Gameplan 2017

Het is bijna kerst en het nieuwe jaar dient zich aan. Deze week ben ik, zoals je wellicht hebt gezien, op retraite in een benedictijnenklooster in Zwitserland.
Picture of Sven Veenstra

Sven Veenstra

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]ChristmasHet is bijna kerst en het nieuwe jaar dient zich aan. Deze week ben ik, zoals je wellicht hebt gezien, op retraite in een benedictijnenklooster in Zwitserland. Ik kies vaak de periode  voor de kerst om terug te kijken op het oude jaar en vooruit te plannen voor het nieuwe jaar, dat met rasse schreden naderbij komt.  Een van de dingen die mij opvalt tijdens deze retraite is het feit dat de benedictijnen super efficiënt omgaan met hun tijd. Ondanks de 5 gebedstijden per dag komt er heel veel uit hun handen. Zonder stress maar met veel levensplezier. In deze blog geef ik je een aantal tips om van 2017 jouw  beste jaar ooit te maken middels het schrijven van jouw ultieme gameplan.

Terugblik op 2016:

Nu 2016 bijna is afgelopen is het tijd om terug te kijken en van het afgelopen jaar te leren. Hierin staan twee vragen centraal.

  1. Wat ging goed?

Maak voor jezelf een lijst van dingen die het afgelopen jaar goed gegaan zijn. Kijk of je een patroon ziet (want dat is er in de meeste gevallen;)) tussen die dingen die goed zijn gegaan.

  1. Wat had beter gekund?

Maak voor jezelf ook een lijstje met die dingen die juist niet zo lekker zijn gegaan. Juist in die dingen die beter kunnen, vind je vaak de parels van vooruitgang die op je liggen te wachten. Groei ontstaat meestal vanuit die dingen die je niet zo goed gedaan hebt en die beter kunnen. Kijk bij dit lijstje ook naar het patroon dat ervoor gezorgd heeft dat deze dingen niet gegaan zijn zoals je wilde dat ze gaan. Dit patroon geeft jouw belangrijkste (persoonlijke) aandachtspunt voor het nieuwe jaar weer.

Gameplan 2017:

Tijdens mijn retraite maak ik, wat ik noem, een gameplan voor het volgende jaar. Hierin staan mijn belangrijkste doelen (ik heb er 7) en hoe ik deze zal bereiken. Voor 2017 ligt mijn focus nog meer op het aanbieden van mijn kennis en het delen hiervan met zoveel mogelijk mensen. Ik heb mezelf een doel gesteld om een bepaald aantal mensen te bereiken met onze trainingen, webinars, workshops, blogs en coaching. Vanuit dit doel ga ik verder werken om mijn gameplan vorm te geven. Dit is hoe ik dat doe:

  1. Grote doel: Definieer voor jezelf jouw belangrijkste doel voor het nieuwe jaar. Een goed doel begint altijd met IK (het gaat immers niet over iemand anders maar over jou), dan een werkwoord gevolgd door het woordje NU. Een goed doel zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

Ik help NU 1.000 mensen in mijn praktijk.

Concreet, helder en meetbaar.

  1. Deel het doel door 12: Op deze manier heb je een duidelijk overzicht wat je subdoel per maand is dat je op deze manier kunt bereiken. Ook heb je op die manier voor jezelf helder of je op schema ligt met het realiseren van doelen ja of te nee. In dit geval zou dat betekenen dat we 1.000/12= 83 mensen gemiddeld per maand zouden moeten helpen om dit doel te realiseren.  
  2. Bepaal het middel: Zodra je je subdoelen helder hebt, bepaal je voor elk subdoel hoe je dat doel gaat behalen. Je hebt in het voorbeeld nu de 83 mensen per maand die je wilt bereiken. Vervolgens kies je op welke manier je dat doet: Live training, seminar, informatieavond, skype-afspraken, webinar of wellicht door een online actie. De ene maand kies je voor een seminar, de volgende voor een online actie enzovoorts.
  3. Wie?

Veel ondernemers stellen zich de vraag HOE ze zoiets kunt realiseren. De juiste vraag hier is niet HOE je het kunt doen maar WIE het voor je kan doen.

Houd bij het schrijven van je gameplan natuurlijk rekening met die dingen die je voor jezelf en eventueel je gezin wilt doen. Een bedrijf creëren dat dienend is aan jou betekent dat je voor jezelf altijd voldoende tijd inruimt voor privé dingen. In mijn gameplan heb ik bijvoorbeeld niks actiefs staan in augustus omdat dat een tijd is dat we met het gezin weg zijn. Natuurlijk kunnen we in augustus wel iets online doen zodat de weg naar het doel niet stil komt te liggen…

Veel succes met het uitschrijven van jouw gameplan voor het nieuwe jaar 2017! Sowieso wens ik jou een super kerst toe en een heel mooi nieuw jaar waarin al jouw wensen gecreëerd kunnen worden.

Kun je het aankomende jaar een steun in de rug gebruiken? Wil je in 2017 ECHT groeien met je business als hooggevoelige ondernemer?

De afgelopen jaren hebben we honderden ondernemers mogen begeleiden. Hun groei en succes heeft ons veel vreugde en nog veel meer passie bezorgd. Want dit is onze missie.

Na het werken met zoveel passievolle en inspirerende ondernemers hebben we het ideale online programma kunnen creëren zodat we je ook kunnen begeleiden wanneer je niet bij de live opleidingen kunt zijn. (Veel mensen hebben hierom gevraagd)

Het rijkdom programma richt zich op 3 elementen. Voor elke losse module hebben we een stappenplan gemaakt dat je op jouw tempo en jouw manier kunt volgen en vooral kunt uitvoeren. 24 uur per dag, 7 dagen per week!

=======================================
Bekijk hier onze speciale kerst en introductie actie
=======================================

Heb jij voor jezelf een gameplan voor 2017? Zo ja, hoe ziet het eruit? Zo nee, waarom niet?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppenhier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!