Expert worden: de kracht van de 10.000 uur regel

Expert zijn of expert worden. Om expert te worden, moet je veel studeren: 10.000 uur om precies te zijn.
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Veel hooggevoelige ondernemers zijn expert of willen expert worden. We krijgen hier in de trainingen vaak vragen over hoe je jouw expert status in kunt nemen en wat je hiervoor moet doen. In deze blog meer over één van de belangrijkste grondbeginselen in het expert worden: de 10.000 uur regel.

Wat is de 10.000 uur regel?

Kort gezegd: datgene wat je 10.000 uur zult bestuderen, zul je meester worden. Veel onderzoek op dit gebied is gedaan door Malcolm Gladwell. Zo heeft hij verschillende vormen van succes bestudeerd en kwam tot de conclusie dat talent alleen niet de doorslaggevende factor voor succes is, maar juist veel meer de hoeveelheid tijd die je studeert op een bepaald gebied. Hij noemt als voorbeeld vioolspelen en de leeftijd waarop iemand hiermee begint. Kinderen die eerder beginnen met oefenen, zullen veel sneller pieken. Juist ook omdat ze veel sneller aan de 10.000 studie uren gekomen zijn.

Alleen oefenen zorgt voor verbetering om expert te worden

Ik kan me mijn eerste workshop nog goed herinneren. Ik had stoelen klaargezet voor 20 mensen, maar er kwamen er uiteindelijk maar 4. Waarvan ik er 2 al kende overigens. In deze eerste workshop is het proces naar succes pas écht gestart. Juist ook omdat ik vanaf daar gebruik mocht maken van het bestuderen van mijn eigen fouten en wat ik hieruit kon leren. Inmiddels hebben Mirna en ik deze workshop al tientallen keren mogen geven en wordt hij steeds beter. Dit is niet voor niks. Oefening baart kunst!

En het is ook écht zo! Hoe meer je oefent, hoe sneller je immers aan de 10.000 uur komt, zodat je een expert wordt. Maar vaak geven we het voor die tijd al op, omdat het lijkt alsof het niet gaat werken, terwijl we nog lang niet aan die 10.000 uur zijn. Het is dus echt een kwestie van doorgaan; niet opgeven!

Verliefd worden op oefenen

Het is dus essentieel dat je verliefd wordt op wat je graag doet én dat je verliefd wordt op het uitoefenen en uitdragen van deze passie. Door te lezen, naar seminars te gaan, je eigen leven te bestuderen en gebruik te maken van het monitoren van succesvolle mensen. Stel je nu eens voor dat je door oefenen meester wordt in datgene wat voor jou belangrijk is…

Definieer je levensmissie

Iedereen heeft zijn ding. De mijne is het verder helpen van anderen. Ik heb een obsessie voor het verder helpen van mensen op emotioneel, zakelijk én financieel vlak. Het is een echte levensmissie (en visie) geworden. Elke keer dat ik hier meer over kan en mag leren, is een geschenk. De geschenken doen zich voor bij andere mensen, bij mezelf, in ons gezin, in boeken en in de fouten die we maken, overwinnen en waaruit we sterker naar voren komen.

Iedereen heeft zijn of haar 10.000 uur die hij of zij bestudeert in het leven. Het is alleen echt essentieel dat we bewust beslissen wat het is dat we bestuderen en in de wereld zetten. Zonder deze bewuste keuze kan het gebeuren dat je onbewuste iets gaat bestuderen waarop je dan wel expert geworden bent, maar op een vlak dat voor jou niet belangrijk is. Zorg dat je het expert-wiel stevig in handen krijgt en die richting op stuurt waarheen het expert-schap jouw leidt…

Wil je meer weten over de 10.000 uur regel en hoe je hiermee het leven van anderen én jezelf kunt veranderen? De boeken van Malcolm Gladwell zijn een eerste startpunt waarmee je verder kunt komen

Op welk vlak ben jij bezig om de 10.000 uur regel te behalen?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans Weekend.

In het Succes In Balans Weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het over persoonlijke, zakelijke EN financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] en nog eens oefenen. Dit deed bij mij een lampje branden over de 10.000-uur-regel waar ik eerder deze blog over schreef. Het concept is simpel: je oefent iets 10.000 uur en je zult de meester worden op een […]

Met spiritualiteit en met tekenen en schilderen

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!