Tijd
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

We gaan richting de Kerstperiode en dat zet mij altijd tot nadenken. Ik reflecteer over de afgelopen tijd en stel mezelf vragen over waar ik mee bezig ben in mijn leven. Heb ik de juiste prioriteiten? Deel ik mijn tijd goed in? Ben ik wel ‘effectief’ bezig?

In gedachten blik ik terug op de afgelopen maand. Eerst gaf ik de training Top Ondernemer aan de deelnemers uit het jaarprogramma. Vier dagen daarna vertrok ik zelf voor een 3-daagse training naar Amsterdam. Vervolgens heb ik een week in Zwitserland gezeten om verder te werken aan m’n nieuwe boek om vervolgens bij terugkomst het Succes In Balans Weekend te geven. Ik kan wel zeggen dat de afgelopen paar weken goed bezet waren :-).

Het woord ‘druk’ zal je mij niet zo snel horen gebruiken. De maatschappij is al druk genoeg. Mijn Benedictijnse mentor (in het Zwitserse klooster) heeft mij geleerd hoe je veel gedaan kunt krijgen zonder stress te ervaren en zonder jezelf druk te noemen.

Ben je ‘druk’?

Wat mij altijd zo verrast, is hoe maatschappelijk geaccepteerd het is om jezelf ‘druk’ te noemen. Om continu maar bezig te zijn en ver van jezelf af te staan. Tegelijkertijd fascineert het mij ook, omdat veel mensen zichzelf allerlei verhalen vertellen waarom ze zo druk zijn.

Neem bijvoorbeeld het Succes In Balans Weekend. We hebben daar nu bijna 3.000 mensen in mogen helpen de afgelopen jaren. Aan het einde van de training hoor ik dan vooral de verhalen over waarom mensen de volgende stap niet kunnen maken. Het zijn de verhalen over de dingen waar ze allemaal druk mee zijn. Vaak wordt er dan nog bij gezegd, dat ze later nog wel eens terugkomen voor de volgende stap. Vervolgens zien we hen nooit meer terug. Van uitstel komt dan helaas afstel…

Dit zet me altijd weer aan het denken over de dingen die ik tegen mezelf zeg en over de dingen die ik doe – of niet doe. Nu dus ook over de afgelopen periode in aanloop naar het nieuwe jaar. Wat wil ik in het komende jaar gaan neerzetten? Wat zijn m’n prioriteiten? Hoe ga ik m’n tijd indelen?

Doe je datgene waarvoor je op de wereld bent gekomen?

Dit is wat mij betreft de belangrijkste vraag die je als hooggevoelige ondernemer met regelmaat aan jezelf zou moeten stellen. Wat ben je aan het doen? Doe je wat je wil doen? Leef je jouw persoonlijke missie?

Wat ik vaak zie gebeuren, is dat veel mensen zichzelf hierover niet bepaald ondersteunende verhalen vertellen. Zij vertellen zichzelf, dat ze volgende week – of volgende maand of volgend jaar – wel hun levensmissie zullen leven. Dat ze ‘later’ hun tijd wel goed zullen besteden. Dat ze ‘morgen’ hun beste leven wel zullen leven. Hiermee vertellen ze zichzelf, dat uitstel van dit alles dus oké is.

Neem jezelf daarom zo af en toe eens onder de kritische loep en ga eens na welke verhalen jij jezelf vertelt. Helpen die verhalen je verder in jouw ontwikkeling of merk je dat je vast komt te zitten? Welke andere verhalen zou je jezelf dan kunnen gaan vertellen om verder te komen?

Ik geloof, dat we allemaal op aarde zijn gekomen met een zielenmissie en dat het onze taak is om die missie duidelijk te krijgen en vorm te gaan geven. Sommige mensen leven hun missie volledig, anderen ontdekken hun missie gaandeweg. Sommige mensen zijn helemaal niet met hun missie bezig. Ik zie een duidelijke trend, dat steeds meer mensen dichter bij zichzelf komen en blijven. Dat ze in zichzelf écht wel voelen of ze hun leven leven zoals het bedoeld is en dat het altijd een persoonlijke zoektocht is om die missie te vinden. Mocht je meer willen weten over de zoektocht naar je zielenmissie, kijk dan ook eens naar deze blog.

Waar geef jij in 2019 aandacht aan?

Bewust en onbewust hebben we allemaal bepaalde dingen die we belangrijk of juist helemaal niet belangrijk vinden in het leven. Het interessante is, dat vooral de onbewuste lijst van prioriteiten je óf verder helpt, óf je juist verder blokkeert in het leven van je zielenmissie.

