Geld gaat niet over geld

Veel hooggevoelige mensen hebben een uitdaging om geld in hun leven te creëren. Maar, gek genoeg gaat geld helemaal niet over geld.
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]euro geldVeel hooggevoelige mensen hebben een uitdaging om geld in hun leven te creëren. Maar, gek genoeg gaat geld helemaal niet over geld. Er zitten overtuigingen op geld die niet altijd even ondersteunend zijn en hierdoor ontstaat een verkeerd beeld van geld en zijn functie. In deze blog meer over geld en de functie die het wat mij betreft verdient.

Je tijd verkopen?

We hebben allemaal maar een beperkte hoeveelheid tijd in ons leven. Het is een van de allerbelangrijkste gelimiteerde zaken die we hebben. Paulo Coelho zegt hierover: “Time wasted is life wasted”.  Een van mijn diepste overtuigingen in de huidige wereld is dat veel te veel mensen hun leven inrichten rondom dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de verkeerde denkbeelden rondom geld. Ze doen dingen die ze eigenlijk niet leuk vinden “omdat het geld oplevert”. Een onderdeel van de missie van de hooggevoelige ondernemer is om iedereen met zijn of haar talent geld te laten verdienen. Je tijd verkopen is iets wat je doet als je (nog) niet helemaal durft te vertrouwen op je talent en dat dat specifieke talent van jou iets te bieden heeft aan anderen. Dat jouw talent de wereld beter maakt.

Geld=vrijheid & tijd

Je echte financiële waarde heeft helemaal niks te maken met geld. Het gaat over de tijd en vrijheid om te doen wat je wilt, hoe vaak je dat wilt, met wie en wanneer je wilt. Als we loskomen van het concept geld als losstaand iets kunnen we een volgende stap maken. Vanuit daar zien we dat geld slechts een tool is om je tijd en vrijheid mee op te slaan en uit te bereiden. Allereerst is geld een middel om tijd en vrijheid te creëren voor jezelf en je gezin. Natuurlijk is geld een belangrijk tool om deze vrijheid te bereiken. Iedereen kan vrij zijn maar slechts weinigen zullen in hun leven het gevoel ervaren van financiële zekerheid om te doen wat je wilt. Zonder de druk en stress van geldtekort.

Impact vergroten:

Als je de vrijheid en tijd hebt om te doen wat je wilt, hoe vaak je dat wilt, met wie en wanneer heb je de ruimte om je positieve impact op de wereld nog verder te vergroten. Door meer geld aan te trekken kun je ook mensen helpen die je anders wellicht niet zou helpen. Of bijvoorbeeld pro deo werken mocht je dat willen. De druk van de financiën is weg waardoor je heel anders naar de wereld gaat kijken.

Hoe kijk jij tegen geld aan?

Heb je moeite met het aantrekken van geld? In het Succes in Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel hiervan is het aantrekken van meer financiële overvloed (en indirect dus meer tijd en vrijheid!) Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Hoe kijk jij tegen geld aan?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
14 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Maar er is meer te zeggen over dit thema. Want, het interessante is dat geld in essentie helemaal niet over geld gaat. […]

[…] Maar er is meer te zeggen over dit thema. Want, het interessante is dat geld in essentie helemaal niet over geld gaat. […]

Ik investeer nu enkele jaren in mezelf en wat mijn verlangen is met het pad dat ik wil volgen als hoogsensitief persoon dat ik op latere leeftijd heb ontdekt.

Wat ik als valkuil bij mezelf merk is dat ik zo open sta met opleidingen dat ik overal in meega en mijn financiële begrenzing niet meer opmerk. Is het mijn passie of mijn grote onzekerheid met praktijk dat ik nog naar opleidingen zoek ?

