Droom
Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Hooggevoelige mensen nemen bewust of onbewust waar wat de wensen en verlangens zijn van anderen, zonder ernaar te vragen. Ze kunnen hier helemaal in opgaan en zichzelf totaal verliezen. Met als resultaat dat ze niet hun eigen droom verwerkelijken.

Veel hooggevoelige mensen die hun hooggevoeligheid nog niet helemaal beheersen en het nog niet volledig als hun krachtbron ervaren, doen er bewust en onbewust alles aan om aardig gevonden te worden of om anderen te helpen. Ze doen dit vaak, omdat ze bang zijn dat anderen anders teleurgesteld of emotioneel raken en ze zelf die teleurstelling of emoties niet willen voelen.

Herken je dit ook bij jezelf? Voelt het alsof je steeds alle kracht uit jezelf verliest en dat er geen ruimte en tijd voor jezelf is? Dat je steeds weg en onderweg bent om anderen te ‘pleasen’ en dat je daarbij jezelf en je droom uit het oog verliest? Weet dan dat het zeker niet onmogelijk is om als hooggevoelig mens je droom te leven. Wel is het zo, dat je hiervoor bepaalde dingen anders dient te gaan doen.

Waar sta jij nu?

Om voor jezelf helder te krijgen waar je op dit moment staat met betrekking tot jouw hooggevoeligheid, heb ik hieronder een kleine test voor je uitgewerkt. Beantwoord onderstaande vragen – zonder er al te veel over na te denken – met ‘ja’ of ‘nee’.

– Ben jij de hele tijd aan het rennen en vliegen?

– Probeer je steeds iedereen bij elkaar te krijgen en blij te maken?

– Werk je zelf te hard?

– Ben je steeds maar bezig om te presteren en de goedkeuring van anderen te ontvangen?

– Ben je steeds bezig om anderen ook ongevraagd te helpen?

– Cijfer je jezelf steeds weg?

– Neem je steeds te veel hooi op je vork?

– Ben je onzeker of je iedereen wel voldoende aandacht geeft?

– Twijfel je of anderen je wel leuk genoeg vinden?

– Twijfel je of anderen je wel accepteren zoals je echt bent?

– Pas je jezelf vaak aan om anderen blij te maken?

– Geef je de antwoorden vanuit je hoofd wel eens voorrang boven de antwoorden vanuit je hart?

Uitslag

Hoeveel van de bovenstaande vragen heb jij met JA beantwoord? Zijn dat er 6 of meer, dan is het uitdagend om je droom te leven, maar het is zeker niet onmogelijk. Alles is mogelijk, alleen zijn er wel wat liefdevolle aanpassingen nodig.

Om je droom te leven, is het belangrijk dat je bij jezelf blijft, dat je je eigen weg kiest en dat je gelooft in en vertrouwt op jouw eigen kracht. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je jezelf verliest. Dit kan zich uiten in emotionele uitbarstingen en totale oververmoeidheid of uitputting. Daarom geef ik je hieronder 7 tips voor wat je nu echt kunt doen om jouw droom te leven.

Tip #1: Pas regel nummer 1 toe

Pas altijd regel nummer 1 toe: niets is persoonlijk. Dit is een wijsheid die klopt als een bus. Wat de ander namelijk tegen of over jou zegt, zegt meer over de persoon zelf dan dat het echt jou betreft. Wat iemand tegen jou zegt – of het nu een compliment is of iets negatiefs – dat doet er niet toe. Het gaat niet om jou als persoon.

Wanneer iemand zich negatief over jou uitlaat, dan is dat een manier om frustratie te uiten. Vaak komt die frustratie uit zijn of haar persoonlijke leven en heeft het niets met jou te maken. Een ander mag zijn of haar mening hebben en dat mag ook geuit worden. Dat is de vrijheid die we hebben. Jij hebt altijd de keuze wat je er mee doet. Bepaal je eigen koers en neem niets persoonlijk. Als je deze regel voor jezelf hanteert, kan het je heel veel gaan opleveren.

Tip #2: Houd je emoties schoon

Wanneer je een emotie voelt, is het belangrijk om je allereerst af te vragen of die emotie wel van jou is of dat het van iemand anders is. Als het van iemand anders is, laat het dan ook echt bij die ander. Het brengt jou namelijk geen stap verder in jouw leven. Het kan even duren voordat je doorhebt wat van jou is en wat van een ander is. Dat is echt een kwestie van leren aanvoelen.

Als je ‘s avonds bijvoorbeeld heel moe bent terwijl daar geen fysieke reden voor is, ga dan in gedachten even terug door de dag. Wie heb je gesproken? Welke emoties kwamen daarbij om de hoek kijken? Heb je dat dan misschien opgeslagen? Op die manier ga je herkennen wat er wel en niet van jou is.

