Geven wat je te geven hebt

Zingeving staat voor veel hooggevoelige ondernemers centraal. Zingeving om iets concreets in de wereld te zetten, om ervoor te zorgen dat je het maximale uit het leven haalt. Maar, hoe doe je zoiets?
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]gevenZingeving staat voor veel hooggevoelige ondernemers centraal. Zingeving om iets concreets in de wereld te zetten, om ervoor te zorgen dat je het maximale uit het leven haalt. Maar, hoe doe je zoiets? Hoe zorg je ervoor dat je je potentieel leeft en die dingen doet die voor jou belangrijk zijn? Dat je kunt stralen en in overvloed kunt leven? Dinsdag schreef ik over de betekeniseconomie en de plaats die hooggevoelige ondernemers hierin spelen. Ik vertrouw erop dat meer en meer hooggevoelige mensen hun plaats in de wereld gaan innemen. Maar, waarom zou je je talent eigenlijk geven?

1. Voldoening:

Zingeving en voldoening gaan hand in hand. Voor mij persoonlijk zou mijn leven het ultieme falen zijn als ik succesvol zou zijn op één gebied maar niet op andere gebieden. Juist daarom gaat voldoening over zoveel meer dan succesvol zijn in je bedrijf, gezin of gezondheid. Voldoening en zingeving ervaren betekent dat je die diepe vervulling in jezelf ervaart en hiermee in de wereld staat. De voldoening dat je doet waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Vanuit dit gevoel kan rijkdom op alle vlakken ontstaan. Emotioneel, zakelijk en financieel. Juist de combinatie van die 3 zorgt voor een grote mate van voldoening..

2. Je talent niet geven…. Is ego!

Je talent NIET geven betekent dat je anderen in de kou laat staan. Juist omdat mensen jouw talent en ervaring nodig hebben om uit een bepaalde situatie te komen. Het is essentieel dat je het bekijkt vanuit het perspectief van de wereld. Iedereen hier is met een specifiek talent op de wereld gekomen. Zodra iedereen zijn of haar talent in de wereld zet, zoals het is bedoelt, ziet de wereld er écht anders uit. Vaak krijg ik te horen dat er angsten spelen om het talent niet te geven. Bijvoorbeeld dat je het uitdagend vindt om zichtbaar te zijn, of dat je je eigen talent nog niet vertrouwt. Veel mensen geloven wel in hun talent maar vertrouwen er niet op. Bedenk dat al deze elementen er zijn om te groeien en het volgende level voor jezelf en de wereld te bereiken. Het hoeft niet perse makkelijk, als we maar tot resultaat komen. Juist om tot dit resultaat te komen, hebben wij het Rijkdom programma opgesteld. Zodat je stap voor stap verder kunt groeien..

3. The Tipping point:

In de sociologie hebben we zoiets als een tipping point. Dit is een punt waarop mensen, die de leiding nemen over een bepaalde maatschappelijke verandering, gevolgd worden door anderen. Een goed en herkenbaar voorbeeld hiervan is de introductie van de smartphone. Een kleine groep mensen begint met iets nieuws dat de smartphone heet. Niemand gelooft er echt in dat dit de nieuwe standaard wordt en men is afwachtend om te kopen. Op een gegeven moment komen er zoveel smartphones in omloop dat het gezien wordt als een product dat er IS. Het hoeft zichzelf niet meer te bewijzen. Dit omslagpunt heet the tipping point. Onderzoek toont aan dat dit ergens rond de 12% ligt. Voor de duidelijkheid: We hebben dus slechts een klein aantal mensen nodig om een GROTE verandering te maken. Wat mij betreft is hier een belangrijke rol weggelegd voor intuïtieve hooggevoelige ondernemers. Juist omdat hooggevoelige mensen holistisch (allesomvattend) denken en met vele factoren rekening houden. Zo’n groep mensen kan een verandering maken. Laat nu net 14% tot 21% van de mensen hooggevoelig zijn…..

 

Liefdevolle groet vanuit rijkdom,

Bas

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het in de wereld zetten van je talent? Bekijk dan HIER de herhaling van de webinar “Rijkdom op alle vlakken” die Mirna en ik gisteren hebben gegeven.

 

Hoe makkelijk is het voor jou om jouw talent te geven?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar RIJKDOM!

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik ben inmiddels 60 en begin nu pas een beetje vertrouwd te raken met mijn hoogsensitiviteit. Beter laat dan nooit. En ook begin ik te geloven dat het inderdaad voor een belangrijk deel hooggevoelige mensen zullen moeten zijn die grote veranderingen zichtbaar gaan laten worden. Ik ondervind en zie nu dat ik door mijn gevoeligheid andere dingen zie en wil in mijn werk. En dat ik het geheel overzie en wil zien waardoor ik anders aankijk tegen veranderingen of maatregelen. Ik zie eerder dan anderen het belang van het geheel. En ook het belang van mijn collega’s zie ik gewoon omdat ik daar vanzelfsprekend over nadenk. Ik bedoel dat niet als beter dan de rest maar ik zie nu wel dat ik door mijn gevoeligheid anders voel, denk en handel. Steeds meer vertrouwd rakend met mijn gevoeligheid begin ik er ook zeker de voordelen van te zien en ik begin ernaar te handelen. Dus wie weet waar het nog toe gaat leiden. Bedankt voor de bovenstaande tips. Het is zo goed om steeds meer te kunnen lezen op dit gebied. Succes!

Mijn passies zijn schoonmaken en masseren of omgekeerd. Ik doe beide even graag. Voor een vast inkomen werk ik 5 ochtenden in de schoonmaak, daarnaast masseer ik, als zzp-er, vanuit kennis, intuïtie en ervaring. Ik ben hooggevoelig en heldervoelend.
Dit spreekt me enorm aan. Het toont me hoe ik verder moet. Bedankt!

Hi Karlien,
Dank je wel voor jouw berichtje en leuk van je te horen. Ja, je talent geven aan zoveel mogelijk mensen. Dát is de echte uitdaging. Zonder jezelf te verliezen in het geven uiteraard. De volgende stap is om te werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf. Napoleon Hill zegt het heel mooi: Kennis alleen trekt geen geld aan. Je hebt er praktische plannen voor nodig om tot resultaat te komen.
Heel veel succes met het geven van je talent.
Liefdevolle groet,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!