Geef jij teveel weg?

Hooggevoelige mensen zijn gevers. Ze houden ervan om anderen blij te maken. Maar, om veel te kunnen geven is het belangrijk om de juiste dingen op het juiste moment te geven.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]geef jij teveel wegHooggevoelige mensen zijn gevers. Ze houden ervan om anderen blij te maken, maar kunnen hierbij zichzelf nogal eens vergeten…

Geef jij altijd alles voor je klant? Zonder belemmeringen? Grote kans dat je zóveel weggeeft, dat het averechts werkt en je daarmee juist klanten afstoot. In de betekenis-economie is het essentieel om je kennis op een dusdanige manier te geven zodat je klanten stap voor stap met jou mee kunnen groeien. Alles of teveel weggeven in één keer is voor veel hooggevoelige ondernemers dan ook een bedreiging voor hun business.

Wanneer geef je nu teveel weg? Hieronder een tweetal situaties waarin je teveel in één keer weggeeft.

1. Je hebt slechts één product of dienst:

Op deze manier geef je “alles” in één keer en dit is voor je klant vaak een overload aan informatie. Binnen betekenisvol ondernemen is een belangrijke rol weggelegd voor de zogenaamde kennisondernemers. Deze ondernemers verkopen hun kennis aan anderen. Juist voor dit type ondernemers is het essentieel om de kennis op te delen in 3 of 4 producten. Ook weer niet teveel producten natuurlijk, want dan krijgen je klanten weer last van keuzestress (teveel keuze leidt vaak tot geen keuze). Een uitgebalanceerde weg waarin je per product een stap verder gaat met je klant en hem of haar steeds verder helpt. Door te doseren in wat je aan welke klant geeft, zul je merken dat je je klanten vele malen beter kunt helpen en meer mensen gebruik kunt laten maken van jouw kennis.

2. Je verkoopt direct je tijd:

Tijd is een kostbaar goed. Zo ook in je business. Daarom is het goed om niet meteen één op één te werken. Dit kost je immers de meeste tijd. Om dit te voorkomen, zou je een product kunnen creëren waarbij jouw directe betrokkenheid met de klant niet nodig is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een online programma dat klanten eerst grotendeels zelfstandig doorlopen vóórdat ze gebruik maken van jouw uren. Je maakt hiermee meteen duidelijk dat jouw tijd kostbaar is.

Natuurlijk kan iemand direct gebruikmaken van één-op-één contact, maar dan is het belangrijk dat daar een ander prijskaartje aan hangt; een prijskaartje dat jouw kostbare tijd representeert. Doe je dit niet, dan leer je jouw (potentiële) klanten niet dat jouw tijd kostbaar is en doe je jezelf daarmee tekort. Je kunt per dag of per week immers maar een beperkt aantal klanten één-op-één helpen.

Door je één-op-één product hoger te prijzen – en daarmee dus ook exclusiever te maken – maak je automatisch ook een voorselectie van klanten. Alleen degenen die jouw waarde inzien en degenen met de grootste motivatie en de wil om er iets van te maken, zal je gaan aantrekken. Dit kun je veel moeilijker bereiken als je direct één-op-één werkt.

Hoe je gefaseerd je talent aan je klanten kunt geven

Het startpunt hier is dat je nadenkt over de weg die elke klant aflegt. Dit wordt ook wel je product-funnel genoemd. Je product-funnel stelt je in staat om je klant beetje bij beetje verder te helpen. In je funnel maak je verschillende productgradaties, waardoor je een aanbod voor elke portemonnee hebt. Tegelijkertijd ben je zuinig met je tijd doordat je niet direct één-op-één werkt met iedere klant die zich aandient. Hierdoor zullen je inkomen en je vrije tijd drastisch gaan veranderen. Je wordt beter betaald voor je één-op-één werk EN je kunt veel meer mensen helpen, omdat je niet bij elk product fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Geef jij teveel weg?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

In het Succes In Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel hiervan is het definiëren van je zakelijke rijkdom en het succesbedrijf dat jij wilt.

Info en aanmelden kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
11 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hallo. Ook ik herken veel als hsp’er/zzp’er. Mijn/ons bedrijf (samen met mijn man) runnen een praktijk. Hoofdzakelijk
Mensen begeleiding met relatie problemen. Maar helaas…. mensen kiesen te snel voor een scheiding. Dus cliënten blijven weg. Terwijl wij een goed product hebben om preventief aan de slag te kunnen gaan. Wanneer hebben jullie weer een workshop. Zou graag willen deelnemer om te kijken hoe we anders zoude kunnen werken. Warme groet, Susan

Zo herkenbaar. Stappen info dus… nog even aan werken.

Dank je, Bas. Zeer waardevolle informatie. Herkenbaar…

BESTE BAS
DIT ARTIKEL IS ME OP HET LIJF GESCHREVEN
DE ENIGE TROOST IS DAT ER DUS BLIJKBAAR NOG ZO VAN DIE GEKKE ENGELTJES OP DE WERELD RONDLOPEN ZOALS IK…
GRAAG HAD IK GEKOMEN NAAR JE SUPER WORKSHOP MAAR IK ZIT IN EEN BENARDE FINANCIELE SITUATIE EN MOET PRESTEREN DIT WEEKEND
GRAAG TOT VOLGENDE KEER
IK STUUR JE HEEL VEEL LIEFS EN WENS JULLIE ALLEN HEEL VEEL SUCCES EN LEERZAME UREN SAMEN
WENDY
LA VIE EN ROSE

Ik geef inderdaad veel te veel weg ,dit omdat ik ook geen nee kan zeggen.
Met weer het gevolg dat mensen hier weer misbruik van maken .
Maar ik wil mijn goede karakter ook niet kwijt ????

Allemaal goed en wel, maar ik heb een instituut voor huidverbetering en ben dus altijd 1op1 bezig…ik ben constant bezig met klanten…

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

11
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!