Inspiratie
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Stel, je bent ondernemer en je biedt jouw product of dienst aan anderen aan. Dan is er creativiteit en inspiratie nodig om tot een innoverende business te komen waarin nieuwe ideeën worden gelanceerd, marktbewegingen worden gevormd en waarin geluk wordt gecreëerd voor de gehele keten. Maar wat doe je als die inspiratie niet komt? Lees er meer over in deze blog.

Inspiratie kun je niet forceren

Dit is wellicht het allerbelangrijkste. Inspiratie laat zich niet dwingen. Daarvoor is het te vluchtig. Inspiratie is gebouwd op ingevingen, op gedachten of beelden die je binnen krijgt. Inspiratie kun je dus niet forceren. Je kunt slechts alert zijn op dat wat zich aandient.

Maar wat doe je als je wél inspiratie nodig hebt? Laat het dan los! Ga een rondje met de hond in het bos wandelen of stap in de auto en ga een rondje rijden. Het belangrijkste is dat je, op het moment dat je voelt dat de inspiratie niet stroomt, je eigen patronen onderbreekt en iets anders gaat doen. Hieronder deel ik de vijf methoden die ik gebruik om inspiratie te bevorderen.

1. Stap eruit

Geen inspiratie? Stap eruit! Sta het jezelf toe om deze stap te zetten. Je bent immers vaak veel productiever als je ervoor kiest om juist los te laten van het ‘moeten’. Mijn beste ideeën komen als ik juist ‘niks’ aan het doen ben. Het klinkt gek, maar dat is het voor mij niet. Creativiteit help je juist een handje door er niet over na te denken en even iets anders te gaan doen. Het is alsof je hersenen dan de ruimte krijgen om nieuwe inspiratie te kunnen ontvangen.

2. Voed je bewustzijn

Vaak hebben we het over fysieke voeding dat we wel of juist beter niet moeten eten of drinken. Waar de discussie vaak niet over gaat, is het voeden van het bewustzijn. Wat mij betreft is dit een belangrijk element om je creativiteit weer een boost te geven. Waar je aan kunt denken, is bijvoorbeeld het lezen van een boek of het beluisteren van een podcast. Belangrijk hierin is het besef dat het brein heeft voeding nodig. Het krijgt de voeding door de dingen die jij gedurende de dag kiest om het brein binnen te laten komen. Wees hierin dus selectief. Voor je het weet, zit er een gedachte in je brein die niet-ondersteunend is aan je doelen. Door bijvoorbeeld selectief te luisteren naar bepaalde podcasts, kun je ook weer extra nieuwe ideeën krijgen over hoe je bepaalde dingen op een andere, nieuwe manier kunt bekijken.

3. Praat met anderen

Strikt genomen is dit natuurlijk óók het voeden van je bewustzijn. Als je even geen inspiratie hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eens bij een andere bekende ondernemer op de koffie te gaan. Mijn persoonlijke favoriet hierin is een collega-ondernemer uit de buurt. We praten over van alles en nog wat. Soms val ik 2 minuutjes binnen tussen 2 afspraken door. Op een ander moment praten we 2 – 3 uur aan één stuk over van alles en nog wat. Het gevolg is, dat ik vaak een of meerdere ideeën uit te werken heb voor bijvoorbeeld blog-artikelen voor de weken die komen. Het is echt gaaf om te merken, dat je door los te laten andere resultaten krijgt.

4. Reis

Dit is misschien wel mijn favoriete manier om inspiratie op te doen. Door te reizen krijg ik heel veel inzichten én nieuwe ideeën. Dit betekent natuurlijk niet dat je per sé, elke keer als je geen inspiratie hebt, een grote buitenlandse grote reis hoeft te gaan maken (mag uiteraard wel :)). Waar het hier voor mij om gaat, is dat je gevoed wordt met andere inzichten, met andere culturen, met andere standaarden. Dit is een andere vorm van bewustzijn die een grote impact kan maken op hoe je de processen waarin je dagelijks zit, verwerkt. In plaats van te wachten tot je vast komt te zitten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om af en toe eens een reisje in de vorm van een (mini) break te organiseren. Een goede retreat kan hier overigens ook onderdeel van uitmaken.

5. Schrijf

Eén van de dingen die mij opvalt, is dat vele succesvolle mensen altijd een notitieboekje bij de hand hebben. Een boekje waarin ze de dingen die er voor hen toe doen opschrijven. Zelf heb ik een aparte notitie-pagina in mijn telefoon gemaakt met als titel ‘master content ideas’ ;). Dit boekje heb ik (bijna) altijd bij me, omdat ik m’n telefoon (bijna) altijd overal mee naartoe neem – wanneer ik niet aan het telefoon-detoxen ben uiteraard ;-).

In een boekje – of de notitie-pagina in je telefoon – kun je dan bijvoorbeeld schrijven over content-ideeën of over andere dingen die je fascineren of inspireren natuurlijk. In tijden waarin je even geen inspiratie hebt, kun je dan terugkijken naar de dingen die je in dat boekje of op die notitie-pagina hebt opgeschreven. Dit kan ervoor zorgen dat je uit de stagnatie komt en weer verder kunt.

Wat doe jij als je (even) geen inspiratie hebt?

Herken je (enkele van) de vijf methoden die ik gebruik? Of heb je andere manieren die voor jou goed werken wanneer je vastloopt? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Zoals je in deze blog leest is het creëren van rijkdom op alle vlakken soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business & Meaning.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!