Geloven of vertrouwen?

Tussen geloven en vertrouwen zit een groot verschil. Want: Geloof jij in jezelf? Of vertrouw je op jezelf?
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]gelovenTussen geloven en vertrouwen zit een groot verschil. Want: Geloof jij in jezelf? Of vertrouw je op jezelf? In deze blog meer uitleg over deze 2 begrippen en waarom het zo belangrijk is om de juiste te gebruiken.

Geloven:

Met geloven worden we groot gebracht. Zo geloofde de oudere generatie veelal in God en geloven veel mensen er bijvoorbeeld in dat een vaste baan goed nieuws is. Geloven speelt een belangrijke rol in onze cultuur. De dingen waarin we geloven kunnen we ook zien als geloofsovertuigingen. Hetgeen waarin we geloven, kan gezien worden als onze enige en uitsluitende realiteit. Die dingen waarin we geloven, vormen hun eigen waarheid waaraan we niet twijfelen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een stoel. Elke keer dat je erop gaat zitten, geloof je erin dat het een stoel is, dat het jouw gewicht kan dragen en dat het de functie vervult die het dient te vervullen. Daarom zijn geloofsovertuigingen ook zo krachtig. Ze helpen ons de wereld om ons heen te kaderen en leefbaar te maken. Stel jezelf eens voor wat voor een uitdagend leven je zou hebben zonder deze vorm van overtuigingen! Elke keer dat je een stoel zou zien, zou het nodig zijn om te testen of het wel een stoel is en of je er wel op kunt zitten… Geloofsovertuigingen hebben dus een belangrijke functie in ons leven. Er is een belangrijk verschil tussen overtuigingen en vertrouwen.

Vertrouwen:

Veel mensen geloven wel, maar vertrouwen niet. Ze geloven in hun partner, maar vertrouwen niet op hem of haar. Vertrouwen is de volgende stap na dat je in iets gelooft. Juist omdat mensen niet op zichzelf vertrouwen, blijven ze in vastomlijnde patronen steken. In onze trainingen zie ik dit vaak. Mensen geloven wel dat er meer voor hen is weggelegd dan alleen het hebben van een baan van 9 tot 5 die niet vervullend is. Ze vertrouwen er alleen niet op dat ze die baan ook echt los kunnen laten en dat het universum zich aandient met een nieuwe stap.

Hoe meer vertrouwen te creëren:

Juist doordat mensen wel in zichzelf geloven maar niet op zichzelf vertrouwen, ontstaan er issues met zelfvertrouwen. Vertrouwen heeft baat bij actie. Door meer te doen, minder te denken en vooral meer het grote plaatje te zien, ontstaat vanzelf meer vertrouwen. Vertrouwen om jezelf te zijn, maar bijvoorbeeld ook het vertrouwen dat je écht een goedlopend bedrijf kunt opbouwen. Of bijvoorbeeld het rotsvaste vertrouwen dat alles met een reden gebeurt. Vertrouw er maar op dat jij deze blog met een reden op dit moment in jouw leven leest.

Geloof jij in jezelf? Vertrouw je op jezelf?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

In het Succes In Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel hiervan is het definiëren van je emotionele rijkdom en het succesleven dat jij wilt. Vanuit geloven naar vertrouwen komen speelt hierin een essentiële rol. Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
10 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mijn ervaring is : de inhoud van je artikel klopt zeker. Maar in mijn leven geloof ik wel in mijn dromen en mijn ideeen, maar ik weet ook dat ik duizenden euro s voor nodig heb om dingen in de wereld te zetten en dit tot een succes te brengen. De reden waarom ik niet vertrouw om op weg te gaan, is dat hier in Nederland, niemand mij ook maar ergens mee helpt, om al die stappen gedurende de hele reis samen met mij te maken , door mij te ondersteunen, ik sta overal alleen voor. Dus de hele weg volhouden lukt het me niet alleen. Zodra ik WEL die steun krijg van mijn omgeving, en voldoende geld heb om voortdurend te blijven investeren zal ik het zeker doen, want ik weet wat kan en wat mogelijk is. Alleen ik heb het al geprobeerd en ik ontvang niet de steun die ik nodig heb, en alleen de zware reis maken, was het mij uiteindelijk gewoon niet gelukt. Het vertrouwen was er in het begin wel, maar als het geld opdroogt en je hebt het bedrag alleen nodig voor iets anders om dit moment, dan komt die investering nu nog niet om de hoek kijken, tenzij je ergens hulp krijgt van het universum. Een vorm van funding door iemand of door God.

Fijn artikel!
Als kind had ik weinig vertrouwen in mijzelf, hoe sterk mijn ouders ook zeiden je kan het, toch kon ik het niet aannemen omdat ik het zelf niet voelde. Met ouder te worden en te werken aan mijzelf, ervaarde ik dat vertrouwen alleen van binnen uit kan komen en ontstaan.

Ja, vertrouwen is best lastig als hoogsensitieve ondernemer. Ik ben nu de stap aan het maken van ZZP’er naar website coach en SEO coach voor vrouwelijke ondernemers. Volgende week mijn eerste SEO introductietraining ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik beter gevonden wordt in Google’. Van de 12 mensen die ik had uitgenodigd, komen er maar liefst 11! Dat geeft vertrouwen en ik heb er heel veel zin in!

Mooi artikel Bas! Geloven en vertrouwen zijn idd 2 verschillende dingen. Ik heb altijd in mezelf geloofd maar niet altijd op mezelf en het universum vertrouwd. Door een aantal dierbaren te hebben verloren in korte tijd was mijn vertrouwen ver te zoeken. Inmiddels vele jaren verder vertrouw ik erop dat elke ervaring nodig was om me op dit punt te brengen. Met alles wat ik eruit heb geleerd en wat ik weer mag doorgeven aan anderen.

Succes met je mooie missie!

Harte groet, Saskia Wirsing

Telkens als ik je mail lees,is het net als het op het juiste moment komt!!

Thanks!!!

Groet Roelien

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

10
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!