Goede voornemens: 9 tips voor hoe je ze waarmaakt in 2020

Goede voornemens 1op1 met Mirna
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

De Kerst is achter de rug en we gaan richting 2020. Een tijd van bezinning, reflectie en het zetten van nieuwe doelen. Het maken van goede voornemens is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Op het moment dat ik deze blog schrijf, zit ik op de bank, de kerstboom is aan, het haardvuur knappert en er staat een geurende kop kruidenthee voor m’n neus. Ik had de laatste week voor de kerstvakantie het goede voornemen om nog een aantal plannen uit te voeren. ‘Had’, want in één moment vielen m’n plannen in duigen en liep het helemaal anders…

Ik had gezelschap van 2 schitterende dochters, ziek op de bank. Ik vroeg de jongste wat ze echt nodig had om beter te worden en ze riep “AANDACHT”. Tja, daar gingen mijn goede voornemens, plannen en wensen om van alles te realiseren.

Ik stelde mezelf de vraag: “Wat is nu het ergste dat er kan gebeuren?” Ik besloot al snel om gewoon eens alle plannen even helemaal los te laten en te kijken wat er zou gebeuren. Hier kwamen mijn 4 D’s weer goed van pas. Wat moet ik nu echt zelf Doen? Wat kan ik beter Delegeren? Zijn er ook dingen die ik kan Deleten? Waar heb ik extra Durf voor nodig? Een mooie manier om te reflecteren in deze periode. De dames vielen tegelijk in slaap en ik had even ruimte om te schrijven en deze connectie met jullie te maken.

Goede voornemens

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020? Welke zaken wil je veranderen in je leven? Welke nieuwe dingen wil je in je leven invoeren en welke oude dingen wil je loslaten? Heb je vaak een hele waslijst aan voornemens, maar zie je al bij het opnoemen van de lijst door de bomen het bos niet meer? In deze blog deel ik graag 9 tips voor hoe je je goede voornemens nu echt waarmaakt. 

1) Waarom maak je goede voornemens?

Wat is jouw waarom? Waarom maak je jouw voornemens? Waarom wil je de verandering in je leven? Zorg dat het duidelijk is waarom je de dingen anders wilt. Hoe belangrijker de reden is, hoe groter de kans dat je goede voornemens niet al in januari sneuvelen.

2) Authentiek

Zorg dat jouw voornemens echt van jou zijn. Maak geen voornemens omdat zoveel mensen het doen of omdat je omgeving het van jou verwacht. Voel jouw innerlijke drive en maak de veranderingen van binnenuit, omdat jij het wilt.

3) Zorg voor een plan

Een doel zonder plan blijft een droom en dan verandert er concreet niets. Zorg daarom voor een goed plan. Een goed plan geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is je voornemen? Maak het zo concreet mogelijk.
  • Waarom stel je jezelf dit voornemen?
  • Wat heb je nodig om je voornemen waar te maken?
  • Wie heb je nodig ter ondersteuning om je voornemen waar te maken?
  • Waar kun je voornemen waarmaken?
  • Wanneer is je voornemen behaald?
  • Hoe ga je het vieren als je je voornemen hebt behaald?

4) Houd een dagboek bij

Houd een dagboek bij. Schrijf op wat je ervaringen zijn en waar je tegenaan loopt. Schrijven helpt om je voornemens kracht bij te zetten en om te zorgen dat je eventuele obstakels ook van je afschrijft.

5) Deel

Als je je voornemens met andere mensen deelt, kun je ondersteuning krijgen. Wees erop bedacht, dat iedereen zijn eigen mening heeft, dus ook over jouw voornemens. De één vindt het geweldig, de ander vindt het niks. Bedenk dan dat geen enkele mening persoonlijk is en ga verder op je pad. Het mooie is, dat wanneer je je voornemens deelt met anderen, dat je ook ondersteuning en tips uit onverwachte hoek kunt krijgen.

6) Laat je niet afleiden

Er zijn altijd en overal genoeg afleidingen te vinden. Blijf daarom bij jouw ‘waarom’. Zet elke ochtend jouw intentie. Sta op met je intentie en je voornemens. Je kunt jou intentie en voornemens elke ochtend kracht bijzetten door de volgende tekst hardop voor jezelf uit te spreken:

“Vandaag kies ik voor [jouw voornemen]. Dag en nacht worden mijn belangen bevorderd”.

Zorg voor focus. Focus op waar jij naar toe wilt. Onderweg zal er mogelijk van alles gebeuren – zoals nu bij mij met de zieken op de bank – waardoor je je kunt laten afleiden van je plan. Kijk daarom steeds naar waar je heen wilt. Focus op de uitkomst. De lessen die onderweg voorbij komen, omarm je in liefde en verder FOCUS je op je plan en richt je je AANDACHT op de uitkomst.

7) Stap voor stap goede voornemens uitvoeren

Maak niet 10 goede voornemens tegelijkertijd. Zorg dat je stap voor stap gaat. Als je teveel dingen in 1x wilt doen, dan verklein je voor jezelf de kans van slagen. Kies steeds zorgvuldig je nieuwe stappen en schrijf dit ook op in je dagboek. Maak heel bewust jouw stappenplan. De top van de berg bereik je ook niet in 1 stap, daarvoor heb je ook een route nodig. Dus kies stap voor stap jouw weg en vraag hulp waar nodig.

8) Vieren

Als je jouw voornemens bereikt hebt, hoe ga je dat dan vieren? Stel vooraf vast hoe je het gaat vieren. Als je jouw successen gaat vieren en je jezelf gaat belonen voor de realisatie van je plannen, dan word je telkens positief geprikkeld. Het vieren zorgt ervoor dat je gaat beleven hoe goed het voelt om je doelen te bereiken en aar wil je dan meer van. Het geeft je de motivatie om door te gaan. Vieren kun je groot doen, maar het kan ook klein zijn, bijvoorbeeld een moment 100% me-time met een kop verse muntthee. Wat wordt jouw ding om de realisatie van je voornemens mee te vieren?

9) 21 dagen

Een verandering is na 21 dagen geïntegreerd in je systeem. Dat geldt dus ook voor je goede voornemens. Sla je 1 dag over, dan begin je opnieuw met tellen. Besef dat hoe je iets doet, zo doe je alles. Dus wees consequent en ga ervoor om de veranderingen voor jezelf te maken.

Ik wens je veel plezier en succes met jouw goede voornemens. Een hele mooie jaarwisseling en vooral een mooi, liefdevol en krachtig 2020.

 

Liefs,
Mirna

PS: Heb je ons nieuwe event Business & Meaning al gezien? Mocht je het interessant vinden kun je hier meer informatie vinden.

P.P.S Voordat je gelooft dat je iets kunt, mag je geloven dát je het kunt.
Voordat je iets niet kunt, moet je geloven dat je het niet kunt.
Wat je ook gelooft, je hebt altijd gelijk. Kies bewust.

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!