7 tips om dingen gedaan te krijgen

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Voor veel ondernemers is de werkdynamiek en het contact met de klant de afgelopen maanden drastisch veranderd. Het is zoeken naar een nieuwe balans. Daar hebben wij met De Hooggevoelige Ondernemer ook mee te maken. Hoe ga je daar nu mee om en wat doe je nu om jouw dingen gedaan te krijgen?

Voor hooggevoelige ondernemers kan deze periode zeer prettig zijn. Prikkelarm ondernemen. De één geeft het een boost en de ander wordt erdoor lamgelegd. Hoe zorg je er in deze tijd nu voor dat je het meeste uit je dag en uit jezelf haalt? Hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Wat doe je om de regie over je ondernemerschap te voeren en hoe blijf je juist nu in je kracht? In deze blog deel ik daarvoor graag een aantal tips.

Veel ondernemers zijn nu van offline en live afspraken naar volledig online zakendoen gegaan. Of ze maken een combinatie van live afspraken en online business. Dat laatste is wat wij zelf momenteel doen. De 7 belangrijkste zaken die voor ons werken en die ik graag met je deel om het beste uit je dag te halen en de regie in handen te houden, zijn de volgende:

1) Ochtendroutines om dingen gedaan te krijgen

Voor mij persoonlijk is het heel belangrijk om een vast ritme aan te houden en in de ochtend goed te starten. Mijn wekker gaat om 5:30 uur. Het is dan nog lekker stil in huis. Ik begin met een koude plens water in mijn gezicht, poets daarna mijn tanden, neem wat water en ga sporten. Ik kijk waar ik op dat moment behoefte aan heb.

De morgenstond heeft goud in de mond. Dat was een wijze les van mijn oma en het is zo waar. Door vroeg op te staan en direct de juiste energie te zetten, neem je meteen de regie voor de dag in handen. Na het sporten een koude douche en ik ben klaar voor de dag, vol energie, rise & shine!

Wil je meer lezen over succesroutines? Kijk dan eens naar deze blog die we eerder over dit onderwerp hebben gepubliceerd.

2) Zijn

Of je nu aan het werk bent, met je kids bent of met je partner, belangrijk is dat je er echt bent. Een keuze maken om echt in het nu te zijn. Vooral kinderen merken het als je er niet met je hoofd bij bent, dat je met je hoofd in de laptop, bij de boodschappen of in de was zit. Je kunt er beter 5 minuten echt helemaal zijn, dan 30 minuten half.

Vooral nu er veel online gebeurt, is de afleiding groter dan ooit. Kies er bewust voor om ergens echt helemaal te zijn. Prikkels afsluiten en bewust kiezen om daar te zijn, waar je op dat moment echt bent. Dat zorgt ervoor dat je juist zoveel meer voor elkaar krijgt. Echt ZIJN, een bewuste keuze in liefde en kracht. Iedereen voelt dat. Het is een trilling die je doorgeeft en die ervoor zorgt dat je een positieve vibe creëert.

3) In het groen

Zorg ervoor dat je dagelijks een moment in het groen bivakkeert. Ik ga bijvoorbeeld dagelijks met de hond naar buiten. De groene kleur van het bos is de kleur die het hart heelt. Lekker wandelen tussen de bomen. De energie van de bomen geeft zoveel energie. Je kunt direct voelen dat je dan tot rust komt. Absorbeer de omgeving, voel de bomen, het zand onder je voeten en de kracht van de natuur. Dat is echt het hoofd leeg maken, loslaten en opladen.

4) Oplaad-momentjes

Een oplaad-moment in het groen is heerlijk en je kunt je er echt beter door voelen. Maar je hoeft echt niet halve dagen in het groen te zijn om dit effect te bereiken. Ook zogenaamde mini-breaks geven al veel power. Dus heb je een werkdag? Neem dan van elk uur 55 minuten om te werken en 5 minuten hersen-vrij. Ga even dansen, springen of sluit even je ogen voor een power nap. Dat geeft een boost aan energie. Ja, het kost je wel 5 minuten in een uur, maar juist die momenten kunnen je ook weer enorm veel tijd en energie opleveren.

5) De gouden driehoek

Activeer dagelijks jouw gouden driehoek. De gouden driehoek is de verbinding tussen hoofd, hart en buik. In die driehoek liggen altijd de juiste antwoorden en vind je altijd de juiste weg. Voor de hooggevoelige ondernemer is het goed om elke ochtend bewust tijd te maken voor de gouden driehoek.

Visualiseer vanuit je kruin een gouden lijn naar je navel en van de kruin en de navel maak je de driehoek compleet naar je hart. Zo zijn hoofd, hart en buik met elkaar verbonden. De gouden driehoek is ook uniek om op het zakelijke vlak jouw dingen gedaan te krijgen. Je plaatst vanuit hoofd, hart en buik de juiste intentie, je geeft het de nodige attentie, je doet wat nodig is en dan laat je de uitkomst los. Juist wanneer je de focus legt op wat nodig is om te doen, wordt de druk van het doel afgehaald en kun je veel vrijer en losser ondernemen en geef je jezelf de ruimte om creatief te zijn en creatieve oplossingen te bedenken.

6) De 3 D’s

Wat wil je zelf Doen, wat kun je Delegeren en wat kun je Deleten. Verander de “hoe-vraag” in de “wie-vraag”. Veel ondernemers stellen zich de vraag hoe dat ze dingen het beste kunnen doen. Op zich heel logisch natuurlijk. Toch brengt het een aantal grote nadelen met zich mee en bovendien is het niet de meest effectieve manier van werken. Wanneer je de “hoe-vraag” ombuigt in een “wie-vraag” kun jij doen waar je goed in bent en krijg je hulp van anderen waar je misschien wat minder kennis in hebt. Wat mij betreft zou het uitvoeren van je zielenmissie en het creëren van positieve impact het hoofddoel mogen zijn van je business. Zorg dat je hier aandacht en tijd in investeert. De rest kun je uitbesteden, ook al heb je hier wellicht nog niet het budget voor.

7) Een werkschema om jouw dingen gedaan te krijgen

Mijn ervaring is dat het fijn is om in blokken te werken. Kies bewust voor het ZIJN en bouw de rest daar omheen. Een werkschema kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien. Je brengt ’s morgens de kids naar school, je fietst of loopt nog een blokje om en dan start je jouw dag.

Neem dan bijvoorbeeld een half uur tijd voor mail, berichten en socials. Start dan met creatie-tijd en plan steeds 55 minuten met een 5 minuten micro break. Voor de ochtend en de middag plan je een begin- en een eindtijd, bijvoorbeeld ’s morgens van 9 tot 12 en in de middag van 1 tot 3 uur. Tijdens jouw creatie-tijd, zet je alle afleiders uit en focus je je op creatie. Maak een to-do lijst en kies elke dag de prioriteiten. De vervelende klussen doe je eerst en dan beloon je jezelf met een lekkere kop thee of koffie. Als je een doel haalt, zorg dan voor een vier-momentje. Dat laatste houdt de spirit erin!

Dit waren de 7 tips om dingen gedaan te krijgen.

Succes in Balans 

Met deze 7 tools hoop ik je te inspireren om echt de regie in handen houden, jouw dingen gedaan te krijgen en jouw missie in de wereld te zetten. Heb je hierover vragen of wil je meer weten kom dan zeker een keer naar een Succes in Balans training. Momenteel kleinschalig (niet meer dan 10 deelnemers per keer) en daardoor met veel persoonlijke aandacht.

Meer informatie over de Succes in Balans training vind je hier. Wie weet tot dan!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!