Waarom je geen gelijk wilt hebben

Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Vanochtend had ik een hele interessante sessie met één van mijn coachklanten. Deze sessie was zo waardevol en leerzaam dat ik er een blog over heb geschreven. Het thema? Gelijk hebben en hoe hiermee om te gaan.

De rol van je rechtvaardigheidsgevoel:

Als er iets is dat je ongelukkig kan maken, dan is het wel gelijk willen hebben. Hooggevoelige mensen hebben vaak een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Dit kan consequenties hebben voor de manier van communiceren en de interactie met anderen. De natuurlijke reactie vanuit het reptielenbrein op een aanslag op het rechtvaardigheidsgevoel is er vaak één van ongeloof en onbegrip.

Overdenken in plaats van reageren:

In het Engels is er een verschil tussen react en respond. In het kort komt het hierop neer. Al miljoenen jaren leven wij mensen vanuit een overlevingsinstinct in de reactie-modus. Gelijk willen hebben komt vanuit het reptielenbrein en is dus een hele primaire reactie. Vanuit die primaire reactie ontstaan vaak discussies die nergens toe leiden en die frustratie veroorzaken. Nu is het juist de tijd om eerst de situatie te overdenken (of beter: te doorvoelen) en vervolgens vanuit innerlijke kracht te handelen. Van daar uit komt de communicatie op gang en zul je merken dat er veel meer mogelijk is. Juist omdat je uit de emoties stapt, een helikopterview aanneemt en krachtig bij jezelf blijft.

Niet verlamd door afwijzing OF succes:

Vanuit overdenken laat je zien dat je krachtig bent vanuit jezelf. In deze status maakt het niet uit wat mensen van je vinden. Het gaat er veel meer om dat je altijd je best doet. Voor jezelf, maar zeker ook voor de ander. Dat je jezelf in de spiegel kunt aankijken en dat je helder hebt dat je de juiste intentie hebt in specifieke situaties. Vanuit die status kun je jouw gelijk loslaten en er bewust voor kiezen om de ander in zijn of haar waarde te laten. Dat is vanuit innerlijke kracht opereren.

Verwacht niet dat mensen je beoordelen op jouw kwaliteiten:

Zodra jij weet dat je het maximale gedaan hebt voor jouw klant en je 100% met de juiste intentie hebt gehandeld, is het tijd om het oordeel van de ander los te laten. Er kunnen legio dingen zijn die mensen van je vinden. Iedereen heeft zijn manier van doen en er zijn verschillende redenen waarom iemand jouw kwaliteiten positief dan wel negatief ontvangt. Vaak kun je hier niet zoveel mee doen. Zo had ik eens een coachklant die ik heel goed op weg geholpen had met het opzetten van haar eigen onderneming. Ik en andere mensen zagen de resultaten van de coaching en wat dat met haar deed. Ik had heel veel tijd in haar en haar onderneming gestoken en we waren samen goed op weg. Tijdens de coaching was ze helemaal blij en super enthousiast over mijn manier van werken. Een jaar later hing de vlag er heel anders voor. Ze was niet happy geweest met de coaching…

Over twee verschillende perspectieven gesproken. Mijn eerste reactie was om mezelf te verdedigen, om dingen te schrijven waarom ik zo mijn best heb gedaan en waarom het oneerlijk is wat ze naar mij terugkoppelde. Door afstand te nemen, kon ik zien dat het oké is zoals het nu is, dat het haar weg is geweest die ze heeft gelopen en dat ik er altijd 100% voor haar ben geweest. En dan maar erop vertrouwen dat alles gebeurt met een reden.

Wil jij een volgende stap maken?

Dan nodig ik je van harte uit voor het Succes IN Balans weekend.

Dit trainingsweekend zit vol met tips, strategieën en waardevolle informatie om jouw als hooggevoelige ondernemer vooruit te helpen. Ik vind het persoonlijk altijd het meest waardevol om te leren van mensen die het daadwerkelijk doen, i.p.v. theorie te “onderwijzen” vanuit een boekje.

Ik begrijp dat het belangrijk is dat je verdieping zoekt in wat je doet. Soms maak je het te lastig voor jezelf hierdoor, maar ik begrijp het. Je bent op zoek naar de meerwaarde. Naar dat stuk zingeving. Voor mij is dat precies hetzelfde.

Alleen heb ik na tien jaar ervaring het één en ander geleerd dat mij helpt op mijn pad als Hooggevoelige Ondernemer en dat wil ik met jou delen, want het trainingsweekend is voor hooggevoelige ondernemers door hooggevoelige ondernemers. De voorbeelden die we geven in dit trainingsweekend zijn niet alleen mijn eigen ervaringen, maar ook ervaringen van vele succesvolle coachingsklanten. Ik wil je laten zien dat je met de juiste kennis jouw grootste dromen waar kunt maken.

Klik op de link voor het eerstvolgend GRATIS Succes in Balans weekend.

==> Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Hoe ga jij om met het loslaten van jouw gelijk?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

become unstoppable!