Wat zijn jouw doelstellingen voor het nieuwe jaar? Wij delen de onze!

December is inmiddels aangebroken. Tijd om te reflecteren op 2017. En natuurlijk vooruit te kijken naar 2018.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Doelstellingen 2018December is inmiddels aangebroken. Tijd om te reflecteren op 2017. En natuurlijk vooruit te kijken naar 2018. In deze blog deel ik graag meer over 2017 en… kijk ik vooruit naar 2018.

Terugblik op 2017

Nu 2017 bijna is afgelopen, is het tijd om terug te kijken en van het afgelopen jaar te leren. Wauw, wat een jaar is dit geweest zeg. En het leuke is dat het schrijven van deze blog mij nog meer helpt met het zien van alle resultaten die we in 2017 hebben mogen boeken. In het terugkijken naar 2017 staan voor mij twee vragen centraal.

1. Wat ging goed?

Maak voor jezelf een lijst van dingen die het afgelopen jaar goed zijn gegaan. Kijk of je een patroon ziet (want dat is er in de meeste gevallen ;-)) tussen die dingen die goed zijn gegaan.

Bij ons is 2017 op vele vlakken ons beste jaar ooit geweest. We hebben zo’n 800 mensen mogen verwelkomen in het Succes In Balans Weekend, draaiden volle jaarprogramma’s en zijn vooral enorm dankbaar voor alle mensen die het vertrouwen in ons hebben gehad om hen verder te mogen helpen. Ook ons team heeft in 2017 een echte upgrade gekregen. Waar we het jaar gestart zijn met zijn drieën (Mirna, Anja en ik), sluiten we het jaar af met een super efficiënt en sterk vijftal: Mirna, Anja, Kurt, Marianne en ik). Deze groei in ons team is heerlijk om mee te maken en geeft ons een enorme boost om nog meer te doen voor eenieder waarmee we in aanraking komen.

Ook merk ik dat mijn dankbaarheidniveau in 2017 significant gestegen is. Dankbaar zijn, is zelfs onderdeel geworden van mijn dagelijkse routines. Het leven en uitdragen van mijn zielenmissie is dit jaar sterker naar voren gekomen dan in elk ander jaar van mijn leven.

2. Wat had beter gekund?

Uiteraard is niet alles super positief gegaan. Dit is een illusie. Ik zeg wel eens dat geen probleem pas écht een probleem is. Om inzicht te krijgen in wat beter had gekund, maak ik een lijstje met die dingen die juist niet zo lekker zijn gegaan. Juist in die dingen die beter kunnen, vind je vaak de parels van vooruitgang die op je liggen te wachten. Groei ontstaat meestal vanuit de dingen die je niet zo goed hebt gedaan en die beter kunnen. Kijk bij dit lijstje ook naar het patroon dat ervoor gezorgd heeft dat deze dingen niet gegaan zijn zoals je wilde dat ze gaan. Dit patroon geeft jouw belangrijkste (persoonlijke) aandachtspunt voor het nieuwe jaar weer.

Mijn belangrijkste les van 2017 is delegeren gebleken. Ik heb in 2017 teveel zelf gedaan en te weinig gedelegeerd. Dit ga ik in 2018 absoluut anders doen om een nog betere kwaliteit te kunnen bieden. Het is nodig voor mezelf, het gezin, onze klanten en het vertrouwen in ons team! Ook hebben we in het begin van het jaar een aantal fouten gemaakt in onze marketing die tijd en geld hebben gekost. Daarom ligt voor 2018 de structuur voor een groot gedeelte al van tevoren vast. Voor houvast voor mezelf maar zeker ook voor het team.

