaard antwoord “gewoon doen”. Wat is het ergste dat je kan overkomen wanneer je gewoon gaat doen? Of, zoals mijn coach altijd tegen me zei: “Face the fear and do it anyway”. […]

[…] van zaken is angst echt de slechtste raadgever die er is. “Feel the fear and do it anyway”. In een vorige blog heb ik geschreven over de panic zone en daar kun je lezen hoe je het beste met angst kunt […]

[…] Veel hooggevoelige ondernemers maken graag impact en zij zien ook het proces van impact in het kwadraat. Maar dan rijst vaak de vraag: “Wie ben ik om impact te maken?”. De twijfel slaat toe. “Kan ik dat wel, mag ik dat wel, is het echt mogelijk?”. Herkenbaar? Vast wel ik zie het tenminste heel vaak gebeuren. Hooggevoelige ondernemers dromen heel groots en door de eigen twijfel realiseren ze vaak klein. Dat is zo jammer, dat gaat mij zo aan het hart. Jij, lieve hooggevoelige ondernemer, dient echt van je te laten horen. Jij maakt impact, jij hebt positief effect op het leven van andere mensen. Voor iedereen is er een plaats en voor iedereen is succes mogelijk. Succes is een keuze. Het gaat erom dat je de twijfel omzet naar geloven in jezelf en vertrouwen op de impact die je maakt. De eerste stap zetten, het succes proeven en vertrouwen op de volgende stap. Zie ook m’n eerdere blog over het maken van de eerste stap buiten de comfort zone. […]

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!