Wat ik zelf heb gemerkt, is dat we als mensen simpelweg geen tijd hebben om overal tijd voor te hebben. Misschien krijgen we in een mensenleven maar een beperkt aantal kansen en is het aan ons om ze te pakken of ze te laten lopen. Dit is een eenvoudig input- output-verhaal. Wat je zaait, zal je oogsten. Datgene waarin je investeert, zal je helpen groeien. Ik hou van dit proces! Het ligt zo dicht bij de natuur – en onze natuur als mens.

Zie geld als een bijproduct van succes

Geld heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Tot een aantal jaren geleden. Ik merkte dat het mij begon te beperken en ik vond het steeds lastiger om er een goede verbinding mee maken. De laatste jaren heb ik hieraan mogen werken en is m’n relatie met geld veranderd. Geld is voor mij een bijproduct van succes geworden. Wat ik daarmee bedoel, is dat wanneer je anderen helpt om succesvol te worden, dat je dan zelf uiteindelijk ook in overvloed kunt leven.

Overvloed is dan een gevolg van de keuze om anderen verder te willen helpen. Deze insteek hielp mij de afgelopen jaren om meer impact te maken en meer te verdienen. Met veel plezier en passie, zonder stress. Ik nodig jou van harte uit om voor 2019 hetzelfde te gaan doen.

5 dingen om in 2019 in ieder geval tijd voor te maken

Nogmaals, we hebben geen tijd om overal tijd voor te hebben. Dit betekent dus dat we keuzes moeten maken voor hetgeen we willen doen. Het alternatief is dat je kiest voor wat je krijgt. De keuze voor het één of het ander is natuurlijk wel wezenlijk anders, maar dat terzijde.

Hieronder benoem ik 5 dingen waarvan ik denk dat ze belangrijk genoeg zijn om hoe dan ook op te starten of te blijven doen in 2019:

1. Persoonlijke ontwikkeling, om dichter bij je zielenmissie komen

Dit kan op allerlei gebieden. Persoonlijke ontwikkeling gaat je het meeste opleveren wanneer je werkt aan de dingen die op dit moment niet zo lekker lopen. Dan ga je namelijk de meeste groei ervaren. Blijf echter niet hangen in de comfort zone van het nog beter worden IN je business, maar werk zeker ook AAN je business.

2. Tijd voor jezelf

De beste tijd is tijd voor jezelf. Plan deze als eerste in. Wacht niet tot er geen ruimte meer is in je agenda. Zorg voor jezelf en plan die tijd voor jezelf in. Pas wanneer je in staat bent om voor jezelf te zorgen, kun je er ook zijn voor anderen. Dus wat wordt het voor jou in 2019? Een keer een retraite van 1 week? Een aantal mini breaks? Vakantie? Maar ook: wat ga je op wekelijkse of dagelijkse basis doen om goed voor jezelf te zorgen? Regelmatig een pauze inlassen? Af en toe een paar uur of een dag vrij? Pak je agenda erbij en plan het in!

3. Routines

Blijf werken aan je succesroutines. Meer info hierover vind je in deze blog.

4. Beelden en gedachten positief beïnvloeden

Het brein werkt vanuit woorden en beelden, ook wel gedachten. Maak er een gewoonte van dat je jouw gedachten gedurende de dag positief gaat beïnvloeden. Hiermee zul je het manifestatie-proces versnellen.

5. Jezelf eerst betalen

Dit is een succesroutine, maar omdat dit zo belangrijk is, benoem ik het hier even apart. Waar het op neerkomt, is dat je een deel van je inkomsten op een aparte rekening zet. 10% is een goed uitgangspunt. Deze aparte rekening is ervoor bedoeld om ermee te gaan investeren.

Kom je niet rond wanneer je 10% van je inkomsten apart zet? Begin dan met een lager percentage en ga elke maand een procentje omhoog. Zorg er in ieder geval voor dat je dit proces start. Lees voor meer uitleg deze blog.

Waar ga jij in 2019 meer tijd aan besteden?

Welke zaken zijn voor jou belangrijk om te gaan doen? Maar ook, wat ga je niet meer doen? Welke routines helpen jou om verder te komen op jouw pad? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder!

Mirna en ik besteden veel tijd aan onze groei. Op alle vlakken. De groei wij meemaken, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodigen we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken in het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!