Dingen gedaan krijgen – een nieuwe mantra

dingen gedaan krijgen
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Als ondernemer is het essentieel om dingen gedaan te krijgen, om ervoor te zorgen dat dingen afkomen. In deze blog deel ik een belangrijke tool met je hoe je dat het beste doet, dingen gedaan krijgen.

Wat is jouw mantra?

We hebben allemaal wel een mantra als het gaat over time management en ‘dingen gedaan krijgen’. Er is echter een grote kans, dat je niet precies weet welke mantra je gebruikt. Eenvoudigweg omdat jouw mantra zich in de meeste gevallen volledig onbewust afspeelt. In dat deel van je brein dat niet rationeel denkt en uitvoert. Feit is echter dat we allemaal onze onbewuste mantra’s hebben. Het beste kun je jouw onbewuste mantra aflezen aan het resultaat dat je tot nu toe in jouw leven hebt behaald. Als je veel dingen wilt doen, maar het lijkt erop dat ze niet voor elkaar komen, dan is het tijd voor iets anders. Tijd voor een andere mantra.

Doe het NU

dingen gedaan krijgen

Eén van de boeken die mij enorm heeft geholpen, ik heb er al eerder over geschreven, is het boek “Succes door een Positieve Instelling” van Napoleon Hill en Clement Stone. Dit geweldige boek geeft heel veel inzichten op alle vlakken, maar één ding springt er wat mij betreft absoluut bovenuit en dat is hoofdstuk 8: het geheim van dingen gedaan krijgen. Dit hoofdstuk is speciaal geschreven voor mensen die last van uitstel-gedrag en traagheid lijken te hebben. Hill en Stone introduceren wat ze noemen een ‘zelfstarter’. Een zelfstarter betekent voor hen het trainen van het onbewuste om tot de gewenste actie te komen. Ze noemen dit heel simpel “Doe het NU”. Van uitstel komt afstel, is hun gedachte.

Het principe is gebaseerd op herhaling en het ‘vangen’ van de juiste ideeën. Vaak zijn er van die kleine gedachtenkronkels die zich in ons openbaren. Openbaren is echter onvoldoende om tot resultaat te komen. Vang het idee door het bijvoorbeeld op te schrijven en… BEGIN ER NU DIRECT MEE. Zoals ik bijvoorbeeld deze blog ook schrijf vanuit de gedachte om dit principe met jou te delen.

Te veel ideeën?

Ik hoor je al denken: ‘Maar Bas, ik heb al genoeg ideeën! Stel je eens voor dat ik ze allemaal uit zou moeten werken…’

I am with you on this one! Dit is ZO herkenbaar en vooral bij tijd en wijlen heel erg irritant. Het beste advies dat ik je hier kan geven, is om je ideeën altijd op te schrijven, hoe bizar ze soms ook lijken. Het interessante is namelijk dat we soms een beetje apart kijken naar onze eigen ideeën. Zeker in de beginfase, als ze nog vers zijn. Deze beginfase is echter bij uitstek geschikt om mee verder te werken, juist omdat in die beginfase er nog geen twijfels en negatieve gedachten in je brein zijn.

Het trainen van het onbewuste middels ‘doe het NU’

Sinds ik het principe ‘doe het NU’ gebruik, zijn er vele dingen die ik sneller en efficiënter doe. Eerst waren er vele ideeën die als het ware langs mij heen gingen. Ik kreeg ze wel binnen, maar noteerde ze niet. Het bleven gedachtenkronkels, maar ik kwam niet tot uitvoer. Nu ben ik erachter, dat het brein niet zozeer gek wordt van ideeën, maar veel meer van het gebrek aan uitvoering van de ideeën. Dát is het echte probleem. Het brein is immers gemaakt om creatief te zijn!

Door telkens het ‘doe-het-NU’-principe toe te passen, kun je sneller kleine stapjes nemen op weg naar jouw succes. Succes is namelijk niet iets dat enorm groot gemaakt hoeft te worden. Het enige dat nodig is, is het stap voor stap ondernemen van actie. Het ‘doe-het-NU’-principe kan je hier prima in ondersteunen. Train jezelf om vaker ‘DOE het NU’ te denken en je zult de gewoonte ontwikkelen om sneller in actie te komen.

Dingen gedaan krijgen: de reden waarom het niet lukt

De reden waarom we dingen niet gedaan krijgen, is vaak gemakzucht. Bijvoorbeeld ’s morgens bij het opstaan. Een stemmetje zegt je dat je nog wel even kunt blijven liggen. Het zal bijvoorbeeld zeggen: ‘Je hebt het wel verdiend om eventjes uit te slapen, je hebt al zo hard gewerkt gisteren!’

Stel je nu eens voor dat de gedachtekronkel “Opstaan, doe het NU” door je hoofd schiet. STA DAN OP. Het gaat erom dat je gehoor geeft aan die innerlijke roep om tot actie te komen. Je zult merken dat dit een positieve gewoonte gaat worden, die je helpt om dingen gedaan te krijgen. Je zult efficiënter werken en snel vooruitgang boeken puur omdat je meer gedaan krijgt gedurende de dag. Hoe simpel en vooral hoe krachtig!

Wat flitst er NU door jouw hoofd?

Ben jij iets aan het uitstellen? Wat flitst er door jouw hoofd als je deze blog leest? Is er iets in jouw leven, jouw business of jouw financiën dat je vraagt om tot actie te komen? Heb je datgene opgeschreven wat je dacht, voelde of innerlijk hoorde toen je deze blog las?

Maak voor jezelf nu eens een lijstje van 5 à 10 dingen die er nu door je heen gaan wanneer je denkt ‘doe het NU’.

…..

…..

…..

Hoe voelt het om zo’n lijstje te hebben? Goed toch?

Wat ga je NU DOEN?

Dan is de volgende vraag… Wat ga je NU doen om tot actie te komen? Wat flitst er door je hoofd? Welke moeilijke beslissing stel je al een tijdje uit? Het kan letterlijk van alles zijn. Schrijf het op en kom in actie.

Train jezelf telkens om NU actie te ondernemen. Kun je geen acties bedenken? Dan heb ik nog een kleine tip om je hiermee op weg te helpen. Schrijf voor jezelf “doe het NU” op en hang deze spreuk op minimaal twee verschillende plekken in je huis op. Het liefst natuurlijk op plekken waar je dagelijks meerdere keren in de buurt bent ;-). Wedden dat er dan vanzelf actiepunten in je zullen opborrelen?

Stond er bij jou ‘aanmelden voor het Succes In Balans Weekend’ op het ‘doe-het-NU’-lijstje? Dan kijk ik er natuurlijk naar uit om je binnenkort te zien. Zit je in het jaarprogramma? Dan ben ik heel erg nieuwsgierig naar hoe jij het ‘doe-het-nu’-principe in je leven, je business en je financiën toepast. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd om van je te horen!

Wat is het dat er prominent op jouw ‘doe-het-NU-lijstje’ staat?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

In het Succes In Balans Weekend helpen wij je heel graag verder met de items op jouw ‘doe-het-NU’-lijstje”. Het is onze visie om steeds meer mensen te helpen op weg naar rijkdom op alle vlakken, juist omdat wij erin geloven dat je vanuit die positie nog meer impact kunt maken in de wereld.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!