Druk zijn maakt niks uit

Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]drukIk ben nog altijd verbaasd over het feit dat veel mensen ‘druk zijn’ als een optimale staat van ‘zijn’ schijnen te zien. Als mensen mij vragen of ik het druk heb zeg ik: “dat valt wel mee”:). Hierop krijg ik vaak een aparte en rare reactie. Zeker omdat mensen het niet gewend zijn als iemand zegt dat het wel meevalt. Juist omdat wij in onze maatschappij erop gericht lijken te zijn om ‘druk’ als iets positiefs te zien. Anders gezegd: veel mensen denken dat ze druk moeten zijn om tot resultaat te komen.

It’s all about the results:

Uiteindelijk maakt het niks uit of je het druk hebt of niet. Het gaat om het resultaat dat je creëert. Niet alles door jouw impact als mens maar zeker ook door het inzetten van je team. Je kunt dus succesvol zijn EN nog een leven hebben:). Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Richard Branson. Hij heeft letterlijk honderden bedrijven en toch heeft hij de ruimte om zijn leven zo in te richten en telkens met nieuwe ideeën te komen en deze ook uit te voeren. Zonder voortdurend overvoerd te zijn uiteraard.

Je energie verbranden:

Veel ondernemers vinden delegeren uitdagend. Zeker onder ZZP’ers heerst een cultuur van ‘als je het goed wilt doen, moet je het zelf doen’. Dit is een beperkende gedachte die ervoor zorgt dat je altijd alles zelf moet doen en je je energie verbrandt. Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet in je bedrijf, uiteindelijk komt het neer op de uitvoering van alle ideeën. En die uitvoering kun je meestal niet alleen. Als je je energie aan het verbranden bent zonder de resultaten die je voor ogen hebt, is het tijd om eens kritisch te kijken naar het team dat je hebt opgebouwd en dat je ondersteunt in het uitvoeren van alle ideeën.

Duwers en opruimers:

Binnen een team kun je duwers en opruimers onderscheiden. In het ondernemerschap heb je mensen die voortdurend ideeën hebben en hiermee aan de slag gaan. Ze starten nieuwe dingen en gaan hier vól in. Dit zijn de zogenaamde duwers. Aan de andere kant heb je mensen die opruimen wat de duwers produceren en achterlaten. De combinatie van duwers en opruimers binnen teams is absoluut noodzakelijk. Een duwer met een goed idee komt anders vast te zitten in allerlei losse eindjes die niet opgeruimd worden. Dit zorgt voor een spinnenweb dat als het ware de flow stagneert.

Kortom: het gaat helemaal niet om hoe druk je bent. Het gaat er juist om dat je de juiste structuren opbouwt waarmee je een maximale impact kunt genereren in de wereld EN het leven kunt leiden zoals je dat het liefste hebt.

In het Succes in Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel hiervan is het definiëren van emotionele rijkdom. Als je altijd maar druk bent, is er een grote kans dat dit ten koste gaat van leven op andere gebieden. Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Ben jij vaak druk?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!