Ik heb helaas nu een heel pijnlijke ervaring opgedaan, vooraleer ik op jullie site terecht kwam. Ik had iemand gecontacteerd die mij zou helpen bij het opstarten van een bloeiende praktijk, hij ging mij een jaar opvolgen met praktijk, website, klantenwerving enz. Na eerste gesprek rond praktijk, laten we maar zwijgen hoe dit praktisch verliep, kreeg ik bij afsluiting de opdracht met enkele enquête vragen die ik bij vrienden, kennissen moest afnemen, waarbij een vraag was dat ze de 10 grootste problemen moesten noteren. Dit kwam nadien bij mijn gevoel niet goed binnen, ik vond dit hun privacy en dit doe je enkel via individuele therapie als de persoon dit zelf aangeeft. Dus ik luisterde naar mijn gevoel en liet dadelijk via mail weten dat dit niet goed voelt maar kreeg geen reactie. Toen ik dan via mail liet weten dat ik wou stopzetten, kreeg ik reactie dat ik geen overleg had gedaan en een mooi factuurtje van 390 € voor één sessie toegestuurd. ( praktisch geen uur gewerkt, wel wandeling en terrasje en terwijl wat gebabbeld en totaal ben ik daar 2,5 uur geweest dat hij mooi met tijd, ontspanning aan elkaar heeft gebracht maar niks echt concreet gedaan is) Ik was echt compleet in emoties hierbij, ongeloof en onmacht kwam naar boven. Wat moet ik hiermee ? Ben naar boekhouder toegestapt en er is aangetekend verstuurd met weigering tot betaling. Een heel klein hartje had ik maar ik heb hulp nodig of dit wettelijk wel mag. Er is niets concreet rond dit bedrag besproken of ondertekend geweest. Ik kreeg dan wel dadelijk reactie met mail dat als ik assertief wil zijn, ik ook rekening moet houden met de ander, eigen verantwoordelijkheid moet nemen en die oordelen kwamen echt fel binnen voor mij want is dat nu juist wat ik altijd mijn leven heb gedaan, rekening houden met anderen en ook zelfs met hem want ik heb dadelijk hem op de hoogte gebracht met stopzetten. Hij had zelfs ook aangegeven dat bij niet tevredenheid de cliënt niet betaalt, nadien geeft hij nu via mail aan dat de terugbetaling enkel geldt bij het hele jaartraject, wat een onzin. IK had zelf een bemiddelend voorstel gedaan met 50€ kost voor het eerste gesprek maar dit gooit hij weg en verwacht, zelfs dreigend, de juiste betaling.

Sorry, dat ik dit hier even kwijt mag en hoop dat het toch ook onder gevoelig ondernemen hoort, maar voel mij nu wat radeloos. Ik wil ook wel vanuit zijn perspectief zien dat hij geld mag ontvangen met wat hij doet maar voor mij is dit niet de gepaste manier om geld te verdienen. Ik wil zelf ondersteuning bieden met integratieve psychotherapie en coaching hsp vanuit een existentiële benadering en dit op termijn wel de nodige vruchten zal geven. Ik vind het spijtig dat ik hier niet eerder terecht ben gekomen met ondersteuning bij hooggevoelige ondernemers maar tijd geeft wel raad.

Dit klopt als een bus.
Veel mensen zien investeren als geld uitgeven wat een wereld van verschil is!
Heb het zelf al ondervonden.

Dan moet je dus eerst investeren

Geld is macht… ik leef al jaren van met een instabiel inkomen. Ik ruil, krijg en geef weg. Dat weggeven begon met een busje vol. Nu orgiseer ik weggeef markten. Ik krijg eten, kleding en zelfs mn auto was.gratis…. ik werk naar.geld behoefte, dat geeft me vrijheid EN de mogelijkheid elke dag mn kinderen op te halen van school…

Zo had ik het nog niet bekeken maar het lijkt wel waarheid te zijn…
Nu nog een manier vinden om tijd te kopen ? Of geld genoeg hebben om geen onnodige tijd meer te verliezen…
Wat moet het zalig zijn enkel met hetgene bezig te zijn wat mij raakt…of om gewoon mezelf te kunnen/ mogen zijn op ieder moment… en bezig te kunnen zijn met wat me boeit… en niet met wie zich onnodig moeit…
Het weekend lijkt nog zo veraf…

Geld is voor mij vrijheid maar vrijheid in tijd is voor mij belangrijker dan geld

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

14
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x
()
x
Scroll to Top

become unstoppable!