Een dienend bedrijf creëren

Bij veel ondernemers is de balans tussen werk en privé volkomen uit balans. Creëer daarom een dienend bedrijf.
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Veel hooggevoelige ondernemers en ZZP’ers werken ontzettend bevlogen aan hun bedrijf, soms wel 60 tot 80 uur in de week. Wat we bij veel van deze ondernemers zien, is dat de balans tussen werk en privé volkomen zoek is. In deze blog enkele tips hoe je deze balans weer terug kunt brengen in je leven.

Wat is een dienend bedrijf?

Een dienend bedrijf betekent dat je leven centraal staat en je daaromheen je bedrijf bouwt. Bij een bedienend bedrijf staat, in tegenstelling tot een bedrijf zoals de meesten het kennen, het persoonlijke leven centraal. Bij een dienend bedrijf is het mogelijk een goede en gezonde omzet te genereren zonder 60+ uren per week in touw te zijn met allerhande taken die bij het ondernemerschap horen. Natuurlijk moet er tijd vrijgemaakt worden voor de klantcontacten en administratie, en dergelijke. Maar zaken zoals acquisitie en meer kunnen in belangrijke mate geautomatiseerd worden, net zoals vele andere bedrijfsprocessen. Hierdoor ontstaat tijd om het leven te leiden dat je wilt.

Kortom, door tijdrovende zaken binnen je bedrijf net even of in sommige gevallen drastisch anders te doen, ontstaat er ruimte voor de dingen die belangrijk zijn in het leven. Niet dat het ondernemerschap niet belangrijk is, maar het gezin en het levensgenot is dat ook.

In de visie van Mirna en mij bestaat succes niet alleen uit zakelijk succes. Maar is de mate van succes juist te meten door te kijken hoe rijk iemand is op drie deelgebieden van succes. Zoals op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak. Daarom helpen wij hooggevoelige ondernemers met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Wij vinden echt dat de juiste balans tussen deze vlakken een expressie is van ECHT succes en ware rijkdom. Een dienend bedrijf is in onze optiek dan ook dat een bedrijf dienend en ondersteunend moet zijn aan de persoonlijke wensen van de ondernemer en hem of haar in staat moet stellen om aandacht te besteden aan het gezin, de familie en moet helpen zijn of haar dromen te verwezenlijken.

Werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf

Wat veel hooggevoelige ondernemers doen, is werken IN hun bedrijf. Ze volgen de ene cursus na de andere zonder de mogelijkheden goed te benutten om maximale impact te creëren met hun kennis en ervaring. Maar ze vinden ook dat ze alles zelf moeten doen omdat dat de enige kwaliteitsgarantie (lijkt!) te zijn . Daarnaast vinden ze ook dat persoonlijk contact in bijvoorbeeld de acquisitiefase noodzakelijk is om verbinding te vinden met hun toekomstige klant. Kortom, ze werken in hun bedrijf en vaak ook met een beperkt resultaat of wel met resultaat, maar dit gaat dan direct ten koste van de persoonlijke rijkdom. Dus er ontstaat een disbalans met heel vaak, zoals we zien in onze succes in balans weekenden, een burn-out als gevolg. Soms is een burn-out nodig om de lessen te leren die nodig zijn. Zelf heb ik er 2 achter de rug en die hebben mij onder andere geleerd om anders naar mijn bedrijf, persoonlijke leven en financiën te kijken…

Wil je meer weten over de juiste balans tussen je business en je privéleven? We schreven er laatst al een blog over. Klik hier om te lezen.

Dus door anders naar je bedrijf te kijken en AAN je bedrijf te gaan werken door bijvoorbeeld goed gebruik te maken van de mogelijkheden van het internet en goede systemen te ontwikkelen met betrekking tot klantenwerving door te gaan werken met doordachte marketing funnels, kun je niet alleen meer tijd en vrijheid creëren voor jezelf als ondernemer, je kunt ook VEEL meer impact maken in de wereld. En juist deze impact is voor ons hooggevoelige mensen enorm belangrijk omdat we begaan zijn met de vele problematieken die we direct om ons heen zien. We hebben niet enkel winstbejag, we willen onze bijdrage leveren en dat voelen we in elke cel van onze lichaam.

De 3 D’s

Naast het bouwen van systemen voor je business, is het toepassen van de 3 D’s (DO, DELEGATE, DELETE) ook een belangrijke tool om te werken aan je bedrijf in plaats van erin. Door jezelf continue af te vragen wat je absoluut zelf moet doen (DO), wat je kunt delegeren (DELEGATE) en wat je eigenlijk simpelweg gewoon moet verwijderen uit je takenpakket en bedrijf (DELETE). Wanneer je dit goed toepast, zul je zien dat er voor jou als ondernemer enkel taken overblijven die behoren tot je core business, oftewel enkel zaken die passen binnen jouw expertise. Alle ondersteunende taken, zoals je boekhouding, marketing, beheer van je website, kun je prima en effectief uitbesteden aan mensen die dat als expertise hebben (en dit dus veel beter kunnen dan jij). Zo houd je niet alleen tijd over om te werken aan je business en rust te ervaren binnen het vlak van je persoonlijke rijkdom. En de kwaliteit van je bedrijf en producten gaat ook omhoog omdat ze de volle aandacht krijgen die ze verdienen. nen.

Wil jij ook werken aan je bedrijf en een dienend bedrijf creëren. En daardoor rijkdom op alle vlakken ervaren?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Wil jij ook werken aan je bedrijf en een dienend bedrijf creëren. En daardoor rijkdom op alle vlakken ervaren?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] rol speelt. Zo ondersteunen we mensen met het maken van meer impact, met het creëren van een dienend bedrijf. Een dienend bedrijf rust op stevige structuren die je helpen om meer impact te maken, zonder dat […]

[…] gaat. Een dienend bedrijf staat in de aanpak van de hooggevoelige ondernemer. Lees hierover meer in deze blog. Hierbij definieer je allereerst hoe je wilt dat je leven eruitziet. En daaromheen ga je pas je […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!