Durf als ondernemer dieper te denken

Dieper denken? Wat wordt ermee bedoeld? En durf je dat als ondernemer ook?
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


De blog van deze week gaat over mijn specialiteit, dieper denken ;-). Mirna zegt wel eens: Staat jouw hoofd nou nooit eens stil? Uhh, weinig, daar moet ik eerlijk over zijn. En toch, als je wat dieper nadenkt over dieper nadenken, schuilt er een grote kracht in. In deze blog meer daarover.

Wat bedoel ik met dieper denken?

Kort gezegd: Over uitdagingen, problemen nadenken die anderen voor lief nemen, of accepteren zoals ze zijn. Hierin schuilt een enorme kracht voor jou als hooggevoelige ondernemer. Zeker als je bedenkt dat niet alle andere mensen over veel dingen diep nadenken of die capaciteit hebben. Dieper nadenken is niet, zoals het woord zegt, denken. Het is voor mij een combinatie van reflectie, denken en invoelen over bepaalde thema’s. Vanuit hier laat je het dan vervolgens weer los en komt er ‘ineens’ een antwoord dat je een laag dieper brengt in je zijn.

Wat kun je ermee?

Juist omdat niet iedereen dieper nadenkt en invoelt, kun je dit tot een belangrijke kern maken van je bedrijfsstrategie. Zoals ik er nu een blog over schrijf, kun jij er ook waarde mee creëren voor anderen. Zeker als je diep nadenkt over zaken die je meemaakt en vervolgens die ervaring weer doorgeeft aan anderen. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik alle fouten maak zodat anderen ze niet meer hoeven te maken. Wel zo handig ;-).

Hoe kun je dit faciliteren?

Wat bij mij werkt, is mezelf de ruimte te geven om te zijn zonder druk van deadlines, tijd of mensen die iets van mij verlangen. Juist op dat soort momenten komen de diepe reflecties, gevoelens en inzichten. Sta jezelf toe om die ruimte in te nemen. Het kan wel eens de belangrijkste ruimte zijn die je voor jezelf pakt. Vorige week heb ik bijvoorbeeld besloten om de tijd voor reflectie, die ik elke dag voor mezelf neem, te verdubbelen. Tijd voor mezelf, met als bijproduct creativiteit en het maken van waardevolle content. Wat wellicht ook kan helpen, is op regelmatige basis te mediteren. Dit brengt je in een andere staat van zijn. Zeker als je dit doet in de natuur. Deze blog schrijf ik bijvoorbeeld terwijl de kikkers op de achtergrond in het meer kwaken. Ik geef mezelf de ruimte en dan komt de blog er als het ware uitrollen. Creatief zijn op commando werkt volgens mij toch niet.

Retraite

Een andere tip die ik je kan geven om het dieper nadenken te faciliteren, is om op regelmatige basis een week de tijd te nemen voor jezelf door bijvoorbeeld op retraite te gaan. Dit is een laag dieper die je niet of zelden tegenkomt in minibreaks. Een retraite is voor mij als het wassen van de ziel, zeker als het in een rustige omgeving gebeurt.

Iedereen heeft voor zichzelf zijn of haar eigen manieren om het dieper nadenken te faciliteren. Een ding wat je sowieso NIET wilt doen, is jezelf schuldig voelen als je diep nadenkt. Zie het echt als een kracht die je inzet om er het grote geheel mee verder te helpen.

Denk jij vaak dieper na?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Denk jij vaak dieper na?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Over ons

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

Scroll naar top

become unstoppable!