Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Over mindset is al heel veel geschreven, maar hoe zit het eigenlijk met heartset? Mindset geeft je kijk op jezelf, anderen en situaties weer. Mindset en de kracht van je brein dat is natuurlijk enorm krachtig. Je kunt hier heel veel mee en er is best wel wat onderzoek naar gedaan. Heartset is de tegenhanger en wat mij betreft een nóg sterkere driver van succes, zeker wanneer mindset en heartset met elkaar worden verbonden ontstaat een hele sterke energie en drive. In deze blog meer over de intelligentie van heartset. Zeker in deze tijd heel belangrijk om te mogen voeden op die manier die bij jou past:).

Nog niet in een woordenboek

Heartset – of hartritmecoherentie – is nog niet opgenomen in het woordenboek. Officieel bestaat het dus (nog) niet in die vorm. Je hartritme is echter erg belangrijk, omdat je hiermee in connectie met jezelf én met je omgeving bent. Niet voor niks connecten kinderen op hartsniveau door bij je te komen liggen en af te stemmen op je energie. Een goede hartritmecoherentie betekent dat je coherent oftewel ‘samenhangend’ bent met allerlei processen in je lichaam. Vanuit die samenhang ben je dan weer ín of uit connectie met anderen om jou heen. Op heartset niveau dan tenminste ;).

Materie of energie

Om te begrijpen wat heartset precies is en hoe je het kunt trainen, is een klein beetje natuurkunde nodig. Daar gaat ie ;). Alles in het universum is óf materie óf energie. Bij materie kunnen we ons vaak nog wel iets voorstellen. Het is immers tastbaar. Bij energie is dit anders. Energie zien we vaak pas als het materie in beweging zet, als er iets gebeurt.

Precies om deze reden speelt energie een hele belangrijke rol, omdat het materie in beweging zet. De uitstraling van die energie is een belangrijk onderdeel van heartset, maar omdat dit vaak geheel onbewust gebeurt, zijn we het ons niet bewust. Toch heeft het verstrekkende gevolgen. Voor de connectie met jezelf, maar ook voor de connectie met andere mensen en dingen om je heen. Het krijgen van de juiste mindset is voor veel mensen al een hele opgave, laat staan de juiste energie ‘uitstralen’ en congruent werken aan je doelen.

Heartset gebeurt op een heel diep niveau. Een niveau van connectie met alles wat is. Het kán emotie zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor mij persoonlijk is het meer een gevoel. Voor mij is het zo, dat op de momenten dat ik de juiste heartset uitstraal, ik andere dingen in mijn leven aantrek. Hoe het precies gebeurt, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dát het gebeurt. Daarover is geen twijfel. En, die energie heeft mij mijn hele leven al getrokken. Aangetrokken, geroepen en signalen naar mij gestuurd. Soms begreep ik ze, andere keren niet. Het leren verbinden met die energie. Voor vele mensen is het een hele uitdaging maar toch is er hier echt veel meer mogelijk dan we vaak denken of voelen.

 

Lage energie versus hoge energie

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling wordt hoge energie vaak geassocieerd met springen en dansen; met lekker actief bewegen. Dit is heel erg goed om te integreren, omdat het je op een ander level van energie-ervaring brengt. Het brengt als het ware energie met zich mee zodra je beweegt, zodra je aan de slag gaat met het verhogen van je energie.

Is het je wel eens opgevallen, dat problemen resoneren met een lage energie? Dat lage energie de tendens heeft om mensen met een lage energie op te zoeken? Het tegenovergestelde gebeurt natuurlijk op het moment dat er een hoge energie wordt uitgestraald.

De uitstraling van energie kun je overigens waarnemen via de zogenaamde aura-fotografie. Op Youtube zijn hierover diverse video’s te vinden. Met deze techniek zie je bijvoorbeeld dat mensen die happy zijn een andere aura-uitstraling hebben dan mensen die niet happy zijn. Er zijn tal van voorbeelden hier te vinden. Ook van allerlei vormen in de natuur die worden onderworpen aan zo’n test.

Heartset is te trainen

Dat is het goede nieuws. Je kúnt je heartset trainen. Net als een spier maar dan toch écht wel een beetje anders. Het meeste simpele dat je gewoon heel praktisch kunt doen is om te starten met dansen en bewegen. Ik zou iedereen aanraden om dit te integreren in de ochtendroutines. Wat dansen en bewegen echter nog niet doet, is je hartritme coherent maken met de andere processen in je lichaam. Die kun je dus echter wél trainen.

Ik ben hier een aantal jaar geleden mee aan de slag gegaan en het heeft voor mij hele positieve effecten gehad. En dan te bedenken dat het soms zelfs in 2-5 minuten per dag al kan. Waar ik toen mee trainde, heet een hartcoherentiemeter. Dit kleine apparaatje sluit je snel aan en is handig om mee te nemen. Meer info kun je vinden bij bijvoorbeeld https://www.heartmathbenelux.com/. Ben je, zeker in deze tijd, wat gestrest? Dan zou dit wel eens een hele mooie toevoeging kunnen zijn voor jou om in je flow te blijven.

Het trainen van je heartset kan dus op vele manieren. Meditatie is een bekende hulp bij het verhogen van de juiste heartset. Hierover kun je op Youtube natuurlijk vele voorbeelden vinden. Nog belangrijk is te vermelden dat op het moment dat je intern in je lijf aan de slag gaan met de hartcoherentie, je niet alleen zelf verschil zult merken. Situaties waarin je nu zit, zullen gaan veranderen, omdat jij letterlijk een ander trillingsgetal gaat uitstralen.

Wanneer alles óf materie óf energie is, dan is het ook zo dat soortgelijke dingen soortgelijke dingen aantrekken. En dát is nu net wat ik hierin zo interessant vind. We weten natuurlijk al heel lang dat we te maken hebben met een onbewuste en een bewuste en dat het onbewuste vele malen krachtiger is dan ons bewuste, dan onze ratio.

Wat gelukkig nu steeds meer naar voren begint te komen, is de kracht van de verbinding, de kracht van het hart. Ben heel erg benieuwd hoe jij hiernaar kijkt. Ik hoop, dat ik je middels deze blog hierover wat inzichten heb mogen geven. Het is een ongelimiteerde hoeveelheid variabelen dat meespeelt met hoe dicht iemand bij zichzelf is en hoe sterk iemand zijn heartset uitstraalt naar zichzelf en naar anderen toe. Bovenal is het een levenslang proces waar je mee bezig kunt zijn vanuit liefde en kracht.

Wat ik uit eigen ervaring over hartcoherentie weet, is dit. Telkens als ik mensen positief zie veranderen en in connectie zie komen met zichzelf en coherent worden met die ongekende kracht van hun hart, dat er dan wonderen gebeuren. Laten we die energie voor vandaag vasthouden.

Hoe ervaar jij jouw heartset?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!