Het 4-weken-zonder-telefoon-experiment

zonder telefoon
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

4 weken geleden was ik samen met Mirna en drie van onze superklanten op business retraite op Sardinië. En daar gebeurde het: mijn telefoon viel op de grond. De 9 – die onderdeel is van mijn pincode – was niet meer in te toetsen. Bovendien kwam ik erachter dat er op Sardinië niet zoveel Apple stores zijn… Daar zat ik dus met een vergrendelde telefoon, niet meer te gebruiken…

Het interessante was, dat ik samen met Mirna net had besloten om de retraite-deelnemers een 5-dagen-telefoon-detox wilden laten doen. In die zin klopte het dus helemaal ;-). Snel schakelde ik. Waarom geen maand zonder telefoon om eens te bekijken hoe makkelijk ik er vanaf kan blijven? En zo begon het dus: mijn 4-weken-zonder-telefoon-experiment. In deze blog meer over deze ervaring van week tot week.

Week 1

De eerste dag zonder telefoon was best uitdagend. Ik droeg ‘m bij me in mijn broekzak en ik haalde hem er de hele tijd uit. Pure gewoonte, denk ik. Die eerste dag heb ik nog zeker 5x geprobeerd om mijn telefoon aan en uit te zetten in de hoop dat het display het weer zou doen. Op een gegeven moment waren Mirna en ik boodschappen aan het doen en naast de supermarkt zat een telefoonwinkel. Wij daar nog met goede hoop naar binnen, maar ze konden helaas niks voor mij doen.

Dag 2 en 3 was vooral wennen op momenten in de avond als ik eventjes niks te doen had. Ik merkte dat ik juist op die momenten mijn telefoon toch wel miste…

Vanaf dag 3 werd het makkelijker. We hadden een 3-tal super-dames met wie we aan het werk waren. Ik had dan ook weinig zin en tijd om tussendoor nog met mijn telefoon bezig te zijn.

superklanten

Week 2

Mijn patroon om even mijn telefoon te checken, was écht weg. De eerste week had ik immers al gemerkt dat mijn telefoon op een gegeven moment niet meer in mijn broekzak zat ;). Die hand, in die zak waar niks te vinden was, kon overigens op bepaalde momenten ook best gênant zijn…

Week 2 stond – na de retraite – in het teken van weer thuis zijn. Thuis zijn en dus ook weer veel onderweg. Ik (en Mirna ook 😉 ) begon in deze week toch wel te merken hoe handig een telefoon kan zijn wanneer je er goed mee omgaat. Mirna vroeg: “Ga je hem nu nog niet repareren?” Nee, dat deed ik zeker nog niet…

Overigens: jammer dat ik geen foto heb genomen van mijn 17-jarige dochter toen ik zei dat ik een maandje zonder telefoon ging zijn. Het was alsof ze water zag branden, hahaha!

Week 3

Deze week merkte ik, dat communicatie via WhatsApp écht is ingeburgerd, óók op zakelijk vlak. Het is niet meer weg te denken.

Ik had een afspraak gemist met iemand voor één van de appartementen die we verhuren. Best pijnlijk. Via de telefoon van mijn dochter nog geprobeerd mijn WhatsApp te checken. Helaas, te laat… Dat was flink balen! Aangezien het contact in mijn telefoon zat (waar ik dus niet bij kon komen vanwege die 9 die het niet deed) kon ik ook niet eventjes via Mirna checken hoe en wat.

In die 3e week heb ik, dat moet ik bekennen, wel degelijk via Mirna’s telefoon een aantal berichten verstuurd en FaceTime gesprekken gevoerd. Week 3 was verder wel lekker rustig.

Week 4

BY FAR de makkelijkste week. Deze week heb ik bijna niet omgekeken naar mijn telefoon. Behalve dan op een avond dat Mirna mij afzette bij karate en ik even vergat hoe ik dan thuis zou kunnen komen (omdat Mirna zelf naar een cursus ging die avond). Gelukkig had iemand van de groep tijd om mij even thuis af te zetten :).

Deze week verder bijna geen behoefte gehad aan de telefoon. Dat vind ik overigens best wel een geruststellende gedachte: zo verslaafd ben ik dan toch nog niet?!?

Conclusie van 4 weken zonder telefoon

Dit was een GESLAAGD experiment, dát is zeker. Ik heb de afgelopen 4 weken écht tijd overgehouden voor de dingen die er veel meer toen doen dan al die overprikkelende afleidingen die toch meestal via de telefoon binnenkomen.

Je zou zeggen, dat het nu tijd is om de telefoon te laten maken. Niets is echter minder waar. Mijn telefoon ligt nog steeds stuk thuis. Ja, dat lees je goed. Totaal geen prioriteit meer aan gegeven en dat fascineert mij nog wel het meeste aan dit experiment. Ondanks dat het bij tijd en wijlen enigszins ongemakkelijk is geweest, heeft het mij op een bepaalde manier juist wel weer in contact gebracht met de mensen van wie ik houd. Het contact is vooral persoonlijker geworden. Er is minder ruis door die telefoon die er vaak tussen zat.

Of ik de telefoon op korte termijn ga laten maken, is nog maar zeer de vraag…. Ja, het is makkelijk en ja, het brengt me met anderen in contact. Maar aan de andere kant is er ook het verslavende element. Het element dat je overprikkelt, dat je verder van jezelf af brengt. Dat je mee kan laten gaan in de ‘schoonheid’ die er zich op een bepaalde manier toch in de online wereld afspeelt. Iets met Instagram Filters?

Hoe is het gesteld met jouw telefoon gebruik?

Ben jij altijd bereikbaar via de telefoon? Of neem je ook wel eens afstand en leg je de telefoon helemaal weg? Of misschien heb je ook wel eens een langere detox-periode gedaan? Wat heeft het jou opgeleverd? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Groei is er om te delen. Op alle vlakken. De groei die Mirna en ik ervaren geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Wil je eens kennis komen maken met de lessen die wij doorgeven? Kom dan eens naar het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!