Heb je een hobby of een bedrijf?

Ondernemer word je snel. Je gaat naar de Kamer van Koophandel en je schrijft je in. Vervolgens ben je officieel ondernemer. Maar....
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Ondernemer word je snel. Je gaat naar de Kamer van Koophandel en je schrijft je in. Vervolgens ben je officieel ondernemer. Echter, de meeste ondernemers die zich inschrijven, hebben een hobby en niet direct een bedrijf. Of je een hobby of een bedrijf hebt, hangt van meerdere factoren af. In deze blog meer daarover.

Verschil tussen hobby of bedrijf

Een hobby kost geld en een bedrijf levert geld op. Dat is kort gezegd het belangrijkste verschil tussen een hobbyist en een ondernemer. Een visser bijvoorbeeld kan zowel een hobby als een bedrijf hebben. Hij heeft een hobby op het moment dat hij op zaterdagochtend lekker de natuur in gaat en de vangst weer teruggooit. Die visser kan aan de andere kant ook een bedrijf hebben. Op het moment dat hij vist en de vis verkoopt, heeft hij een bedrijf.

De insteek tussen de hobbyist en de ondernemer is compleet tegengesteld. Zowel hobbyisten als ondernemers krijgen het label ondernemer. De meeste ondernemers zijn echte hobbyisten. Ze doen voor de fun waar ze goed in zijn. Bijvoorbeeld naast een baan in loondienst of naast een partner die goed verdient. Door deze luxepositie is er niet direct een financiële prikkel die ervoor zorgt dat het een echt bedrijf wordt waarin geld wordt verdiend.

Who sold you on that plan?

Wie heeft voor jou de keuze gemaakt om een hobby of een bedrijf te starten? Bij de Kamer van Koophandel is er zeker geen vakje dat je kunt aanvinken of je een hobby of een bedrijf wilt. Daar kan deze keuze dus niet vandaan komen. Onbewust komen onze plannen dus ergens anders vandaan…

Een belangrijk onderdeel van ons leven speelt zich onbewust middels rolmodellen af. Het is goed om hier eens wat verder op in te zoomen. We hebben allemaal andermans plan genomen en gekopieerd. Welk plan heb jij gekopieerd en hoe ziet dat eruit? De belangrijkste mensen van wie we plannen onbewust overnemen, zijn onze rolmodellen: leraren, ouders, zakenmensen enzovoorts. We hebben allemaal onze onbewuste rolmodellen. Mensen tegen wie we op kijken en die we als voorbeeld voor onszelf zien. Ergens “down the road” heb je het plan van één van deze onbewuste rolmodellen gepakt en ben je dat nu aan het uitvoeren… Juist daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je de juiste rolmodellen hebt in je leven. Ook hier zie je weer hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben.

What’s next?

Het resultaat dat je tot nu toe in je leven hebt aangetrokken, komt voor een groot deel doordat je het plan van iemand anders hebt gepakt en onbewust aan het kopiëren bent. Als hobbyist: welk rolmodel (van iemand die met zijn hobby bezig is) volg je?  Als ondernemer: zijn de resultaten die je tot nu toe hebt naar je tevredenheid? Wie helpt jou om jouw bedrijf tot een succes te maken? Wie zie jij als jouw grote voorbeeld?

De vervolgstap is om met deze informatie verder te groeien. Misschien ben je ondernemer, maar behaal je nog niet de resultaten die je wilt. Of ben je een hobbyist die het wel goed vindt zoals het is. Of je bent een hobbyist die door wil groeien naar ondernemer. Wij van De Hooggevoelige Ondernemer zijn alle drie deze groepen heel graag van dienst.

Heb jij een hobby of een bedrijf?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

In het Succes In Balans Weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van jouw bedrijf en geven we je tips om jouw bedrijf structureel op te bouwen en/of verder uit te bouwen. We noemen dat ook wel zakelijke rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik heb een site maar ben momenteel zonder kvk nr en als kunstenaar ingeschreven.

Ik probeer een bedrijf op te starten een atelier waar men juwelen met edelstenen laat maken een speciaal cadeau gepersonaliseerd en op maat en wens .of voor een huwelijk bruidsjuwelen of gewoon een bezonder moment .ik voel intutief heel goed aan wat mensen nodig hebben ..just one gem foryou.lois

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!