Is het niet van jou? Spreek dan het volgende zinnetje uit: “Dat wat niet van mij is, keert terug naar de bron”. Dit kan aanvoelen als een grote schoonmaak. Het geeft zoveel ruimte. Als het zinnetje alleen niet voldoende is, dan kun je als extra middel nog heilig hout (Palo Santo) gebruiken. Dat ruimt heerlijk op.

Tip #3: Zet jouw spirit op de eerste plaats

Om je droom te leven, is het belangrijk om te bepalen wat jij nu echt zelf wilt. Wat wil je vanuit hoofd, hart en buik? ‘Spirit First’ is hierbij het uitgangspunt. Als je het door jouw lichaam kunt voelen en je voelt de YES-vibratie, dan weet je dat het Spirit First is. Het is dan geen hoofdzaak, maar echt een hart- en buikkwestie; de roep van de ziel. Dit is voor mij persoonlijk de enige manier die werkt, die energie geeft en die ervoor zorgt dat ik in beweging kom.

Dus: waar sta jij ’s morgens voor op? Wat is je droom? Zorg ervoor dat het helder is. Weet waar jij in de ochtend voor opstaat. Als je doelloos in het leven staat, kost alles veel meer moeite en vult de ruimte zich automatisch met van alles en nog wat.

Tip #4: Focus op je droom

Zorg voor focus. Zorg dat je weet waar je voor gaat. Wat wil je nu echt? Wat is jouw brandende verlangen? Maak contact met je hoofd, buik en hart en luister naar de antwoorden die je daar vindt. Dat zijn de zuivere richtingaanwijzers. Daar ligt je missie, je doel in verscholen. Laat bij alles je hooggevoelige kracht spreken. Laat je hooggevoeligheid je krachtbron zijn en laat de kracht voor je werken. Als je deze krachtbron beheerst, voel je haarfijn aan wat van jou is en wat van een ander is. Zo kun je bepalen wat jij echt wilt, waar jij vol voor wilt gaan.

Tip #5: Wees onstopbaar

Bij het leven van je droom is het belangrijk dat je jezelf door niets of niemand laat tegenhouden. Wat een ander van je doom vindt of zegt, doet er niet toe. Als jij gelooft in jouw droom en je maakt een plan om je droom te realiseren, dan kun jij vanuit je hooggevoelige kracht manifesteren zoals jij dat wilt. Vanuit je hooggevoelige kracht maak je de connectie met het Universum en het Universum zal het pad vrijmaken, zodat jij kunt manifesteren in moeiteloosheid en liefde.

Tip #6: Waak voor het achteruitkijkspiegel-syndroom

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Stop met het kijken in die achteruitkijkspiegel. Wat in het verleden was, blijft in het verleden. Het gaat om het nu. Nu is het enige dat je hebt. Herinneringen zijn van gisteren. Morgen is een droom. Alleen NU kun je creëren wat jij wilt. Stop dus met achterom te kijken. Kijk naar wat je vandaag kunt realiseren en sta elke dag op met het idee dat het je beste dag ooit wordt.

Bij ons zijn de kinderen altijd super gedreven richting hun verjaardag. Wij geven hen dan ook mee, om elke dag op te staan alsof het hun verjaardag is. Daarmee zijn ze de hele dag nieuwsgierig, opgewonden en blij. Dat is een mindset die je mooie dingen kan brengen!

Tip #7: De gouden tip om je droom te leven

Sta elke ochtend vroeg op en werk aan jouw ochtendroutines. Heb je voor jezelf nog geen ochtendroutines? Bekijk dan nog eens deze blog waarin ik mijn persoonlijke ochtendroutines beschrijf en haal eruit wat voor jou werkt.

De ochtendroutines gaan je helpen om gedurende de dag uitdagingen te kunnen aanpakken. Zo grijp ik bijvoorbeeld vaak terug naar m’n affirmaties en m’n intentie van de dag en focus ik mezelf op het grote geheel. Dat is waar ik het voor doe. Als je weet waar je het voor doet, kun je elke uitdaging het hoofd bieden en volledig gaan voor jouw droom!

Hoe kunnen we jou verder helpen?

Ben je nieuwsgierig naar hoe Bas en ik jou nog verder kunnen helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken?

Beluister dan zeker ook eens onze podcast.

Of wellicht houd je meer van lezen? Neem dan eens een kijkje in het blogsegment.

Is lezen écht je passie? Hier kun je 3 E-books vinden waarmee je direct aan de slag kunt.

Persoonlijk kennismaken?

Wil je liever persoonlijk met ons kennismaken? Dan nodigen we je van harte uit om eens naar Business & Meaning toe te komen. Daarin geven we je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Meer informatie over het weekend kun je hier vinden. Tevens kun je je hier aanmelden.

Ik wens je veel geluk, liefde en succes op weg naar jouw droom. Weet dat het Universum jouw belangen dag en nacht bevordert.

Liefs,
Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!