Durf als ondernemer dieper te denken

Dieper denken? Wat wordt ermee bedoeld? En durf je dat als ondernemer ook?
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


De blog van deze week gaat over mijn specialiteit, dieper denken ;-). Mirna zegt wel eens: Staat jouw hoofd nou nooit eens stil? Uhh, weinig, daar moet ik eerlijk over zijn. En toch, als je wat dieper nadenkt over dieper nadenken, schuilt er een grote kracht in. In deze blog meer daarover.

Wat bedoel ik met dieper denken?

Kort gezegd: Over uitdagingen, problemen nadenken die anderen voor lief nemen, of accepteren zoals ze zijn. Hierin schuilt een enorme kracht voor jou als hooggevoelige ondernemer. Zeker als je bedenkt dat niet alle andere mensen over veel dingen diep nadenken of die capaciteit hebben. Dieper nadenken is niet, zoals het woord zegt, denken. Het is voor mij een combinatie van reflectie, denken en invoelen over bepaalde thema’s. Vanuit hier laat je het dan vervolgens weer los en komt er ‘ineens’ een antwoord dat je een laag dieper brengt in je zijn.

Wat kun je ermee?

Juist omdat niet iedereen dieper nadenkt en invoelt, kun je dit tot een belangrijke kern maken van je bedrijfsstrategie. Zoals ik er nu een blog over schrijf, kun jij er ook waarde mee creëren voor anderen. Zeker als je diep nadenkt over zaken die je meemaakt en vervolgens die ervaring weer doorgeeft aan anderen. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik alle fouten maak zodat anderen ze niet meer hoeven te maken. Wel zo handig ;-).

Hoe kun je dit faciliteren?

Wat bij mij werkt, is mezelf de ruimte te geven om te zijn zonder druk van deadlines, tijd of mensen die iets van mij verlangen. Juist op dat soort momenten komen de diepe reflecties, gevoelens en inzichten. Sta jezelf toe om die ruimte in te nemen. Het kan wel eens de belangrijkste ruimte zijn die je voor jezelf pakt. Vorige week heb ik bijvoorbeeld besloten om de tijd voor reflectie, die ik elke dag voor mezelf neem, te verdubbelen. Tijd voor mezelf, met als bijproduct creativiteit en het maken van waardevolle content. Wat wellicht ook kan helpen, is op regelmatige basis te mediteren. Dit brengt je in een andere staat van zijn. Zeker als je dit doet in de natuur. Deze blog schrijf ik bijvoorbeeld terwijl de kikkers op de achtergrond in het meer kwaken. Ik geef mezelf de ruimte en dan komt de blog er als het ware uitrollen. Creatief zijn op commando werkt volgens mij toch niet.

Retraite

Een andere tip die ik je kan geven om het dieper nadenken te faciliteren, is om op regelmatige basis een week de tijd te nemen voor jezelf door bijvoorbeeld op retraite te gaan. Dit is een laag dieper die je niet of zelden tegenkomt in minibreaks. Een retraite is voor mij als het wassen van de ziel, zeker als het in een rustige omgeving gebeurt.

Iedereen heeft voor zichzelf zijn of haar eigen manieren om het dieper nadenken te faciliteren. Een ding wat je sowieso NIET wilt doen, is jezelf schuldig voelen als je diep nadenkt. Zie het echt als een kracht die je inzet om er het grote geheel mee verder te helpen.

Denk jij vaak dieper na?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Denk jij vaak dieper na?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
10 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] je specialiteit van maakt. Als je over het dieper nadenken meer wilt weten, kun je dit trouwens in deze blog vinden. Een ander voordeel van hoogsensitiviteit dat ik vaak om mij heen zie, is het willen helpen, […]

[…] kracht, mits je het kunt omarmen, natuurlijk. Over dieper nadenken en de kracht hiervan hebben we deze blog geschreven. Want, juist dit dieper nadenken en voelen is een enorme krachtbron voor hooggevoelige ondernemers. […]

Goed artikel met goede tips. Ga ik inplannen in mijn dagelijkse activiteiten plus het implementeren van de inzichten, die binnenkomen.

Hoi Bas,

Dankjewel voor dit blog, ‘n waardevolle tip die ik ervoor mijzelf uithaal is, elke dag tijd in plannen voor zelfreflectie.
Dit is het eerste blog wat ik van je lees, ik vind het makkelijk te lezen en goed geschreven.
Top

Hoi Bas,

Leuk artikel, ja op momenten heb ik absoluut dat ik dieper denk, toch merk ik zeer vaak dat ik er niet bij stil sta dat dieper denken mij verder brengt, dan ben ik maar bezig alle ballen in de lucht te houden tot mijn hele systeem schreeuwt om een time-out zodat ik weer kan invoelen wat belangrijk is. ik ga vanaf vandaag werkelijk tijd inplannen om ruimte te maken voor het dieper denken en invoelen. fijn omdat weer bewust te krijgen.

Hoi Bas,

Mooi stukje wat je hier beschrijft en geeft enkele waardevolle inzichten. Te diep nadenken en voelen over alles wat er op je pad komt kan ook problematisch werken. Het belangrijkste is vertrouwen hebben over de dingen die op je pad komen!

Groet,
Michaël

Hi Michaël,
Van twijfel naar geloven naar vertrouwen. Dat is de essentie inderdaad. Heel mooi gezegd!

Hallo Bas, dankjewel voor dit artikel. Heel herkenbaar. Mijn valkuil is alleen dat ik soms vast blijf zitten in te diep nadenken. Daardoor moeite heb om weer stappen te zetten. Herken jij dit, als hooggevoelige ondernemer, en hoe hou jij daar de balans in voor jezelf?

Vriendelijke groet,
Dorcas

Hallo Bas,
Vastzitten in te diep nadenken, malen en moeite om weer stappen te zetten is herkenbaar..

Hi Dorcas,
Leuk om van je te horen en goed dat het artikel waardevol voor jou is. Om hier meer kennis over door te geven zou je eens naar een Succes In Balans Weekend kunnen komen, daarin komt meer van deze materie naar voren:).
Liefs,
BVV

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

10
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!