Duidelijkheid creëert kracht

Duidelijkheid geeft richting én kracht. Lees daar in deze blog meer over.
vastgoed
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]duidelijkheidDuidelijkheid zorgt voor kracht. Deze blog schrijf ik vanuit het Klooster Einsiedeln in Zwitserland en dat is geen toeval. De afgelopen tijd ben ik met De Hooggevoelige Ondernemer zo druk geweest dat er over een aantal beslissingen, die genomen moesten worden, geen duidelijkheid gecreëerd kon worden. Met als gevolg dat de kracht rondom die thema’s als het ware stagneerde. In deze blog neem ik je mee in het creëren van duidelijkheid.

Stilte:

Soms zijn we in de huidige maatschappij simpelweg druk druk druk. Dit leidt niet altijd tot de beste beslissingen. Zeker niet als je onder stress beslissingen neemt, zal de uitkomst echt anders zijn dan wanneer je vanuit stilte over dezelfde beslissingen nadenkt en de opties die je hebt als het ware laat indalen. De stilte spreekt, is niet voor niks een van mijn favoriete uitdrukkingen. De stilte spreekt, zeker voor diegene die het wil horen. In elk groeiproces zijn er momenten dat je het simpelweg even niet meer weet. Juist dan kan de stilte je beste raadgever worden.

Uit de situatie stappen:

Een andere factor die mij  heel erg helpt, is om simpelweg uit de situatie te gaan waarin je onduidelijkheid ervaart. De gedachtepatronen blijven zich anders voortdurend herhalen omdat je onderdeel bent van deze patronen en interacties met andere mensen. Juist doordat je afstand neemt, zul je merken dat er meer duidelijkheid komt. Neem dus bij voorkeur ook geen belangrijke beslissingen als je IN de situatie zit. Dan ben je gekleurd door de emotie van dat specifieke moment. Je kunt alleen bewuste krachtige besluiten nemen als je loskomt van de emotie en de situatie en vanuit daar de situatie van een afstandje bekijkt.

Afleidingen stoppen:

Het leuke van uit de situatie stappen en de stilte opzoeken, is het feit dat je minder behoefte hebt om jezelf met afleidingen bezig te houden. Het stoppen van dingen die je afleiden, zorgt vaak voor een hele verbetering in het creëren van duidelijkheid. Op een gegeven moment komen er, als je niet uitkijkt, zoveel afleidingen op je af dat er extra onduidelijkheid ontstaat. Juist door het stoppen van afleidingen krijg je minder prikkels binnen en kun je die energie die je hebt heel efficiënt gebruiken.

Onduidelijkheid zorgt voor energieverlies:

Want dat onduidelijkheid voor energieverlies zorgt, is heel helder. Zo heb ik deze retraiteweek goed nagedacht (en gevoeld natuurlijk) over een aantal vervolgstappen in mijn leven. Doordat ik nu een paar belangrijke knopen heb doorgehakt in de richting die ik wil gaan, ontstaat er veel meer kracht en focus. Dit komt indirect natuurlijk ook door het wegnemen van alle “wat nu als” scenario’s die zich op een gegeven moment in mijn hoofd gingen ontwikkelen. Nu is het simpel en krachtig: Dit is hoe ik de vervolgstap ga zetten en dit is er voor nodig. Overigens kan die onduidelijkheid zich voordoen op alle drie de vlakken van rijkdom: persoonlijk, zakelijk EN financieel. Door goed te kijken, te luisteren EN te voelen over eventuele onduidelijkheden voorkom je onnodig energieverlies. Dat 2017 jou veel duidelijkheid en kracht moge geven. Wellicht zit je in een hele uitdagende situatie en heb je geen idee hoe je met die onduidelijkheid om kunt gaan. Ik heb dit ook een aantal keren gehad in mijn leven. Een pad kiezen betekent dat je andere paden loslaat en 200% voor dat ene specifieke pad, dat je gekozen hebt, gaat met alles wat je hebt. Wij helpen je hier in 2017 heel graag bij. Dat is wat De Hooggevoelige Ondernemer anders maakt.

Liefdevolle groet,

Bas

Hoe zorg jij voor duidelijkheid in jouw leven?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe zorg jij voor duidelijkheid in jouw leven?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!