Gameplan 2018

Tijdens de laatste weken van het jaar maak ik, wat ik noem, een gameplan voor het volgende jaar. Hierin staan mijn belangrijkste doelen (ik heb er 7) en hoe ik deze zal bereiken. Voor 2018 ligt mijn focus nog meer op het aanbieden van mijn kennis en het delen hiervan met zoveel mogelijk mensen. Ik heb mezelf een doel gesteld om een bepaald aantal mensen te bereiken met onze trainingen, webinars, workshops, blogs en coaching.

Zo hebben we onder meer het doel om 1.000 bewuste miljonairs te creëren, 1.000 mensen in het Succes in Balans Weekend te zien en een vol jaarprogramma te hebben. Ook staan op ons 2018 programma bijvoorbeeld trainingen die we zelf gaan volgen naar ons next level. Ook het financiële aspect ontbreekt niet in ons gameplan, evenals het goededoelen doel.   Het punt dat ik wil maken, is het volgende: Plan het in, anders neemt de dagelijkse gang van zaken het van je over, zonder resultaat.

Vanuit deze doelen ga ik verder werken om mijn gameplan vorm te geven. Op ‘school’ leren we vaak dat we marketingplannen nodig hebben om succesvol te zijn. Of erger nog: ondernemersplannen. Gelukkig heb ik dit soort plannen nooit gemaakt in mijn tijd als ondernemer; op de universiteit heb ik mijn portie wel gehad. Binnen De Hooggevoelige Ondernemer denk ik graag wat praktischer en dit is hoe ik dat doe ;-):

 1. Het Grote Doel: Definieer voor jezelf jouw belangrijkste doel voor het nieuwe jaar. Een goed doel begint altijd met IK (het gaat immers niet over iemand anders maar over jou), dan een werkwoord gevolgd door het woordje NU. Een goed doel zou bijvoorbeeld kunnen zijn:
  Ik help NU 200 mensen in mijn praktijk.
  Concreet, helder en meetbaar.
 1. Deel het doel door 12: Op deze manier heb je een duidelijk overzicht wat je subdoel per maand is dat je op deze manier kunt bereiken. Ook heb je op die manier voor jezelf helder of je op schema ligt met het realiseren van je doelen, ja ofte nee. In dit geval zou dat betekenen dat je 200/12= 17 mensen gemiddeld per maand zou moeten helpen om dit doel te realiseren.
 2. Bepaal het middel: Zodra jij je subdoelen helder hebt, bepaal je voor elk subdoel hoe je dat doel gaat behalen. Je hebt in het voorbeeld nu de 17 mensen per maand die je wilt bereiken. Vervolgens kies je op welke manier je dat doel wilt behalen: Live training, seminar, informatieavond, Skype afspraken, webinar of wellicht door een online actie. De ene maand kies je voor een seminar, de volgende voor een online actie, enzovoorts.
 3. Budget?
  In de huidige internetwereld wordt veel gewerkt met het vrijmaken van budgetten om een specifiek doel te bereiken. Ik weet dat veel mensen dit een uitdagend onderwerp vinden, zeker in hun mindset. En toch…. bepaal voor jezelf het budget dat je uit gaat trekken om je doel te bereiken. Napoleon Hill zegt hierover: “Knowledge will not attract money”, oftewel: kennis alleen trekt geen geld aan.
 1. Stel de juiste vragen die ondersteunen?
  Veel ondernemers stellen zich de vraag HOE ze ‘iets’ kunnen realiseren. De juiste vraag hier is niet HOE je het kunt doen, maar WIE het voor je kan doen. Op die manier kun je veel sneller impact maken en een dienend bedrijf opbouwen.

We bekijken jouw gameplan graag!

Heb jij nog vragen over jouw gameplan? We beantwoorden ze graag! Mail dan naar coach@hooggevoeligondernemen.nl om hier meer input over te krijgen.

Heb jij voor jezelf een gameplan voor 2018? Zo ja, hoe ziet het eruit? Zo nee, waarom niet?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Heb jij voor jezelf een gameplan voor 2018? Zo ja, hoe ziet het eruit? Zo nee, waarom niet?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!