tijd en vrijheid
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Geld. Een thema dat voor hooggevoelige mensen op zijn zachtst gezegd vaak ‘nogal beladen’ is. Ook in mijn leven is dit een tijd lang zo geweest en heb ik best met dit thema geworsteld. Totdat ik een aantal mega-inzichten heb mogen krijgen die mijn mindset over geld voor altijd hebben veranderd. In deze blog meer over geld, tijd en vrijheid.

Geld als tool

Geld speelt een prominente rol in het leven van heel veel mensen, ook al geven ze dit zelf vaak niet toe. Wat ik regelmatig bij deelnemers in het jaarprogramma zie gebeuren, is dat ze vaak de interesse en de wil hebben om zich persoonlijk te ontwikkelen, maar dat ze de grootste moeite hebben wanneer het over financiën gaat. Dan lopen ze vaak vast. Geld lijkt in het leven van veel hooggevoelige mensen geen grote rol te spelen. De focus ligt vooral op persoonlijke ontwikkeling en groei. Maar wanneer we dieper gaan kijken, is die geld drive er natuurlijk wel. Je moet simpelweg ergens van rondkomen. Een HEEL interessant spanningsveld als je het mij vraagt. Het is namelijk net alsof persoonlijke ontwikkeling en financiën los van elkaar staan en elkaars tegenpolen zijn. Niets is natuurlijk minder waar…

Geld wordt vaak gezien als tool en het heeft zowel negatieve als positieve associaties. Iets dat ik heel vaak tegenkom, is het feit dat hooggevoelige mensen vanwege ‘financiële verplichtingen’ vast blijven hangen in hun leven. Ze willen meer in hun leven bereiken; meer zingeving, meer groei en meer impact. Maar ze hebben geld nodig om de boel draaiende te houden. Het gevolg? Ze verdienen geld door kostbare tijd ervoor te verruilen. Niet nodig en bovendien contraproductief!

Geld gaat over tijd en vrijheid

De nummer 1 reden waarom mensen meer geld willen, is omdat ze hierdoor meer tijd en vrijheid zullen hebben. Punt. We zijn dus helemaal niet bezig met geld op zich. We zijn bezig met datgene wat geld voor ons kan doen. Dat is het creëren van meer tijd en vrijheid in ons leven. Dát is waar het écht over gaat en wat écht belangrijk is.

Stel jezelf rondom geld dus vooral andere vragen. Bijvoorbeeld: “Hoe kan ik deze maand voor mezelf nog meer tijd en vrijheid creëren?” Of: “Wat zou ik nu écht willen doen op het moment dat geld geen issue meer is?” Dan kom je vele malen dichter bij jezelf, dichter bij je kern en dichter bij de reden waarom je hier op aarde bent gekomen.

Geld houdt vele mensen vast in oude conditioneringen. Dat je hard moet werken en moet sparen om financieel vooruit te komen bijvoorbeeld. Of, anders gezegd: je krijgt meer tijd en vrijheid als je spaart. Dat is deels waar. Waar het vooral over gaat, is hoe je die negatieve geldprikkel zo snel mogelijk kunt elimineren uit je leven. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je leven niet meer negatief wordt beheerst  door de vraag of je het einde van de maand wel haalt. Of dat je je huidige levensstandaard wel kunt handhaven op het moment dat je minder verdient. Hoe je je geest open kunt stellen voor andere mogelijkheden.

Waar gaan tijd en vrijheid dan over?

Tijd en vrijheid gaan over het inrichten van je leven zoals jij het wilt, ongeacht je huidige financiële situatie. Zonder na te hoeven denken over wat iets kost en of je het wel kunt betalen. Dan wordt het interessant!

Doe maar eens een visualisatie over hoe je leven eruit zou zien als geld geen belemmering meer voor je is. Stel jezelf eens voor dat alles mogelijk is. Om te spreken met de woorden van Tony Robbins: stel jezelf eens voor dat je de tijd en de vrijheid hebt om te doen wat je wilt, met wie je wilt, wanneer je wilt, hoe vaak je wilt en waar ter wereld je wilt. Schitterend toch!

Het interessante is vooral dit: als geld niet gaat over geld, maar over het creëren van meer tijd en vrijheid, dan zijn er ook andere tools die je meer tijd en vrijheid kunnen brengen in je leven.

Hoe creëer je meer tijd en vrijheid in je leven?

Er zijn natuurlijk tientallen – zo niet honderden – mogelijkheden hoe je meer tijd en vrijheid in je leven kunt creëren. Laat mij er één voor je uitdiepen. Want, als geld over tijd en vrijheid gaat, dan is dat dé tool waarin je wilt uitblinken. En dan vooral slim met geld omgaan. Het gaat er natuurlijk óók om hoe je je financiële intelligentie verhoogt. Dat je geld voor je laat werken op weg naar financiële vrijheid. Deze weg is niet voor iedereen weggelegd, omdat je hierin enorm met jezelf wordt geconfronteerd (de oude conditioneringen).

Wat de wereld vooral nodig heeft, zijn hooggevoelige ondernemers die als doorgeefluik voor geld willen dienen. Ondernemers die geld aantrekken om daarmee maatschappelijke doelen te steunen. Ondernemers die hiervoor door hun eigen weerstand heen durven te breken omtrent alles wat met geld te maken heeft. Die de afkeer van geld durven loslaten. Die geld willen aantrekken voor zichzelf, maar vooral om het financiële systeem van binnen uit te veranderen.

Hoe creëer jij meer tijd en vrijheid in je leven?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

 

In het Succes In Balans Weekend helpen wij je heel graag verder met het zetten van stappen op weg naar meer tijd en vrijheid in je leven. Het is onze visie om steeds meer mensen te helpen tijd en vrijheid te creëren, juist omdat vanuit die positie nog meer impact mogelijk is.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

 

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

 

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

vrijheid kan je NU creeren. door te accepteren hoe de zaken in je leven nu zijn en dankbaar te zijn voor wat is, incl de shit.
Altijd maar meer willen dan er nu is
lijdt tot onvrijheid. tot koortsachtig mee rennen met de meute die eveneens een leven lang altijd op weg zijn naar meer ,meer en anders.
Het leven gaat niet om materie. maar om de weg die je zelf aflegt, die hopelijk persoonlijke vrijheid brengt, ongeacht de situatie in de buitenwereld. Natuurlijk is er een verschil in wat je met je geld doet. ga je het investeren om de wereld , mensen of dieren oid te helpen, te delen of ga je er een zoveelste nieuwe inrichting en verre vakantie mee bekostigen. Hoe het ook is, tijd zit in je hoofd en vrijheid idem. Ik praat overigens niet uit een luxe positie , mijn situatie is van faillissementen naar bijstand en ernstige ziekte en een niet rooskleurig plaatje. Toch voel ik me redelijk vrij , vrijer dan toen ik veel geld had en de hele dag druk met werk was, ook al was dat werk mijn passie. Ik heb het toch voor elkaar gekregen me oprecht dankbaar te voelen. En nee, dat kwam niet zomaar daar heb ik heel veel jaren voor moeten knokken. Een ding weet ik zeker: echt geluk kan prima zonder geld. Geld kan je iets blijer maken als je toch al blij was. geld maakt zeker niet blijer als je dat diep van binnen al niet was. niks en niemand uit de buitenwereld kan je vrijheid verschaffen. alleen jij. van binnenuit.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!